10 / 05 / 2024

Milli Eğitim Bakanı Özer açıkladı! Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı süreci 18 Mayıs'ta başlıyor!

Milli Eğitim Bakanı Özer açıkladı! Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı süreci 18 Mayıs'ta başlıyor!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı'na ilişkin sürecin 18 Mayıs 2023 tarihinde başlayacağını, 30 Mayıs-9 Haziran'da başvuruların alınacağını, 19 Kasım tarihinde yapılacak sınavın sonuçlarının 24 Kasım tarihinde açıklanacağını bildirdi.



"Tek kriter KPSS olacak"

"Kamuda mülakatların kaldırılacağı açıklandı, bundan sonra öğretmenler neye göre alınacak?" sorusunuda cevaplayan Mahmut Özer, mülakat yapılmayacağını artık KPSS puanına göre çok hızlı biçimde atamasını yapacaklarını söyledi. Özer açıklamasında "Nasıl engelli öğretmenleri 1 hafta içerisinde atadıysak, dolayısıyla 1 hafta 10 gün içerisinde öğretmen ataması yapılacak. Yani tek kriter KPSS olacak." dedi.

Bakan Mahmut Özer, Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı'na ilişkin takvimin belli olduğunu da kaydederek, "18 Mayıs 2023 tarihi itibarıyla süreç başlıyor, 30 Mayıs 2023 - 9 Haziran 2023 tarihleri arasında başvuruları kabul edeceğiz. 17 Temmuz-8 Eylül arasında eğitimler olacak. 19 Kasım tarihinde sınavı yapacağız ve sonuçları geçen sene olduğu gibi 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde açıklayacağız." bilgisini verdi.

Milli Eğitim Bakanı Özer açıkladı! Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı süreci 18 Mayıs ta başlıyor!

Mahmut Özer, şu anda 91 bin 601 öğretmenin uzman öğretmenliğe başvurma potansiyeli olduğunu ve bu öğretmenlerin 10 bin 60'ının yüksek lisans yaptıkları için sınavdan muaf tutulacağını dile getirdi. Açıklamasında başöğretmenliğe başvurma potansiyeli olan öğretmen sayısının ise 6 bin 986 olduğunu kaydeden Mahmut Özer, bu öğretmenlerden 11'inin doktorasını yaptığı için sınavdan muaf tutulacağını belirtti.

Uzman öğretmenlikte kıdem şartı 5 yıla iniyor

Mevcut kanuni düzenlemeye göre uzman öğretmen olabilmek için 10 yıllık kıdem şartı bulunduğunu hatırlatan Özer, "Bunun biraz daha düşürülmesi, 5 yıla indirilmesiyle ilgili çalışmayı tamamladık. Uzman öğretmenler de artık 10 yıl değil, 5 yıl içerisinde bu sürece tabi olacaklar." dedi.

Özer, kıdem yılı 20 yıl ve üzerine ulaşmış uzman öğretmenlerin, başöğretmen olabilmek için gerekli olan 10 yıllık bekleme süresinden muaf tutulacaklarını belirterek, "Bununla ilgili kanuni değişiklik hazırlıklarımız zaten tamamlandı. Yaşadığımız acı deprem sürecinden dolayı kesintiye uğramıştı. İnşallah yeni Meclis oluştuktan sonra Meclise gönderilecek." açıklamasında bulundu.

Havalimanlarındaki yolcu trafiği yüzde 32,4 arttı! 4 ayda yaklaşık 55 milyon yolcu ağırlandı

KOSGEB'in deprem bölgesindeki girişimcilere geri ödemesiz vereceği desteklerin limiti artırıldı!

Çimento sektörü depremler sebebiyle yaşanacak dönüşüme odaklandı!


Geri Dön