06 / 05 / 2024

Zal Mahmut Ağa

Zal Mahmut Ağa

Kanuni Sultan Süleyman'ın büyük oğlu Şehzade Mustafa'nın öldürülmesinde önemli rol oynayan Zal Mahmut Paşa'nın kendi adına Mimar Sinan'a yaptırdığı külliye, Eyüp Belediyesi tarafından 4 milyon 170 bin lira bedelle restore ediliyor

İZTO Başkanı Özgener’den ‘yarısı bizden’ çağrısı: İzmir için de uygulansın! 

İş dünyası buluşmasında önemli açıklamalar yapan İZTO Başkanı Mahmut Özgener mega kent İstanbul için uygulanan “Yarısı Bizden" kampanyasının İzmir için de uygulamaya alınması gerektiğini söyledi.

Ticaret Bakanı Yardımcısı Gürcan’dan emlak sektörüne ilişkin çok konuşulacak açıklama!

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, Kayseri’de katıldığı bir toplantıda emlak sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu. Gürcan, emlak piyasasını kontrol etmeye çalıştıklarını söyledi.

Lucas Hafriyat Nakliye İnşaat Malzemeleri Oto Yedek Parça Madeni Yağ Sanayi Ve Ticaret Limited kuruldu!

Lucas Hafriyat Nakliye İnşaat Malzemeleri Oto Yedek Parça Madeni Yağ Sanayi Ve Ticaret Limited Esenyurt'ta 450 bin TL sermaye bedeli ile Mahmut Şanlı tarafından kuruldu.

Aks Madeni Yağ Oto Yedek Parça İnşaat Malzemeleri Hafriyat Nakliye Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti. kuruldu!

Aks Madeni Yağ Oto Yedek Parça İnşaat Malzemeleri Hafriyat Nakliye Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti. bugün Bakırköy'de 450 bin TL sermaye bedeli ile Mahmut Şanlı tarafından kuruldu.

MUSİAD Başkanı'ndan dolar açıklaması: Yıl sonunda 30 TL'yi aşacak!

Seçimlerin ardından yükselişe geçen dolar kuru ile ilgili Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Mahmut Asmalı önemli açıklamalarsa bulundu.

Uzman Öğretmenlik Yıl Şartı 5'e Düşebilir: Meclis Açıldığında Neler Bekleniyor?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, uzman öğretmenlik yıl şartının 5'e düşeceği açıklamasını yapmıştı. Bu düzenlemenin gerçekleşmesi için kanun teklifinin Meclis'e sunulması gerekiyor. Ancak, bu yıl içerisinde düzenlemenin hayata geçmesi beklenmiyor.

Milli Eğitim Bakanı Özer açıkladı! Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı süreci 18 Mayıs'ta başlıyor!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı'na ilişkin sürecin 18 Mayıs 2023 tarihinde başlayacağını, 30 Mayıs-9 Haziran'da başvuruların alınacağını, 19 Kasım tarihinde yapılacak sınavın sonuçlarının 24 Kasım tarihinde açıklanacağını bildirdi.

Veliler müjde! Bakan Özer açıkladı: Okul öncesi eğitimden ücret alınmayacak!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okul öncesi eğitimden kesinlikle ücret alınmayacağını açıkladı. İşte detaylar...

Sağlık-Sen'den son dakika açıklaması: Kamuda kapsamlı maaş reformu yapılmalı! 

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, kamuda kapsamlı bir maaş reformu uygulanması gerektiğinin altını çizdi. İşte söz konusu o açıklama...

Son dakika! Bakan Özer açıkladı: Okullar tatil edildi

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 14 Mayıs pazar günü yapılacak olan seçim nedeniyle 15 Mayıs Pazartesi günü okulların tatil edileceğini açıkladı. İşte detaylar...

Bakan resmen açıkladı! 45 bin öğretmen atamasında son dakika! Öncelik deprem bölgesinde olacak!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 45 bin öğretmen ataması ile ilgili açıklamalarda bulundu ve önceliğin deprem bölgesinde olduğunu aktardı. 

Lise öğrencilerini ilgilendiren açıklama Bakan Özer’den geldi!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, tüm 12. sınıf öğrencilerini kapsayan bir açıklama geldi. İşte detaylar!

Bakan Kurum peş peşe açıkladı! Hak kaybı olmadan kentsel dönüşüm yapılacak! İstanbul'un o ilçesine son dakika müjdesi! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Şişli'nin Mahmut Şevket Paşa, Yayla, İzzetpaşa, Kuştepe ve Esentepe mahallelerinde yaşanan mülkiyet problemleri ile ilgili konuştu. 

Zal Mahmut Ağa Haberi

Zal Mahmut Ağa

     Caminin içinde üç yanda, dörder sütunlu düz tavanlı revaklar bulunuyor. Caminin yan duvarlarında sık aralıklarla görülen iki sıra pencere, Mimar Sinan'ın diğer eserlerinde görülmemiş bir uygulama olarak dikkati çekiyor. 

     Sekizgen, tek kubbeli, girişi 6 sütunlu revaktan olan türbede Kanuni Sultan Süleyman'ın veziri Zal Mahmut Paşa ile Sultan 2. Selim'ın kızı olan eşi Şah Sultan'ın kabri bulunuyor. 

     

     -Şehzade Mustafa'nın öldürülmesine yardım etti- 

     

     Aslen Boşnak olan ve devşirilerek enderuna giren Zal Mahmut Paşa, kapıcıbaşılık, dördüncü ve beşinci vezirlik, Halep ve Anadolu Beylerbeyliği gibi önemli görevlerde bulundu. 

     Zal Mahmut Paşa'ya, ''Zal'' lakabı çok kuvvetli bir güreşçi olması dolayısıyla Kanuni Sultan Süleyman tarafından verildi. Zal Mahmut Paşa, Kanuni Sultan Süleyman'ın büyük oğlu Şehzade...