04 / 05 / 2024

Zekeriyaköy-Uskumruköy imar değişikliği

Zekeriyaköy-Uskumruköy imar değişikliği

Zekeriyaköy-Uskumruköy 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği onaylandı. İmar planı 1 ay süre ile askıya çıkarıldı..

Kamu kurum ve kuruluşlarında işçi alımı ile ilgili yönetmelikte değişikliğe gidildi...

Kamu kurum ve kuruluşlarına işçi alınmasında uygulanacak olan usul ve esasların kaydedildiği hükümleri düzenleyen yönetmelikte değişiklik yapıldığı kaydedildi. İşte haberin ayrıntıları...

Kamu ihaleleri ile ilgili yönetmelik değişti! Elektronik ihale uygulama, mal ve hizmet alımında son dakika!

Kamu İhale Kurumu (KİK), elektronik ihale uygulama, mal ve hizmet alımı yönetmeliklerinde değişikliğe gitti.

Sosyal yardım alanlara kara haber! Evde bakım yardımında yönetmelik değişti!

Evde bakım yardımı yönetmelik değişikliği tartışmalara neden oluyor! Yeni düzenlemelerle birlikte evde bakım yardımı alan vatandaşlar, karşılaştıkları zorluklar ve eleştirilere maruz kalıyor. Detaylar haberimizde! 

Denizli Bereketler mahallesindeki imar değişikliği mahkemeden döndü!

 Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin, Bereketler mahallesindeki imar değişikliği için Mimarlar Odası Denizli Şubesi tarafından açılan dava sonucu mahkemeden imar kararlarının durdurulması konusunda karar aldı. 

Emlak alım satımında büyük değişiklik!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, taşınmaz ticaretiyle ilgili yönetmelik değişikliğiyle, artık yetki belgesi almayanın emlakçılık faaliyeti yapamayacağını ve belgesisiz işletmelerin ilan sitelerine üye olamayacağını açıkladı.

Kanal İstanbul güzergahındaki imar değişikliği mecliste!

Kanal İstanbul güzergahında bulunan arazilerle ilgili çeşitli bilgiler imar değişikliği kapsamında yapılaşmaya açılan kısmı meclis gündemine taşındı. CHP'li Antmen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

AOÇ arazisinin imar değişikliği meclis gündeminde!

Atatürk Orman Çiftliği arazisine ve bu arazinin imar değişikliği kapsamında yapılaşmaya açılan kısmı meclis gündemine taşındı. CHP'li Yeşil, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bilgili Holding'in üst yönetimi değişti!

Gayrimenkul ve turizm sektörlerinde faaliyet gösteren Bilgili Holding'in üst yönetimi değişti. Bilgili Holding'e Sinan Temo Sinan Temo CEO ve Bora Ercantürk COO atandı.

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31195 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Alışveriş Merkezleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Alışveriş Merkezleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31188 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Personeli Atama ve Yer Değiştirme Esaslarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Personeli Atama ve Yer Değiştirme Esaslarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31166 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İş yeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

İş yeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31150 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Turizm Tesislerinin Niteliklerine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Turizm Tesislerinin Niteliklerine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31089 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Zekeriyaköy-Uskumruköy imar değişikliği Haberi

Zekeriyaköy-Uskumruköy imar değişikliği

İstanbul İli, Sarıyer İlçesi, Uskumruköy Mahallesi, 157 pafta, 262 ada, 1 nolu parsele ilişkin Zekeriyaköy-Uskumruköy 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği Bakanlık Makamının 15 Ocak 2018 tarih ve 9238 sayılı OLUR’ları ile 644 sayılı KHK’nın 13/A maddesi uyarınca onaylandı.

Söz konusu planlar 3194 sayılı İmar Kanununun 8/b maddesince 15 Mart 2018 - 15 Nisan 2018 tarihleri arasında 1 ay süre ile İstanbul Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü binasında ve internet sayfasında askıya çıkarıldı. İtirazlar İl Müdürlüğüne yapılabilecek.

İmar değişikliklerine göre, plan onama sınırında mevcut yapılar dışında yapılacak yeni yapılara ilişkin yapı ruhsatlarında; 20 Ekim 2003 onay tarihli Zekeriyaköy-Uskumruköy 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı İmar Planı ile plan hükümlerinde belirtilen yapılaşma koşulları geçerli olacak.

Kamu eline geçmesi gereken alanlar kamu eline...