13 / 05 / 2024

yurtdışında konut işi

yurtdışında konut işi

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Suudi girişimcilerin Türk girişimcilerle çok daha fazla iş yapmak istediklerini belirterek, bu memnuniyetin sonucu BMB şirketinin 450 milyon dolarlık sosyal konut inşası işini aldığını bildirdi

Kiracı oranı arttı, konut sahibi olmak zorlaştı! Uzmanlar 'Erişilebilir konut için yeni model şart' dedi!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre oturulan konuta sahip olanların oranı 0,8 puan azaldı ve 2022 yılında yüzde 56,7 oldu. Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan Gayrimenkul Uzmanı Turgay Yılmaz, “Erişilebilir konut için yeni model şart” dedi.

Halk GYO Paye Sakarya'da Harikalar Kampanyası! Sınırlı sayıda konut için vade farksız 60 taksit!

Haldız İnşaat ve Halk GYO tarafından hayata geçirilen Paye Sakarya projesinde Harikalar Kampanyası başladı. Söz konusu kampanya kapsamında sınırlı sayıda konut için vade farksız 60 taksit yapılıyor.

Emlakçılar neden yurtdışında konut almaya yönlendiriyor? Tebernüş Kireçci sordu, vatandaş yanıtladı!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, ''Emlakçılar neden yurtdışında konut almaya yönlendiriyor?'' sorusunu sordu, vatandaş yanıtladı. İşte Kireçci'nin 3 maddelik o analizi...

Bodrum'da konut metrekare birim fiyatları 25 bin ile 370 bin TL arasında değişiyor!

Bodrum'un lüks semtlerinde konut metrekare birim fiyatları 25 bin ile 370 bin TL arasında değişiyor.

Lüks kiralık evlerde denge şaştı! 100-650 bin lira arasında değişiyor!

Son iki senede kiralık evlerde denge şaştı. Dar ve orta gelirli kiralık konut bulmakta zorlanırken lükste ise sınır 100-650 bin lira arasında değişiyor.

Yurtdışında çalışmak için en iyi ülkeler hangileri? Türkiye kaçıncı sırada?

İyi eğitim görmüş, uluslararası firmalar da çalışabilecek, yüksek nitelikli beyaz yakalılar için yurtdışında çalışmak için en iyi ülkeler tespit edildi. 12 bin üst düzey çalışanla yapılan ankette yaşam kalitesi, bireysel ilişkiler, ulaşım, kariyer fırsatları ve maaş gibi kriterler değerlendirildi.

Ön ödemeli konut satışında teslim edilmeyen her konut için 70 bin lira ödenecek!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen ön ödemeli konut satışında devir ya da teslim süresinin sözleşme tarihinden itibaren 48 ayı geçmesi halinde teslim edilmeyen her konut için 70 bin TL ceza ödenecek...

Nef yurtdışında yatırımlarına hız verecek!

Yurtdışında sayısız konut projelerini hayata geçiren Nef yeni projeler için düğmeye bastı. Yeni yatırımlara yönelik açıklama yapan Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, 10'a yakın ülkede çalışma yapılacağını açıkladı. 

Hangi konut için ne kadar vergi ödeniyor?

Rayiç değeri 5 milyon 227 bin lirayı aşan tüm konutlar ‘Değerli Konut Vergisi’ (DKV) kapsamında yer alıyor.  Türkiye genelinde 150 bin değerli konut olduğu tahmin ediliyor. Peki, hangi konut için ne kadar vergi veriliyor? 

KİPTAŞ Silivri 4. Etap Konutları'nda konut içi imalatlar başladı! 

KİPTAŞ Silivri 4. Etap Konutları'nda inşaat çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Temeli 13 Haziran 2020'de atılan projede konut içi imalatlara start verildi. 

Türk müteahhitlerin yurtdışında en çok iş aldıkları 2. ülke hangisi?

Türk-Ukrayna İş Adamları Derneği (TUİD) Başkanı Burak Pehlivan, yaptığı açıklamada, Türk müteahhitlerin yurtdışında en çok iş aldıkları 2. ülke Ukrayna olduğunu söyledi.

Ataşehir Modern Projesi A, B, C Blok konut, işyeri sosyal tesisleri 2022'de teslim!

“Ataşehir Modern Projesi A, B, C Blok konut, işyeri sosyal tesisler inşaatı” Mustafa Ekşi-İlkyapı İnşaat ortaklığında yapılacak... 

Politika faizleri sonrasında konut kredisi oranları değişti mi?

Merkez Bankası geçtiğimiz hafta aralık ayı para politikası faizlerini 200 baz puan düşürerek yüzde 12’ ye indirdi. Peki indirim sonrasında konut kredisi faiz oranları değişti mi? 

yurtdışında konut işi Haberi

yurtdışında konut işi


     Türkiye-Suudi Arabistan İş Forumu'na katılmak ve resmi temaslarda bulunmak üzere Riyad'a gelen Bakan Çağlayan, Ulaştırma Bakanı Jabara bin Eid el-Seraisry, Konut Bakanı Shwesh bin Saud el-Dhowaihy, Riyad Ticaret Odası Başkanı Abdulrahman el-Zamil ile görüştü. 

     Basına kapalı görüşmelerini gazetecilere değerlendiren Çağlayan, Suudi bakanlara ve Suudi iş adamlarına yeni teşvik sistemini anlattıklarını, ABD ve Avrupa'dan çekilen Suudi fonlarını Türkiye'ye yatırıma çağırdıklarını anlattı. 

     Suudi girişimcilerin, Türk girişimcilerin çekingen davranmasından yakındıklarını, ''kardeş ve dost'' Türk girişimcilerle çok daha fazla işbirliği, ticaret ve ortak yatırım yapmak istediklerini belirten Çağlayan, Suudi girişimci ve yetkililerinin memnuniyeti neticesinde bir Türk girişimci olan BMB Grup'un 450 milyon dolarlık sosyal konut yapımı işini aldığını, bunun yılbaşından bu yana Medine Havaalanı ve tren istasyonunun ardından alınan...