09 / 05 / 2024

Zeyrek Camisi kentsel tasarım

Zeyrek Camisi kentsel tasarım

965 yıllık geçmişe sahip Zeyrek Camisi'nin çevresi tarihi yapıya uygun olarak düzenlenecek. Çarpık yapılaşma makyajlanarak kaldırım ve yol düzenlemeleri yeniden tasarlanacak.

Ferdi Zeyrek, 'Kentsel dönüşümde rantın oluşmasına kesinlikle karşıyız'!

CHP Manisa İl Başkanı Ferdi Zeyrek, Manisa'daki kentsel dönüşüm projesine ilişkin konuştu. Zeyrek, kentsel dönüşüme karşı olmadıklarını, Türkiye genelinde güzel örnekler olduğunu söyledi. Ancak 'Kentsel dönüşümde rantın oluşmasına kesinlikle karşıyız diye de belirtti.

Çamlıca Camisi Çevresi Dönüşüm Projesi 2. Etap için yıkımlar başladı!

Kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam eden Üsküdar Belediyesi tarafından başlatılan Çamlıca Camisi Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 2. Etap için yıkımlar başladı...

Balıkesir'de kentsel dönüşüm çalışmaları tamamlanıyor!

Balıkesir Zağnos Mehmet Paşa Camisi meydanında düzenlenen törende konuşan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş, Balıkesir'de devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarının tamamlanması için çalışmaların devam ettiğini dile getirdi. 

Fatih Molla Zeyrek Camisi 29 Mayıs'ta açılıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyon çalışmaları yapılan Fatih'teki tarihi Molla Zeyrek Camisi tamamlandı. Caminin açılışı 29 Mayıs'ta gerçekleştirilecek.

Tarihi yarımada için imar barışı başvurusu!

12. yüzyılda inşa edilen Molla Zeyrek Camisi ve çevresi, Yedikule surları ve zindanı, Sultanahmet bölgesinin yarısı, Küçük Ayasofya ile Acemoğlu Hamamı, tarihi sarnıçlar gibi yarımada içerisinde bulunan kaçak yapılar için imar barışına başvuruldu. 

Çamlıca Camii'nin çevresinde kentsel dönüşüm yapılacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş bir televizyon kanalında yaptığı açıklamada Çamlıca Camisi'nin çevresinde kentsel dönüşüm yapılacağını müjdeledi.

Van Kara Yusuf Paşa Camii kentsel dönüşüm kapsamında yıkılıyor!

Van'ın Erçiş ilçesinde kentsel dönüşüm birinci etap çalışmaları devam ediyor. Kentsel dönüşüm birinci etap çalışmalarına eski Kara Yusuf Paşa Camisi'nin yıkımıyla sürdürülüyor.

Van Erciş'te kentsel dönüşüm yıkımları başladı!

Van’ın Erciş ilçesinde, TOKİ tarafından 44 hektar alan içerisinde yapılacak olan kentsel dönüşüm birinci etap çalışmaları eski Kara Yusuf Paşa Camisi’nin yıkımıyla start aldı.

Ankara Kuzeykent Camisi ve Külliyesi ne zaman tamamlanacak?

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Kuzey Ankara Girişi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında bulunan Kuzeykent Camisi ve Külliyesi'nin inşa çalışmaları, 300 kişinin geceli gündüzlü çalışmalarıyla aralıksız devam ediyor.

Ferdi Zeyrek: Kentsel dönüşüm ada bazında yapılmalı!

MANİSA Mimarlar Odası Başkanı Ferdi Zeyrek, kentsel dönüşümün parsel değil ada bazında uygulanması gerektiğini söyledi. Zeyrek Manisa'nın imar planları hakkında da değerlendirmelerde bulundu.

Zeyrek Camisi'nin çevresindeki binalar yenilenecek!

965 yıllık geçmişe sahip Zeyrek Camisi'nin çevresi tarihi yapıya uygun olarak düzenlenecek. Çarpık yapılaşma makyajlanarak kaldırım ve yol düzenlemeleri yeniden tasarlanacak.

Burdur Bucak'ta kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Bucak İlçesinde yapılması planlanan kentsel dönüşüm projesi ile ilgili çalışmalar başladı. Süleyman Mutlu, "Bucak’ı, sosyal donatıları,parkları, camisi, okulu ve alışveriş merkezleri ile modern bir yerleşim alanına dönüştürmeyi hedefliyoruz. " dedi.

Kefensüzen Camii kentsel dönüşüm kapsamında TOKİ'ye geçti!

TBMM'ye yapılan bir başvuru, Bursa'daki Kefensüzen Camisi'nin ilginç mülkiyet sahibi değişikliğini ortaya çıkardı. Bir vakıf adına kayıtlı olarak açılan tarihi cami, satışlarla 4 kez el değiştirdi. Cami en sonunda kentsel dönüşüm kapsamında TOKİ'ye geçti.

Zeyrek Camisi kentsel tasarım Haberi

Zeyrek Camisi kentsel tasarım

Doğu Roma İmparatorluğu'nun sembol eserlerinden biri olan Fatih Zeyrek'teki tarihi Zeyrek Camisi, eski adıyla Pantokrator Manastırı'nın çevresindeki kötü görünüme sahip binaların cephesi tarihi yapıya uygun olarak düzenleniyor. Ayasfoya'dan sonra ayakta kalan Doğu Roma dönemine ait en önemli ikinci eser olan tarihi yapının çevresindeki çarpık yapılaşma makyajlanacak. Ayrıca çevre sokaklardaki kaldırım ve yollar yeniden tasarlanacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürlüğü tarafından yapılacak çalışmalar kapsamında, Zeyrek Camisi'nin mimarisi göz önünde bulundurularak çevre binalara yönelik uygulama projesi hazırlanacak. 


TASARIM MODELİ ÇIKARILACAK 

Yenileme projesi için öncelikle tasarım modeli ortaya çıkarılacak. Ardından ev ve işyerlerinin cephesinin yenilenmesi için arazi çalışması yapılacak. Tarihi manastırın ilk kısmı 12. yüzyılda Doğu Roma İmparatoru II. Yannis Komnenos'un karısı İmparatoriçe İrene tarafından yaptırıldıktan bir süre sonra iki kilise daha inşa...