18 / 05 / 2024

Zeus Tapınağından türkler çıktı

Zeus Tapınağından türkler çıktı

Kültür ve Turizm Bakanlığından edinilen bilgiye göre, kültürel yapısıyla sanat çevreleri tarafından "İkinci Efes" unvanı verilen ve dünyanın en iyi korunmuş Zeus tapınağını barındıran Aizanoi Antik Kenti'nde 2014 kazı dönemi hızlı başladı.

Bankada parası olanlara kötü haber! Mevduat faizleri yüzde 50'nin altına düştü!

Mevduat faizindeki artışın ardından bankaların bilanço düzeltme çabalarının etkisiyle mevduat faizleri yüzde 50'nin altına düştü.

Altın mart ayından bu yana en yüksek haftalık kazancına ulaştı

Altının ons fiyatı, İsrail-Filistin çatışmasının sebebi ile bu hafta yüzde 5,47 artarak yedi ayın en yüksek haftalık kazancına yaklaştı. İşte detaylar...

İşsizlik yüzde 10'un altına düştü! Mayıs'ta istihdam 63 bin kişi arttı! 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan son dakika rakamlarına göre, işsizlik yüzde 10'un altına düştü. İşte o rakamlar...

Türkler, konutta rotalarını Londra'ya çevirdi! Türklerin alımları yüzde 30-50 oranında arttı!

Türkiye’de yükselen konut fiyatlarının yanı sıra geri dönüş süreleri de uzayınca yatırımcıların rotası Londra’ya kaydı. Ağırlıkla Londra’dan yatırım amaçlı konut alan Türkler, Hong Kong ve Çinlilerin ardından en fazla alım yapanlar arasında 3’üncü sıraya yerleşti. 

Doların yarından sonra ne kadar olacağı resmen belli oldu! 1 doları bile olanların eli ayağına dolaştı! Hemen bakın

Dolar/TL kuru yılın son işlem gününde aşağı yönlü hareket etmeye devam ediyor.  Dolar '' yükselecek mi, düşecek mi?'' sorusunun yanıtını merak edenler için doların yarında  sonra ne kadar olacağı resmen belli oldu. 1 doları bile olanların eli ayağına dolaştı!

Avrupa Merkez Bankası resmen açıkladı! Euro 24 saat sonra bu kadar olacak! 1 eurosu bile olanların eli ayağına dolaştı

Avrupa Merkez Bankası faiz kararı için heyacanlı bekleyiş başladı. Kararın açıklanmasına sayılı saatler kala Avrupa Merkez Bankası'ndan açıklama geldi. Euro 24 saat sonra böyle olacak! Euro yatırımcıları dikkat! 1 eurosu bile olanların eli ayağına dolaştı...

Zeus Hafriyat Nakliyat Taahhüt Ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Zeus Hafriyat Nakliyat Taahhüt Ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi Eyüpsultan'da Berat Sezer Avcu tarafından Kuruldu!

Gümüş fiyatları 12 liranın altına düştü! Yatırımcılar dikkat, gümüş bugün ne kadar? 26 Nisan 2022 gümüş fiyatları...

Gümüş fiyatları, gümüş almak ve gümüşe yatırım yapmak isteyenler tarafından yakından takip ediliyor. Gümüş geçtiğimiz hafta düşüşe geçerken bu hafta da değer kaybederek başladı. Gümüş fiyatları 12 liranın altına düştü. Peki gümüş fiyatları bugün ne kadar? Gümüşün gram fiyatı nedir?

Türkler hangi ülkedeki emlak yatırımlarını artırdı?

Yunanistan'dan en az 250 bin Euro bedelinde emlak satın alarak 'altın vize' ile 5 senelik oturma iznine sahip olan Türklerin sayısı 2021 yılında 605'e çıktı. Ülkede bu vize programından en çok faydalananlar sıralamasında Çinlilerden sonra Türkler yer alıyor.

Arnavutköy Kaymakamlığından Kanal İstanbul güzergahında çiftçilerin tahliyesinin istendiği iddialarına yanıt!

Arnavutköy Kaymakamlığından Kanal İstanbul güzergahında çiftçilerin tahliyesinin istendiği iddialarına yanıt geldi...

Avrasya GYO'nun AVTUR'un sermayesindeki payları yüzde 0 sınırına ulaştı!  

Avrasya GYO'nun Avrasya Petrol ve Turistik Tesisler Yatırımlar A.Ş.(AVTUR) payları ile ilgili olarak 2,37-2,60-TL fiyat aralığından 375 bin 932 TL toplam nominal tutarlı alış işlemi gerçekleşti.  Avrasya Petrol ve Turistik Tesisler Yatırımlar A.Ş'nin sermayesindeki payları yüzde 0 sınırına ulaştı.

Avrasya GYO'nun METRO'nun sermayesindeki payları yüzde 0 sınırına ulaştı!  

Avrasya GYO'nun Metro Ticari ve Mali Yatırımlar Holding A.Ş. payları ile ilgili olarak 1,34-1,35-TL fiyat aralığından 4 milyon TL toplam nominal tutarlı alış işlemi gerçekleşti. Metro Ticari ve Mali Yatırımlar Holding A.Ş'nin sermayesindeki payları yüzde 0 sınırına ulaştı.

Avrasya GYO'nun METRO'nun sermayesindeki payları yüzde 1,33 sınırına ulaştı!  

Avrasya GYO'nun Metro Ticari ve Mali Yatırımlar Holding A.Ş. payları ile ilgili olarak 1,34 TL fiyatından 2 milyon TL toplam nominal tutarlı alış işlemi gerçekleşti. Metro Ticari ve Mali Yatırımlar Holding A.Ş'nin sermayesindeki payları yüzde 1,33 sınırına ulaştı.

Zeus Tapınağından türkler çıktı Haberi

Zeus Tapınağından türkler çıktı


Bilim insanları ikinci Efes olarak adlandırılan Kütahya'daki "Aizanoi Antik Kenti'nde" Türklere ait izler bulundu.


Kültür ve Turizm Bakanlığından edinilen bilgiye göre, kültürel yapısıyla sanat çevreleri tarafından "İkinci Efes" unvanı verilen ve dünyanın en iyi korunmuş Zeus tapınağını barındıran Aizanoi Antik Kenti'nde 2014 kazı dönemi hızlı başladı.


Antik kente 1926 yılından bu yana zaman zaman ara verilerek yapılan kazılarda bugüne dek Anadolu'daki en iyi korunmuş Zeus Tapınağı, 15 bin kişi kapasiteli antik tiyatro, 13 bin 500 kişilik stadyum, iki hamam, dünyanın ilk ticaret borsa binası, sütunlu cadde, beş köprü, iki agora, nekropoller, antik bir bent, su yolları ve daha birçok yapı yeniden gün ışığıyla buluşturulmuştu.


TÜRK TARİHİ GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR


Efes, Bergama, Side gibi antik kentlerin çağdaşı olarak nitelendirilen Aizanoi'de, taşlar yine ses verdi...