16 / 05 / 2024

Zeki Sayar biyografi

Zeki Sayar biyografi

İlk mimarlık dergisi olan Arkitekt’in kurucularından olan Zeki Sayar kimdir? Zeki Sayar, yaşadığı sürece hangi işlere imza attı? İşte mimar Zeki Sayar'ın biyografisi bu haberde...

Türkiye'nin en zeki şehirleri açıklandı! Hangi şehir, kaçıncı sırada?

1 milyonun üzerinde katılımcıyla yapılan bir zeka testinde Türkiye'nin en zeki şehirleri açıklandı iddiası sosyal medyada da gündem oldu. Peki hangi şehir, kaçıncı sırada?

Zeki Tuncer İnşaat Tekstil Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Zeki Tuncer İnşaat Tekstil Ve Ticaret Limited Şirketi Ümraniye'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Zeki Tuncer Öztürk tarafından kuruldu.

Sayar Grup Proje Yapı Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Sayar Grup Proje Yapı Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi bugün Eyüpsultan'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Abdulkerim Sayar tarafından kuruldu.

Sayar Dekorasyon İnşaat Ve Emlakçılık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sayar Dekorasyon İnşaat Ve Emlakçılık Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi bugün Beyoğlu'nda 100 bin TL sermaye bedeli ile Muhlis Sayar tarafından kuruldu.

Mahmut Akbal, Zeki Akbal ve Eyüp Akbal 20.1 milyon TL'ye yeni şirket kurdu! 

Fzl Gayrimenkul Yapı Ticaret Anonim Şirketi Başakşehir'de 20 milyon 110 bin 693,60 TL sermaye bedeli ile Mahmut Akbal, Zeki Akbal ve Eyüp Akbal ortaklığında 30 Aralık 2022 tarihinde kuruldu. İşte ayrıntılar...

Mahmut Akbal, Eyüp Akbal ve Zeki Akbal'dan yeni şirket! 

Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Akbal, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Eyüp Akbal ve Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Akbal yeni şirket kurdu. Fzl Yapı İnşaat Ve Pazarlama Anonim Şirketi Başakşehir'de kuruldu.

A-a Turzi̇m Ti̇c.emlak İnş.elektri̇k Elektroni̇k Mobi̇lya Bi̇lgi̇sayar İth. İhr.sanayi̇ Li̇mi̇ted Şi̇rketi̇ Kuruldu!

A-a Turzi̇m Ti̇c.emlak İnş.elektri̇k Elektroni̇k Mobi̇lya Bi̇lgi̇sayar İth. İhr.sanayi̇ Li̇mi̇ted Şi̇rketi̇ Kağıthane'de Hüseyin Narmanlı tarafından kuruldu!

Serdar Zeki Çoban İnşaat Ve İçme Suyu Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Serdar Zeki Çoban İnşaat Ve İçme Suyu Sanayi Ticaret Limited Şirketi Eyüpsultan’da 100 bin TL sermaye bedeli ile Serdar Zeki Çoban tarafından kuruldu.

Esas Gayrimenkul'ın acı günü! Zeki Yavan vefat etti!

Esas Gayrimenkul çalışanlarından Nevzat Yavan'ın babası Zeki Yavan vefat etti. Esas Gayrimenkul vefat için taziye ilanı yayınladı.

Zeki Ergezen vefat etti!

Emniyet Genel Müdürlüğü İnşaat Emlak Dairesi eski başkanı ve Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Zeki Ergezen, Ankara'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Zeki Yurtbay vefat etti!

Türkiye'nin önemli ve başarılı iş adamları arasında yer alan Yurtbay Şirketler Grubu kurucusu ve Delta Tuğla Fabrikası'nın sahibi 83 yaşındaki Zeki Yurtbay, tedavi gördüğü İstanbul Acıbadem Hastanesi’nde yaşamını yitirdi...

Mehmet Zeki Kanadıkırık kimdir?

Kordsa’da Asya Pasifik Bölgesi’nden sorumlu Genel Müdür Yardımcısıv ve Akçansa’nın Genel Müdürü Mehmet Zeki Kanadıkırık kimdir? Mehmet Zeki Kanadıkırık daha önce hangi görevlerde bulunmuştur?

Zeki Ma Yapı Deri İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Zeki Ma Yapı Deri İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Zeytinburnu'nda 100 bin TL sermaye bedeli ile Dursuniye Atalay tarafından kuruldu.

Zeki Sayar biyografi Haberi

Zeki Sayar biyografi

Zeki Sayar kimdir?

Zeki Sayar, 1905 İstanbul doğumlu, 2000 yılında yaşama veda etti. İlk mimarlık dergisi olan Arkitekt’in kurucularındandır. 


1905 yılında İstanbul’da doğan Zeki Sayar, ilköğrenimini Heybeliada’da, orta öğrenimini ise Kadıköy’de okudu. 1924 yılında kabul edildiği Sanayi-i Nefise Mektebi Alisi’den (Güzel Sanatlar) 1928 yılında mezun oldu.


1931 yılında Abidin Mortaş ve Ziya Kozanoğlu ile Türkiye Cumhuriyeti döneminde yayınlanmış ilk dergi olan Mimar dergisi’nin yayınlamaya başladılar. Derginin adı 1935 yılından sonra Arkitekt olarak değiştirildi.


Dergi çalışmaları dışında 1944 ile 1950 yılları arasında İstanbul Şehir Meclisi’nde imar komisyonu raportörü ve bütçe komisyonu üyesi olarak görev yaptı. 


Bu dönemden sonra mimarlık mesleğini sürdürmesine karşılık emekli oluncaya kadar (1980 yılına kadar) Arkitekt dergisinin basılmasını sağladı. 


Dergi Zeki Sayar’ın emekli olmasının ardından yayın hayatına son...