06 / 05 / 2024

yürütmesi duran ÇED raporları

yürütmesi duran ÇED raporları

Mahkemelerin yürütmesini durdurduğu ÇED raporları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 2009/7 sayılı genelgesiyle şirketler çıkarına yeniden yaşam buluyor.

Rezerv alan ilan edilen Üsküdar 29 Mayıs Sitesi'nde tahliye işleminin yürütmesi durduruldu! 

Üsküdar Çengelköy’de Türkiye Diyanet Vakfı’nın mülkiyet sahipleri arasında olduğu 29 Mayıs Sitesi’nin tahliye işlemi ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. Aktarılan detaylara göre rezerv alan ilan edilen sitede tahliye işleminin yürütmesi durduruldu. İşte detaylar...

Gökçeada Yıldızköy Koyu için alınan imar revizyonu kararının yürütmesi durduruldu!

Yaşanan gelişmelere göre, son zamanlarda sık sık gündeme gelen Yıldızköy Koyu için alınan imar revizyonu kararının yürütmesi durduruldu.

Köy Zekeriyaköy projesi için ÇED süreci başladı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Zekeriyaköy'deki KÖY projesi için ÇED süreci başladı.

Kadıköy'deki 193 milyon TL'lik ‘AVM gar’ projesine yürütmeyi durdurma kararı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Kadıköy Söğütlüçeşme'yi alışveriş merkezi gibi bir gara dönüştürecek imar planlarının yürütmesi durduruldu.

Atakule GYO davasında iptal kararının yürütmesi durduruldu!

Ata GYO, yapı ruhsatı işleminin iptaline dair karar aleyhine şirket ve idare tarafından yürütmenin durdurulması talepli olarak istinaf yoluna başvurulduğu ve Ankara Bölge İdare Mahkemesi 5. İdari Dava Dairesi'nin kararıyla, iptal kararının yürütmesinin durdurulmasına karar verildi.

Rıdvan Duran kimdir?

Rıdvan Duran, 2019 yerel seçimlerinde AK Parti'den Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterilmesi bekleniyor. Peki, Rıdvan Duran kimdir? Rıdvan Duran, bugüne kadar hangi işlere imza attı? 

Okmeydanı Şanzelize Projesi'nin yürütmesi durduruldu!

İstanbul 3. İdare Mahkemesi, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın “Okmeydanı’nı Şanzelize yapacağız” dediği projeye ilişkin kentsel dönüşüm planının yürütmesini durdurdu.

Konak'ta imar plan notları yürütmesi durdu!

Konak Belediye Meclisi'nin CHP Grubu içindeki bölünme nedeniyle yenisini onaylamadığı 2014 yılında yapılan 1/1000 ölçekli plan ve uygulama imar planı lejant ve plan notu değişikliklerinin yürütmesini durdurdu.

Torun Center'ın imar planlarının yürütmesi durdu mu?

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada Torun Center'ın imar planlarının yürütmesi hakkında açıklamalar yapıldı.

Torun Center'ın imar planlarının yürütmesi durduruldu!

Mecidiyeköy’deki eski Ali Sami Yen Stadı’nın yerinde yükselen Torun Center projesinin imar planlarının yürütmesi durduruldu.

Yürütmesi duran ÇED raporları yeniden faaliyete geçiyor!

Mahkemelerin yürütmesini durdurduğu ÇED raporları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 2009/7 sayılı genelgesiyle şirketler çıkarına yeniden yaşam buluyor.

İzmir Efemçukuru maden projesinin yürütmesi durduruldu!

İzmir'e su sağlayan havzada kurulan altın madeninin kapasite artırımına verilen ÇED olumlu kararı için, çevrecilerin itirazı üzerine 6'ncı İdare Mahkemesi, yürütmeyi durdurdu.

Çanakkale Cenal Termik Santrali'nin yürütmeyi durdurma talebine ret!

Çanakkale’nin Biga İlçesi Karabiga Beldesi’nde inşaatı süren Cenal Termik Santralı hakkında açılan ÇED Olumlu Kararı’nın iptali ve yürütmesinin durdurulması davasında yürütmeyi durdurma talebi reddedildi.

yürütmesi duran ÇED raporları Haberi

yürütmesi duran ÇED raporları

Artvin Cerattepe, İzmir Efemçukuru örneklerinde olduğu gibi mahkemelerin yürütmesini durdurduğu, hatta iptal ettiği ÇED raporları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 2009/7 sayılı genelgesiyle şirketler çıkarına yeniden yaşam buluyor. Bakanlığın bu genelgeyi yasalaştırmaya çalıştığına dikkat çeken Avukat Arif Ali Cangı, “Genelgeyle ciddi sorun yaşarken bir de yasa haline gelirse Türkiye’de ÇED’in hukuksal denetimi sona erer, çevre yatırımcının insafına terk edilir” dedi.


Artvin Cerattepe’de Rize İdare Mahkemesi’nin iptal ettiği ÇED raporlarıyla ilgili hukuksal süreç Danıştay’da devam ederken, AKP’ye yakın Cengiz Holding’in bakır şirketi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan 2. ÇED raporunu almayı başarmıştı. Bakanlık buna dayanak olarak, Veysel Eroğlu döneminde çıkarılan 2009/7 sayılı genelgeyi göstermişti. Genelgeye göre şirketler, eski raporda yaptıkları ufak tefek değişikliklerle yeniden bakanlığın yolunu tutabiliyor.


Bu durumun, anayasanın hukuk devletini düzenleyen 2....