27 / 04 / 2024

Milli Eğitim Bakanı Özer açıkladı! Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı süreci 18 Mayıs'ta başlıyor!

Milli Eğitim Bakanı Özer açıkladı! Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı süreci 18 Mayıs'ta başlıyor!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı'na ilişkin sürecin 18 Mayıs 2023 tarihinde başlayacağını, 30 Mayıs-9 Haziran'da başvuruların alınacağını, 19 Kasım tarihinde yapılacak sınavın sonuçlarının 24 Kasım tarihinde açıklanacağını bildirdi.



Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, NTV canlı yayınında gündeme ilişkin soruları cevapladı. Yaptığı açıklamada son 20 senenin tek bir seferdeki en büyük öğretmen atamasını yaptıklarını kaydeden Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, öğretmen ihtiyacının her zaman olduğunu söyledi.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, her sene atama yapıldığını ve 2. atamaların da mutlaka yapılacağını kaydeden Milli Eğitim Bakanı Mahmut  Özer, "45 bin öğretmen bir başlasın, kentlerdeki dağılımları, genel durum tekrar güncellendikten sonra mutlaka öğretmen ataması olacak." diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Özer açıkladı! Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı süreci 18 Mayıs ta başlıyor!

Muhalefetin "100 bin öğretmen atama" vaadine ilişkin soruyu da yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Özer, "Neye göre 100 bin öğretmen, veriye dayalı olarak hangi ihtiyaç belirlendi de böyle bir öğretmen sayısı belirlendi? Öğretmenlerin duygularını istismar ederek, '100 bin, artırıyorum 200 bin öğretmen ataması...' Önceleri 250 binle başladı, sonra cumhuriyetin ikinci yüz yılı için sembolik bir şeyle 100 bin... Bunun veri karşılığı yok." dedi.


Geri Dön