07 / 05 / 2024

Zafer Gülçur mimarlık

Zafer Gülçur mimarlık

Erdoğan Elmas ve Ertur Yener' le birlikte gerçekleştirdiği çok sayıda büro ve kamu binasıyla tanınan Mimar Zafer Gülçur kimdir? Mimar Zafer Gülçur, başka hangi projelere imza attı?

Van Gölü'nün kıyısı binalar ve yazlık villaların işgali altında! Tuşba'da sadece 552 imara aykırı yapı var!

Van Gölü’nün kıyısı, resmi binalar ve yazlık villaların işgali altında kaldı. Sadece Tuşba ilçesinde imara aykırı toplam 552 yapının inşa edildiği belirtildi. 

Gülçin Çuhacı Mimarlık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Gülçin Çuhacı Mimarlık Hizmetleri Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Gülçin Çuhacı tarafından kuruldu.

Güney Pen Mimarlık Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Güney Pen Mimarlık Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Esenler'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Mehmet Sait Çoku ve Sabahattin Çoku ortaklığında kuruldu.

Gündüzbey Mimarlık İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gündüzbey Mimarlık İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Büyükçekmece'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Zafer Gündüz tarafından kuruldu.

Güçlü Dekorasyon Mimarlık Ve Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Güçlü Dekorasyon Mimarlık Ve Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Beyoğlu'nda 100 bin TL sermaye bedeli ile Türkay Yılmaz tarafından kuruldu.

Yüzyıl Proje Mimarlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yüzyıl Proje Mimarlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi Ümraniye'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Şenol Yıldız tarafından kuruldu.

Bukalemun Gıda Ve Mimarlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bukalemun Gıda Ve Mimarlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi Ümraniye'de 150 bin TL sermaye bedeli ile Ecem Bülbül tarafından kuruldu.

Görgülü Mimarlık Mühendislik İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Görgülü Mimarlık Mühendislik İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Bahçelievler’de Cemal Cenk Güler tarafından kuruldu.

Tna Mimarlık İnşaat Gıda Otomotiv Emlakçılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Tna Mimarlık İnşaat Gıda Otomotiv Emlakçılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Sultanbeyli'de Ahmet Tuna, Azat Tuna ve Dşyar Tuna ortaklığında kuruldu!

Modül İstanbul Mimarlık Limited Şirketi kuruldu!

Modül İstanbul Mimarlık Limited Şirketi Üsküdar'da Cevher Şamil Ekmen tarafından kuruldu.

BBK Mimarlık Mühendislik Enerji Gıda Hayvancılık ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

BBK Mimarlık Mühendislik Enerji Gıda Hayvancılık ve Ticaret Limited Şirketi Barış Kalın ve Kemal Duyan ortaklığında Çekmeköy'de kuruldu.

Güntaş İç Mimarlık Otomotiv Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Güntaş İç Mimarlık Otomotiv Ticaret Sanayi Limited Şirketi Bahçelievler’de  400  bin TL sermaye bedeli ile Cihan Beyazdağ tarafından kuruldu.

Güvende Yapı Mimarlık Ve İnşaat Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Güvende Yapı Mimarlık Ve İnşaat Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi  Sancaktepe’de 50 bin TL sermaye bedeli ile Serdal Şenel tarafından kuruldu.

Zafer Gülçur mimarlık Haberi

Zafer Gülçur mimarlık

Zafer Gülçur kimdir?

1938 yılında Ankara'da doğan mimar Zafer Gülçur, çoğunu Erdoğan Elmas ve Ertur Yener'le birlikte gerçekleştirdiği çok sayıda büro ve kamu binasıyla tanınır.


1963' te Mimarlık Fakültesi'ni bitiren Gülçur, 1965-69 arasında Bayındırlık Bakanlığı Etüd-Proje Dairesi Başkanlığında çalıştıktan sonra 1969'da kendi bürosunu kurmuştur.


Serbest mimarlık yaşamında 1970-82 arasında kişisel çalışmalarının yanı sıra E.Elmas'la ikili ve E.Elmas, E.Yener'le üçlü or­taklık halinde yoğun bir proje ve mesleki kontrollük faaliyeti sürdürmüştür.


1982'de E.Elmas ve E.Yener'le YEG Mimarlık Müşavirlik Ticaret Ltd.Şti.'yi, bunun yanında 1992'de E.Elmas'la Elmas-Gülçur Mimarlık ve Şehircilik Ltd. Şti.'yi kurmuştur.


Çok sayıda proje yarışmasına katılan Gülçur, E.Elmas ve E.Yener'le birlikte 11 Birincilik Ödülü aldığı gibi, çeşitli yarışmalarda da altı İkincilik, iki Üçüncülük ile 18 çeşitli ödül ve mansiyon kazanmıştır. 


Ayrıca, Zonguldak Toplum Polisi Site­si (1969), Fatih...