06 / 05 / 2024

yüzer havaalanı

yüzer havaalanı

İngiltere'nin gündeminde 'The London Britannia' adlı proje geniş yer buluyor. Gerçekleştirildiğinde 4 uçuş pistiyle İngiltere'nin 'yüzer havaalanı' olacak

Türkiye'nin doğalgazda 2028 yılı hedefi 2 katından fazla olacak...

Türkiye'de, son senelerde doğalgaz arz güvenliği için sıvılaştırılmış doğal gaz terminalleri ile beraber Yüzer LNG Depolama ve Yeniden Gazlaştırma Ünitelerini devreye sokulurken, depolama kapasitesini 2028 senesinin sonuna kadar mevcut 13,4 milyar metreküpe çıkması hedefleniyor. İşte haberin detayla

Depremzedeye büyük müjde! Bir ilk gerçekleşiyor!

Deprem felaketinin ardından iş dünyası bölgeye yardım için seferberlik başlatırken, Karadeniz Holding ise, bir ilke imza atarak, 2 yüzer kenti Hatay’a göndereceğini duyurdu. Bir ilk olan bu yüzer kentler nasıl olacak, kaç kişiyi barındıracak? işte detaylar…

Dünyanın ilk yüzer ekolojik otelini Türkler yapacak!

Türk mimarlık firması Hayri Atak Mimari Tasarım Stüdyosu, Katar’a dünyanın ilk yüzer ekolojik otelini yapacak. Dünyada bir ilk olacak Eco-Floating Hotel, 2025 yılında hizmete açılacak.

Agola Yapı İnşaat Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Agola Yapı İnşaat Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 100 bin TL sermaye bedeli ile Ufuk Yüzer tarafından kuruldu.

Okan Gaytancıoğlu'ndan Saros Körfezi'ne yapılacak limana tepki!

BOTAŞ’ın Saros Körfezi’ne yapmak istediği FSRU (yüzer LNG depolama ve gazlaştırma ünitesi) doğal gaz limanı çevrecilerin tepkilerine sebep oldu. CHP, BOTAŞ’ın projesini Meclis’e taşıdı.

Hasankeyf’teki yüzer liman tamamlandı!

Batman’ın antik kenti Hasankeyf’te sular altında kalmayacak tarihi yerlerin ziyaret edilebilmesi için inşa edilen Yüzer Liman tamamlandı..

Rönesans Holding, Rusya'nın en büyük havaalanı kompleksini inşa etti!

Rönesans İnşaat, Moskova Sheremetyevo Havalimanı'nın 15 milyon kapasiteli B tarminalini inşa etmişti. Havalimanı'nın C Terminalinin tamamlanmasıyla Rusya'nın en büyük havaalanı kompleksi tamamlanmış oldu...

Devlete her yıl 822 milyon avro arazi kullanım kirası ödeyecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, "İstanbul Büyük Havaalanı açıldı. Devletin cebinden bir kuruş çıkmadı ve bu yıldan sonra bu işi yapan konsorsiyum, devlete her yıl 822 milyon avro arazi kullanım kirası ödeyecek." ifadelerini kullandı...

Bolu'ya havalimanı geliyor!

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, havaalanı yatırımı için de çalışmaların son aşamaya geldiğini ifade etti...

Karaköy İskelesi hizmete açıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Karaköy'ün yeni yüzer iskelesi, hizmete açıldı.

Karaköy İskelesi 29 Mayıs'ta açılacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Karaköy'ün yeni yüzer iskelesinin montaj çalışmaları başlarken, iskele 29 Mayıs'ta hizmet vermeye başlayacak. 

Karaköy'ün yeni iskelesi yakında açılacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Karaköy'ün i yakında hizmete sunacak. İBB, şehir hatlarının yeni akıllı yüzer iskelesini yakında hizmete alacak.

Yeni Karaköy İskelesi tamamlanıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi, deniz taşımacılığında milyonlarca yolcuya hizmet verecek olan olan Karaköy iskelesinin yüzer platformunu, iç donanımının yapılması için Haliç Tersanesi'ne getirdi.

yüzer havaalanı Haberi

yüzer havaalanı

Londra ’da Thames Nehri ’nin ucuna inşa edilecek yeni havaalanının; hem şehrin ulaşım sorununu çözmesi hem de farklı mimarisiyle uluslararası rakiplerini geçmesi bekleniyor. 


Londra için geliştirilen proje ilk değil. Londra Valisi Boris Jonhson , daha önce sunulan projeleri reddetmişti. Gensler şirketinin mimarlarının geliştirdiği yeni projede ise, nehir üzerinde tasarlanan havaalanına talebe göre iki yeni pist daha eklenebilecek. 


Dailymail ’in haberine göre, yolcular Thames’in kuzey-güney yönlerinden ve üçüncü olarak da Londra ’nın merkezindeki Canary rıhtımından giriş yaparak havaalanına ulaşabilecekler. Ayrıca havaalanından Londra ’ya ulaşım yüksek hızlı trenle sağlanacak. 


Proje direktörü Ian Mulcahey , havaalanının yüzer formda olmasının avantajlarını öne çıkararak, alanın kuş göçlerine ve uçuş rotalarına göre ayarlanabileceğini söyledi. Mulcahey , İngiltere ’nin deniz teknolojisi mühendisliğindeki tecrübesinin de göz önünde bulundurulduğunda, projenin gerçekleşme...