13 / 05 / 2024

yüzde 15 konut desteği alınmalı mı

yüzde 15 konut desteği alınmalı mı

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu, tasarrufu teşvik etmek amacıyla hükümet tarafından açıklanan konut edinme teşvik sisteminin hiçbir faydasının olmayacağını söyledi.

Ege Yapı Modern Yaka'da Mayıs ayına özel fırsat! 1,29 vade farkı, yüzde 15 peşin ve 40 ay taksitle!

Ege Yapı, Modern Yaka'nın Mayıs kampanyasını "Bahar Dediğin Böyle Olur!" diyerek duyurdu. Söz konusu kampanya kapsamında 1,29 vade farkı, yüzde 15 peşin ve 40 ay taksitle konut sahibi olunabiliyor. 

Teknik Yapı Divan Residence'ta peşin ödemelerde yüzde 15 indirim avantajı!

Teknik Yapı imzası ile hayata geçirilen Divan Residence projesinde peşin ödemelerde yüzde 15 indirim fırsatıyla satışlar devam ediyor. Peki Divan Residence'ta konut fiyatları ne kadar? İşte Divan Residence projesi ile ilgili ayrıntılar...

Bodrum'a Avrupa ve Ortadoğu yatırımcılarından büyük ilgi! Gayrimenkul satışları yüzde 15 arttı! 

Bodrum'da gayrimenkul satışları son yıllarda sürekli olarak artıyor. 2023 yılında bölgede gerçekleşen konut ve arsa satışları, bir önceki yıla göre yüzde 15 artış gösterdi. Bodrum özellikle Avrupa ve Ortadoğu yatırımcılarının ilgi odağı haline geldi.

Dünya Şehir Maltepe'de 60 ay vade ve yüzde 15 indirim fırsatı!

Dünya Şehir Maltepe projesinde konut teslimleri Aralık 2025'te yapılacak. Projeden ev sahibi olmak isteyenlere 60 ay vade ve yüzde 15 indirim fırsatı sunuluyor. Peki Dünya Şehir Maltepe'de konut fiyatları ne kadar?

İnşaat maliyet endeksi yüzde 15.7 artarken, konut fiyatları yüzde 2.3 arttı! Normal mi?

Merkez Bankası dün konut fiyat endeksi verilerini açıkladı. Verilere göre;  2024 yılının Ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 2,3 oranında artış yaşandı. İnşaat maliyet endeksinde ise yüzde 15,7 artış kaydedildi. Peki bu durum normal mi?

Evora İzmir'in ticari alanlarında yüzde 15 indirim! 

Emlak Konut GYO güvencesi, Teknik Yapı ve Halk GYO ortaklığı ile inşa edilen Evora İzmir projesinin ticari alanlarında yüzde 15 indirim imkanı sunuluyor. Proje için başlatılan kampanya kapsamında indirimin dışında bir de yüzde 25 peşinatla 36 ay vade imkanı sağlanıyor. 

Tablo Adalar'da yüzde 15 peşinatla! Hemen teslim fırsatı!

Vakıf GYO imzası taşıyan Tablo Adalar projesinde konut teslimleri hemen gerçekleştiriliyor. Yüzde 15 peşinat imkanı sunulan Tablo Adalar'da toplam 316 adet konut bulunuyor.

Sinpaş Ege Vadisi ve Boulevard Çankaya'da yüzde 15 indirim! 

Sinpaş Ege Vadisi ve Boulevard Çankaya projelerinde başlatılan kampanya kapsamında yüzde 15 indirim fırsatı sunuluyor. Projelerden vadeli olarak konut sahibi olmak isteyenler de şirket bünyesinde 24 ay vade imkanından yararlanabiliyor.

KİPTAŞ'tan yüzde 15 peşinatla konut fırsatı! İstanbullular dikkat!

KİPTAŞ Kaper Sitesi'nde yer alan konutların teslimlerinin 2025 yılının son çeyreğinde yapılması planlanıyor. Kartal'da hayata geçirilen projeden yüzde 15 peşinatla konut sahibi olunabiliyor...

Evim şirketlerine resmen yüzde 15 sözleşme sınırı geldi! Bu tutarı aşan sözleşmeler için uygulanacak!

Tasarruf finansman şirketlerine yüzde 15'lik sözleşme üst sınırı getiren düzenleme bugünkü 32414 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Düzenleme, konut ve çatılı iş yeri için 5 milyon Türk Lirası'nı, taşıtlar için de 2 milyon Türk Lirası'nı aşan sözleşmeleri kapsayacak. İşte ayrıntılar...

Park Yaşam Antalya yeni fiyat listesi Aralık 2023! Emlak Konut GYO projesinde yüzde 15 indirim fırsatı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı güvencesi ile hayata geçirilen Park Yaşam Antalya yüzde 15 indirimle alıcılarını bekliyor. Peki Park Yaşam Antalya fiyatları ne kadar? 

Park Yaşam Antalya yüzde 15 indirimle satışta! Antalya'da 1.400 konutluk yeni proje!

Park Yaşam Antalya'da yer alan konutlar yüzde 15 indirimle satışa çıktı. Projede 1.400 konut yer alıyor. 

Polat Levent Exclusive satışta! Peşin ödemelerde yüzde 15 indirim!

Polat Gayrimenkul tarafından İstanbul'un Levent'te inşa edilmesi planlanan "Polat Levent Exclusive" projesinde satışlar başladı. Farklı konut seçenekleri sağlayan projede peşin ödemelerde yüzde 15 indirim fırsatı sağlanacak.

yüzde 15 konut desteği alınmalı mı Haberi

yüzde 15 konut desteği alınmalı mı

Gaziantep İnşaat Müteahhitleri Derneği'nde (GAİMDER) İMKON Başkanvekili Rıdvan Köksüzer ve GAİMDER Başkanı İbrahim Apa ile beraber bir basın toplantısı düzenleyen Tahir Tellioğlu şöyle konuştu: "Başbakan tarafından açıklanan konut teşvikinin faydadan ziyade zararı olduğu anlaşüacaktır. Çünkü bu projenin sektöre tedavi sunması asgari olarak 3 yılı bulacaktır. Mevduatı 3 yüdan önce bozamazsınız, demek sistemin işlemeyeceğini gösterir. 


Meslektaşlarımızın bugün sıkıntısı varsa zaten en az 3 yü bekleyemez. Bugünün sorununa çözüm olarak sunulan bu olay abesle iştigaldir. Bunun ayrıntısını bilmiyoruz. Bu 5 yıl içinde mevduat nerede hangi oranla toplanacak?" Tellioğlu, kentsel dönüşüm uygulamalarına ilişkin eleştirilerini de dile getirdi. Kentsel dönüşümün sadece ve sadece çürük binalar yerine yeni binalar yapmak olmadığını aktaran Tellioğlu, "Belediyeler gereğinden fazla konut yapma yarışma girdiler" dedi. 


Apa: Hızlandırmak istiyoruz GAİMDER Başkanı...