29 / 04 / 2024

yurtdışında mülk almak

yurtdışında mülk almak

Siyasilerin zaman zaman tartışma konusu yaptığı yabancılara mülk satışına ilişkin rakamların kıyaslanması, "satılan mülkten fazlasını yurt dışında aldığımızı" ortaya koydu.

Ev sahibi kiracı kavgaları tam gaz: 3 suçtan dava açılan mülk sahibi önce duvarı kırdı, şimdi de elektriğini kestirdi!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklar gündemden düşmezken son haber de Antalya’dan geldi. İki taraf kira artışında anlaşamayınca iş yerinin duvarını kazma ve kürekle kıran mülk sahibi M.İ’nin şimdi de kiracısı Halil Mert’in elektriğini kestirdiği öne sürüldü...

Kızılbük Thermal Wellness Resort projesinde Ocak'ta 642 adet devre mülk satıldı! İşte toplam satış cirosu...

Kızılbük Thermal Wellness Resort projesinde yapılan satış rakamları tek tek açıklandı. İşte Ocak ayında ve bugüne kadar satışı yapılan toplam devre mülk sayısı... 

Konut satışında karmaşa! Kıbrıs’ta hangi ülke vatandaşları mülk alıyor?

Son 5 yılda KKTC'de yabancıların inşaat sektöründeki faaliyetleri oldukça dikkat çekiyor. İngiltere, İran, Rusya, Polonya, Ukrayna ve İsrail’den on binlerce yabancı uyruklunun KKTC’de dev araziler aldığı ortaya çıkmıştı. Peki, Kıbrıs’ta hangi ülke vatandaşları mülk alıyor?

Kıbrıs’ta yabancılara mülk satışı Dışişleri ve MİT’in takibinde!

Hem Dışişleri Bakanlığı hem de Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) aralarında İngiliz, İsrail ve İran vatandaşlarının da olduğu yabancıların Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) mülk edinmelerini takibe aldığı öğrenildi.

Devre mülk alacaklar mağdur olmamak için hemen bakın! Bu detaylara aman dikkat! 

Devre mülk, devre tatil mağduru olmamak için nelere dikkat edilmesi gerektiği merak ediliyor. Peki tüketicilerin, kaplıca ya da deniz kenarında devre mülk, devre tatil alırken mağdur olmamak için nelere dikkat etmesi gerekiyor? İşte o detaylar...

Mahkeme bu sefer mülk sahibini haklı buldu! Kira anlaşmazlıklarında son dakika! 

16 yıldır aynı iş yerinde kiracı olan kişi, kira bedellerini ödemeyerek geciktirdi. Konuyu mahkemeye taşıyan mülk sahibi, hukuk mücadelesini kazandı. İşte detaylar...

Devre mülk sözleşmesinin feshi nasıl yapılır?

Devre mülk sözleşmesinin feshi, günümüzde dolandırıcılığa bağlı sorunların ortaya çıkmasını engellemek için mümkündür. Devre mülk satışları gereğinden fazla abartılarak tüketicilere sunulsa da sonrasında sözleşmenin feshi hakkı vardır. Peki devre mülk sözleşmesi feshi nedir?

İzmir'deki Folkart Sitesi'nde çıkan yangın sonrasında mülk sahipleri ile müteahhit şirket mahkemelik oldu! 

İki ay önce İzmir Narlıdere’deki Folkart Sitesi'nde çıkan yangının ardından zararlarının karşılanmasını talep eden mülk sahipleri ile müteahhit şirket mahkemelik oldu. 

Yurtdışında çalışmak için en iyi ülkeler hangileri? Türkiye kaçıncı sırada?

İyi eğitim görmüş, uluslararası firmalar da çalışabilecek, yüksek nitelikli beyaz yakalılar için yurtdışında çalışmak için en iyi ülkeler tespit edildi. 12 bin üst düzey çalışanla yapılan ankette yaşam kalitesi, bireysel ilişkiler, ulaşım, kariyer fırsatları ve maaş gibi kriterler değerlendirildi.

Sinpaş Kızılbük devre mülklerde güncel fiyatlar ne kadar? Sinpaş Kızılbük 20 Eylül 2022 fiyat listesi….

Türkiye'nin ilk iyi yaşam konseptli, ömür boyu “termal devre mülk tatil projesi” nde detaylar yavaş yavaş gelirken, Marmaris’in huzurlu doğasında devremülk almak isteyen herkes bu haberi okumalı. İşte projenin ayrıntıları..

Arte Mülk Yönetimi Ve Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Arte Mülk Yönetimi Ve Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi Kadıköy'de Batuhan Baş, Onur Kaymakbayraktar ve Uzay Keskin ortaklığında kuruldu.

Gaboras'ın Toplu Mülk Satışlarının İkinci Etabı 25 Temmuz'da başlıyor!

GABORAS’ın geçtiğimiz mart ayında ilk etabını başlattığı ihale piyasasındaki mülk satışları kısa sürede yoğun ilgi ile karşılaştı. Gaboras, 25 Temmuz itibariyle de toplu mülk satışlarının ikinci etabını da başlatıyor.

Kızılbük GYO'dan 165.5 milyon TL'lik devre mülk satışı!

Kızılbük GYO'nun Marmaris'te yürüttüğü "Kızılbük Thermal Wellness Resort" projesinde bulunan devre mülk ünitelerinin ön satış işlemleri kapsamında 1 Ocak -28 Şubat 2022 tarihlerinde 1.031 adet devre satış sözleşmesi imzalandı, sözleşmelerin toplam ön satış bedeli 165 milyon 504 bin TL oldu.

yurtdışında mülk almak Haberi

yurtdışında mülk almak

Türkiye'de yabancılar 35 milyon metrekare taşınmaz satın alırken, Avrupa'da yaşayan Türklerin satın aldığı taşınmazlar 48 milyon metrekareyi geçiyor.


ALMANLAR BAŞI ÇEKİYOR: Tapu Kadastro Bütçesi görüşmeleri sırasında TBMM'de verilen rakamlara göre, Türkiye'de mülk alanlar genellikle Alman, İngiliz, Yunan, İrlandalı, Danimarkalı, Hollandalı, Avusturyalı, Norveç, Belçika ve Amerikalı uyruklu yabancılardan oluşuyor. En çok taşınmaz edinilen iller ise Antalya, Muğla, İstanbul, Aydın, Bursa, İzmir, Ankara, Mersin, Balıkesir ve Hatay olarak belirlendi.


İLKİ OSMANLI'DA: Yabancılara mülk satışı ilk defa Osmanlı döneminde 1868-1914 yılları arasında Emlak Mutasarrıf Yasası'yla başlatıldı. Cumhuriyet sonrasında ise 1934-2003 döneminde, 2003-2005 dönemi ile 2006 ve sonrası olmak üzere üç ayrı dönemde çıkarılan yasalarla mülk satışı serbest bırakıldı. 2006 sonrasında yabancılara mülk...