09 / 05 / 2024

Zigana Tüneli başladı

Zigana Tüneli başladı

Doğu Karadeniz ve Kafkasları Ortadoğu'ya ve İran'a bağlayan, Trabzon-Gümüşhane Karayolu üzerindeki Zigana Tüneli'nin yapımına başlandı. 3 yılda bitirilmesi planlanan proje, 500 milyon liraya mal olacak

Bakan Uraloğlu açıkladı! Yeni Zigana Tüneli'nden 1 yılda 1 milyon 770 bin araç geçti...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, geçen sene bugün hizmete açılan Trabzon'u Gümüşhane üzerinden Bayburt, Aşkale ve Erzurum'a bağlayan Avrupa'nın en uzun çift tüplü kara yolu tüneli Yeni Zigana Tüneli'nden 1 yılda 1 milyon 770 bin aracın geçtiğini duyurdu.

Zigana Tüneli, yılın en başarılı proje ödülünü aldı!

Cengiz İnşaat tarafından hayata geçirilen Türkiye’nin ve Avrupa’nın en uzun çift tüplü karayolu tüneli olan Zigana Tüneli, yılın en başarılı proje ödülünü aldı.

Arçelik MC 6056 çok amaçlı pişirici alana 2’nci küçük ev aletinde yüzde 50 indirim kampanyası başladı!

Küçük ev aletleri konusunda indirim düğmesine basan Arçelik, MC 6056 çok amaçlı pişirici alana 2’nci küçük ev aletinin yüzde 50 indirim satılacağını açıkladı. Bu nedenle evine küçük ev aleti almak isteyenler MC 6056 çok amaçlı pişiricinin teknik özelliklerini ve detaylarını araştırmaya başladı.

Depremzedelere ücretsiz hayvan dağıtımı başladı!

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci depremde telef olan hayvanların bedelsiz dağıtımının başladığını duyurdu.

İngiltere Merkez Bankası umutlarını düşen enflasyona bağladı

Yüksek enflasyon geliyor. Ancak para politikası yapıcılar bunu kontrol altında tutmaya kararlı. İngiltere Merkez Bankası umutlarını düşen enflasyona ve ücret artışını kolaylaştırmaya bağladı

Dünyanın 3. en uzun çift tüplü tüneli Zigana Tüneli açıldı!

Dünyanın üçüncü, Avrupa'nın ve Türkiye'nin en uzun çift tüplü kara yolu tüneli olarak hayata geçirilen Zigana Tüneli açıldı.

Zigana Tüneli açılıyor: 1 saat süren yol 30 dakikaya düşecek!

Türkiye'nin ve Avrupa'nın en uzun, dünyanın ise sayılı çift tüp kara yolu tünellerinden olan Zigana Tüneli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşecek olan törenle bugün açılacak. İşte detaylar...

Yeni Zigana Tüneli yarın açılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yarın hizmete açılacak olan Zigana Tüneli ile zamandan 92 milyon lira, akaryakıttan 180 milyon lira olmak üzere yıllık toplam 272 milyon lira tasarruf sağlanacağını söyledi.

Bakan Karaismailoğlu Zigana Tünelinin açılış tarihini açıkladı! Tarihe geçecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, tarihe geçecek projeler arasında olan Zigana Tüneli'nin 3 Mayıs'ta açılacağını açıkladı.

2023 Millî Savunma Bakanlığı 32 bin 62 personel alımı başladı mı? Başvurular ne zaman, şartlar ne?

Millî Savunma Bakanlığı bünyesinde 30 bin 62 personel alımı yapılacağını duyurmuştu. Yapılan duyurunun ardından Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde istihdam edilmek isteyen adaylar başvuru için araştırmalara başladı. Başvuru tarihleri ile ilgili ayrıntılar öğrenilmeye çalışılıyor.

Deprem sonrası fırsatçılığa Rekabet Kurumu müdahalesi: Artan ev fiyat ve kiraları için ön araştırma başladı!

Rekabet Kurumu, 6 Şubat tarihli depremlerin ardından emlak fiyatlarında yaşanan dalgalanmaları resmen mercek altına aldı. Deprem sonrası fırsatçılığa Rekabet Kurumu müdahalesi: Artan ev fiyat ve kiraları için ön araştırma başladı!

Çiftçilere müjde! Gübre dağıtımı başladı! Resmen açıklandı! Gübrenizi hemen alabileceksiniz!

Mera Islah Projesi kapsamında gübre dağıtımı başlarken, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yaptığı gübre dağıtımıyla tüm çiftçilerin yüzünü güldürdü.

Migros’ta süt indirimleri başladı! Sakın kaçırmayın! İşte 27 Ocak 2023 fiyat listesi…

Migros’ta dev süt indirimi başladı! Pastörize sütlerde yüzde 25 indirim başladı. İşte 27 Ocak 2023 fiyat listesi…

Zigana Tüneli başladı Haberi

Zigana Tüneli başladı

Doğu Karadeniz ve Kafkasları Ortadoğu'ya ve İran'a bağlayan, Trabzon-Gümüşhane Karayolu üzerinde bulunan Zigana Tüneli'nin yapımına başlandı.


Tarihi İpek Yolu güzergâhında yapılacak olan, Doğu Karadeniz ve Kafkasları Ortadoğu'ya ve İran'a bağlayan, Trabzon-Gümüşhane Karayolu üzerinde bulunan Zigana Tüneli'nin yapımına başlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 12 Ekim 2014 tarihinde yaptığı Gümüşhane mitinginde müjdesini verdiği 12.9 km uzunluğundaki çift tüplü Zigana Tüneli'nin ihalesini kazanan Cengiz İnşaat, Karayollarıyla yapılan sözleşmeden sonra tünel çalışmalarına başladı. 


Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından ihalesi yapıldıktan sonra yapımına başlanan Zigana Tüneli, 500 milyon liraya mal olacak olup, 3 yıl içerisinde bitirilmesi hedefleniyor. 


Bitirildiğinde Türkiye'nin en uzun ikinci tüneli olacak yeni Zigana Tüneli'nin giriş ve çıkışındaki kavşak ve viyadüklere ek olarak iki adet tahliye / dönüşü ve kaçış tüneli de yapılacak. Gümüşhane'nin Torul ilçesine...