05 / 05 / 2024

yürüme mesafeleri

yürüme mesafeleri

Yayaların yürümesi için yapılan yollar ile ilgili esaslar Mekansal planlar yapım yönetmeliğinde açıklanıyor. Peki, yürüme mesafeleri ne kadar olmalıdır? İşte yürüme mesafesi hesaplama 2014 formülü...

Ulaşım ana planı nedir?

Şehir ve yakın çevresinin ulaşım sistemini, ulaşım ağını, standart ve kapasiteleri ile ulaşımın türlere dağılımını, kara, deniz ve hava ulaşımı ve bu ulaşım türlerinin birbirleriyle entegrasyonu gösteren ulaşım ana planı nedir?

Başakşehir Şahintepe'nin kentsel dönüşümünde flaş gelişme: Ev yıkıldıktan sonra yürütmeyi durdurma kararı geldi!

Başakşehir Şahintepe Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm krizinde bir son dakika gelişmesi yaşandı. İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Altıncı İdari Dava Dairesi, bir vatandaşın evi yıkıldıktan sonra yürütmeyi durdurma kararı verdi. 

Önay Büyük Konaklar'da sıfır vadeyle 24 ay taksit fırsatı! Son gün 31 Ekim!

Önay Büyük Konaklar projesi, Önay Grup imzasıyla İstanbul Avrupa Yakası'nda Büyükçekmece'de yükseliyor. Büyükçekmece Gölü'ne yürüme mesafesinde hayata geçirilen projede, göl manzaralı 27 adet villa yer alıyor. 

Emekli bayram ikramiyeleri için kritik görüşme! 2023 yılı bayram ikramiyeleri ne kadar olacak? 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün bugün bir görüşme yapacak. Peki 2023 yılı bayram ikramiyeleri ne kadar olacak? Emekli bayram ikramiyeleri hesaplara ne zaman yatacak?

Orta gelir grubu konut kampanyası için ilk görüşme bugün!

Yükselen konut fiyatları ve dolayısıyla yüksek kira bedellerine karşı yapılan hamleler arasında yer alacak olan yeni bir konut kampanyası ilk görüşme bugün yapılacak.

Türkiye konutların yüzde 35'i çürüme tehlikesi altında!

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 2020 yılına ilişkin Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması'nın sonuçlarına göre; Türkiye'de bulunan konutların yüzde 35'i çürüme tehlikesiyle karşı karşıya. 

Kadıköy'deki 193 milyon TL'lik ‘AVM gar’ projesine yürütmeyi durdurma kararı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Kadıköy Söğütlüçeşme'yi alışveriş merkezi gibi bir gara dönüştürecek imar planlarının yürütmesi durduruldu.

Fikirtepe'de yürütmeyi durdurma kararı!

7 yıl önce Kadıköy Fikirtepe'de başlayan kentsel dönüşüm projesinde yeni gelişme yaşandı. Vatandaşlar, riskli alan kararının iptali için dava açtı ve mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi.

3. Havalimanı projesini yürüten firmaların kira öteleme talebi TBMM'de!

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a İstanbul 3. Havalimanı projesini yürüten firmaların kira öteleme talebini sordu..

Konut projelerindeki "Yürüme mesafesi”nden ne anlamalıyız?

Para Dergisi yazarı Melis Tosyalı bu haftaki yazısında konut projesi reklamlarındaki "yürüme mesafesi" kavramını kaleme aldı.

Üsküdar-Kabataş denizaltı yürüyüş yolu geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Üsküdar ile Kabataş'ı denizin altından birbirine bağlayacak, yayalar için bir yürüme tüneli yapılacağı haberini verdi.

Bursa Yıldırım Kazım Karabekir Mahallesi'ne spor tesisi geliyor!

Hizmete aldığı spor tesisleriyle 7’den 70’e herkese yürüme mesafesinde spor yapma imkanıyla buluşturan Büyükşehir Belediyesi, Yıldırım’a yenisini kazandırmak için temel attı.

Kentsel dönüşüm riskli alan üzerinde yürütülmeli!

ATSO'da kentsel dönüşüm konuşuldu. Antalya'nın imar durumu ve yapı kalitesinden ötürü kentsel dönüşüme yıllardır ihtiyacı olduğu ve kentsel dönüşümün bir katma değer ve kalite getirebilmesi için riskli alan üzerinden yürütülmesi gerektiği vurgulandı.

Köy yerleşme alanı uygulama yönetmeliği yürürlükte mi?

Köy yerleşme alanı uygulama yönetmeliği, 20 Ağustos 1987 tarihinde 19550 sayılı Resmi Gazete 'de yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Peki, köy yerleşme alanı uygulama yönetmeliği yürürlükte mi?

yürüme mesafeleri Haberi

yürüme mesafeleri

Yürüme mesafesi hesaplama 2014!

Yayaların yürümesi için yapılan yollar ile ilgili esaslar Mekansal planlar yapım yönetmeliğinde açıklanıyor. Yönetmelik gereğince, yürüme mesafeleri; Mekânsal Planların Yapımına Dair Esaslar kapsamında tespit ediliyor. 


Mekânsal planların, plan değişiklilerinin, revizyon ve ilavelerin hazırlanması sürecinde, kamu kurum ve kuruluşları veya plan müelliflerince planın türüne ve kademesine göre bu Yönetmelikte genel başlıklar halinde belirtilen konularda ilgili kurum ve kuruluşlardan veri, görüş ve öneriler elde edilerek gerekli analiz, etüt, araştırma ve çalışmalar yapılıyor.


Yürüme mesafesi hesaplama..

İmar planlarında yürüme mesafeleri; eğitim, sağlık ile yeşil alanların hizmet etki alanındaki nüfusun erişme mesafesi topoğrafya, yapılaşma, yoğunluk, mevcut doku, doğal ve yapay eşikler dikkate alınarak planlanır. 


Bu fıkrada belirtilen hususlar uygun olması halinde ikinci ve üçüncü fıkralardaki  asgari yürüme mesafelerine uyulur.


İmar planlarında; çocuk bahçesi, oyun alanı,...