14 / 05 / 2024

Yuvacık Barajının su seviyesi ne kadar arttı

Yuvacık Barajının su seviyesi ne kadar arttı

SCADA Merkezinde yer alan yağış ölçer sensörlerinden elde edilen verilere göre en yüksek yağış miktarı Başiskele’de yaşandı. İlçede, 24 saatte metrekareye 64 kg yağış yağarken bu yağışın 58 kg’ı 18:30 - ile 19.45 saatleri arasında düştü.

Yuvacık Barajı'ndaki su seviyesi 24 milyon metreküpe ulaştı!

İSU Genel Müdürü İlhan Bayram, "Hat ile gölden şu anda günlük 200 bin metreküp su alıyoruz ama kuyuların devreye girmesiyle bunu 160 bin metreküpe düşüreceğiz" dedi

Yuvacık Barajı'ndaki su seviyesi 24 milyon metreküpe ulaştı!

Kocaeli'nin ana su kaynağı olan Yuvacık Barajı'ndaki su seviyesi, son zamanlardaki yağışlarla 24 milyon metreküpe ulaştı. İSU Genel Müdürü Bayram, "Hat ile gölden şu anda günlük 200 bin metreküp su alıyoruz" dedi

Ev sahibi kiracı kavgalarının suçlusu kim? 

Ev sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar giderek daha da can sıkıcı bir hal alırken pek çok kişi de yaşadıkları mağduriyetleri dile getiriyor. Peki ev sahibi kiracı kavgalarının suçlusu kim? 

Ünlü ekonomistten konuta ek vergi çıkışı: Konut alanın suçu ne? İnsanlar Dubai’den ev almaya yönlendiriliyor

Merkez Bankası’nın birden fazla evi olanlar için ilave vergi getirilmesi için iktidara bulunduğu önerinin ardından Ekonomist Tunç Şatıroğlu, “Konut alanın suçu ne, insanlar Dubai’den ev almaya yönlendiriyor” dedi.

Nakite sıkışanların içine su serpilecek! Yapı Kredi faizsiz kredi kampanyasını duyurdu!

Yapı Kredi, acil nakite sıkışanların içine su serpecek kampanyayı duyurdu. İşte detaylar!

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 275 metreye ulaştı!

Toplam kurulu gücü 558 megavat, yıllık üretimi 1 milyar 888 milyon kilovatsaat olacak Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 275 metreye ulaştı!

Hınıs Başköy Barajı'nın gövde dolgusu tamamlandı!

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Kaya Yıldız, Erzurum'da inşa edilen Hınıs Başköy Barajı'nın gövde dolgusunun tamamlandığını bildirdi.

Yatağan Girme Barajı'nın yüzde 57'si tamamlandı!

Ekonomiye yılda 32 milyon liralık katkı sağlayacak olan Yatağan Girme Barajı'nın yüzde 57'si tamamlandı...

Sakarya Akçay Barajı'nın inşaatı tamamlanıyor!

Kentin geleceğine yönelik en önemli yatırım olan Akçay Barajı projesinde geri sayımın başladığını dile getiren Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, her yönüyle ilklerin projesi olacak Akçay Barajı’nın hem Sakarya’ya hem de Türkiye’ye büyük katkılar sağlayacağını ifade etti.

Ambouli Dostluk Barajının gövde dolgusu tamamlandı!

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce Cibuti'de yaptırılan Ambouli Dostluk Barajının gövde dolgusu tamamlandı.

Yusufeli Barajı'nın yüzde 65'i tamamlandı!

Türkiye'nin en yüksek, çift eğrilikli ince kemer baraj tipi kategorisinde ise dünyanın 3'üncü en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı'nın yüzde 65'lik kısmı tamamlandı

Silvan Barajı'nın yüzde 58'sı tamam!

Türkiye'nin ikinci büyük sulama projesi olan Silvan Barajı'nın yüzde 58'i tamamlandı. Projede 5 milyon metreküplük seviyeye ulaşılırken, tüm dolgu işlerinin bu yıl bitirilmesi planlanıyor.

Denizli Akdere Barajı'nın yapımı için düğmeye basıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ, kentin geleceği için hayati öneme sahip olacak Acıpayam Akdere Barajı'nın yapımı için düğmeye bastı. 

Ilısu Barajı altında kalan köyün sakinlerine arsa tahsisi!

Batman'da yapımı devam eden Ilısu Barajı´nın suları altında kalacak olan Kılıç köyünün sakinleri için yeni arsa tahsisi için kura çekimi gerçekleştirildi. 

Manisa Karayağcı Barajı'nın inşaatı hızlandı!

Manisa'nın Gördes ilçesinde 2 bin dekar araziyi modern sulamayla tanıştıracak Karayağcı Barajı’nın inşaatı hızla devam ediyor. Projede gövde dolgusunun yüzde 80’lik kısmı tamamlandı.

Yuvacık Barajının su seviyesi ne kadar arttı Haberi

Yuvacık Barajının su seviyesi ne kadar arttı


SCADA Merkezinde yer alan yağış ölçer sensörlerinden elde edilen verilere göre en yüksek yağış miktarı Başiskele’de yaşandı. İlçede, 24 saatte metrekareye 64 kg yağış yağarken bu yağışın 58 kg’ı 18:30 - ile 19.45 saatleri arasında düştü.


Ani yağış nedeniyle ilçeden geçen Kanlı ve Toklu dereleri taştı. Taşan yağmur suyu ilçe genelinde birçok işyeri ve meskeni bastığı görüldü. Yağmur nedeniyle teyakkuzda bekleyen İSU Genel Müdürlüğü ekipleri bölgeye hızlı ve etkili bir şekilde müdahale etti.

Dün akşam yaşanan yağış geçişinde İzmit’te 31,88 kg/m2, Karamürsel’de 22,3 kg/m2, Kartepe’de 16,92 kg/m2, Gebze’de 9,82 kg/m2, Körfez’de 9,35 kg/m2 ve Gölcük’te 1,3 kg yağış yağdı. Son 24 saatte Yuvacık Barajı’na ise 104 bin m3 su girişi oldu.


Manşet...