21 / 05 / 2024

Zeynelbey Türbesi taşınma

Zeynelbey Türbesi taşınma

Batman'ın Hasankeyf ilçesinde bulunan 650 yıllık Zeynel Bey türbesinin taşınma işlemi DSİ Genel Müdürlüğü Barajlar ve HES Dairesi Başkanlığı tarafından ihaleye çıkarıldı. İhale 29 Ocak'ta gerçekleşecek...

Ankara ve İstanbul'da taşınma oranları artıyor! İşte en çok tercih edilen bölgeler...

Ünlü gayrimenkul fiyat endeksi sağlayıcısı REIDIN ve taşınma süreçlerini kolaylaştıran Enakliyat, İstanbul ve Ankara'da 2023 yılının 3. çeyrek dönemine dair Taşınma Hareketliliği Raporu'nu yayınladı. İşte en çok tercih edilen bölgeler...

Deprem kira yardımı ne zaman yatacak? Kira ve taşınma yardımı yattı mı? Depremzede kira yardımı ne zaman yatacak 2023?

Deprem kira ve taşınma yardımı yattı mı, ne zaman yatacak? soruları depremzedeler tarafından araştırılmaktadır. İşte detaylar!

Depremzedelere yapılacak destek ödemesi 130 milyar TL! Kalem kalem açıklandı: Taşınma, kira, acil ihtiyaç yardımı...

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, depremden etkilenenler için yapılacak hane başı destek ödemelerini peş peşe açıkladı. Depremzedelere yapılacak destek ödemesi 130 milyar TL! Kalem kalem açıklandı: Taşınma, kira, acil ihtiyaç yardımı...

Yangında evlerini kaybedenlere kira ve taşınma yardımı yapılacak!

Türkiye'nin çeşitli yerlerinde meydana gelen yangınlar nedeniyle evlerini kaybeden vatandaşlara kira ve taşınma yardımı yapılacak. 

Türkiye'de taşınma oranı yüzde 42 arttı! 

Armutcom'un nakliye alanında özelleşen markası RahatTasincom'un yayınladığı verilere göre; Türkiye'de 1 Temmuz – 31 Aralık 2020 arası taşınma oranları yüzde 42 arttı. 

Didem Uzel'in taşınma telaşı başladı!

Pandemi sürecinde ABD’nin sağlık sistemine isyan edip Türkiye’ye geri dönme kararı alan Didem Uzel, “İki gündür taşınma telaşımız var. Oğluma da bu süreçte teyzesi ve babaannesi bakıyor” dedi.

Büyük saygısızlık! Niyazi Mısri’nin türbesi yıkıldı!

Limni adasının merkezinde bulunan Niyazi Mısri’nin türbesi yıktırılıp üzerine apartman yapılmış. Haziredeki mezar taşları da inşaatlarda kullanılmış. 

İstanbul’da deprem sonrasında taşınma hareketliliği arttı!

Armut. com, İstanbul’da yaşanan depremin arından, taşınma verilerini inceledi. Verilerine göre, depremden önceki hafta ile deprem haftası karşılaştırıldığında İstanbul içi taşınma taleplerinde yüzde 11 arttı...

Raylı sistemler, taşınma rotalarını belirliyor!

Armut’un kendi markaları olan Armutcom ve RahatTasincom’un verileriyle 6 ayda bir düzenli olarak yayınlanan Türkiye Taşınma Dosyası açıklandı.

Kağıthane'de kira ve taşınma yardımı yapılacak!

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya: "Yarın sabah 126 haneye, hane başı olmak üzere ilk yardımı yapacağız. Evlerin zeminin etüt değerlendirmesi ortaya çıktıktan sonra, eve girilemeyecek sonucu ortaya çıkarsa bu kişilere yeni ev tuttukları zaman kira, taşınma yardımı yapılacak" dedi...

İstanbul Havalimanı'na taşınma Mart'ta tamamen bitmiş olacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, "İstanbul Havalimanı'na taşınma işlemleri devam ediyor. Mart itibarıyla inşallah tamamen bitmiş olacak." dedi.

İstanbul Yeni Havalimanı'na büyük taşınma ne zaman?

Dün İstanbul Havalimanı’nda Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın başkanlığında, taşınma tartışmalarıyla ilgili olarak tüm tarafların katıldığı toplantı gerçekleştirildi.

İstanbul Havalimanı'nda taşınma toplantısı!

Atatürk Havalimanı'ndan İstanbul Havalimanına planlanan büyük taşınma süreci öncesi Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan önderliğinde toplantı düzenleniyor.

Zeynelbey Türbesi taşınma Haberi

Zeynelbey Türbesi taşınma

Batman'ın Hasankeyf ilçesinde bulunan 650 yıllık Zeynel Bey türbesinin taşınma işlemi DSİ Genel Müdürlüğü Barajlar ve HES Dairesi Başkanlığı tarafından ihaleye çıkarıldı. 1100 ton ağırlığındaki Zeynelbey türbesinin 250 günde taşınabileceği öğrenildi, ihale 29 Ocak 2015 tarihinde yapılacak. 


îlanın duyurusunda ihaleyi üstlenecek firmanın restorasyon uzmanı, proje mimarı, proje mühendisi ve proje ekibini de bulundurması koşulsuz şart olarak isteniyor. 

Diğer taraftan geçmişi 12 bin yıl öncesine dayanan tarihi kentte kazı çalışmalarına da ara verilmiş durumda. Hasankeyf i sular altmda bırakacak Ilısı Baraj inşaat çalışmalarının durması da dikkat çekiyor. Türbe, Uzun Hasan tarafından, Otlukbeli savaşında yaralanan ve daha sonra yaşamını yitiren oğlu Zeynel Bey için...