11 / 05 / 2024

Zilyetliğin hak karinesi olarak korunması

Zilyetliğin hak karinesi olarak korunması

Hak karinesi ne demektir? Zilyetliğin hak karinesi olarak korunması nasıl gerçekleşiyor? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilir ve bu konu hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz.

TOKİ Kayaşehir'deki 2 bin 450 sosyal konutu tamamlandı, hak sahipleri 'Hayallerimizin ötesinde' dedi!

Dar gelirli vatandaşların yüzünü güldürmeye devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın tamamladığı sosyal konutlar için hak sahipleri 'Hayallerimizin ötesinde' dedi.

Depremzedelere konut için 750 bin TL'ye, iş yeri için 400 bin TL'ye varan hibe ve kredi verilecek: Resmi Gazete'de!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerden etkilenen yerlerdeki orta ve üzeri hasarlı yapıların yerinde yeniden inşa edilmesi için hak sahiplerine kredi desteği ve hibe sağlanacak. İşte ayrıntılar...

TOKİ İzmir İlk Evim, İlk İş Yerim projesi için kura çekimleri başladı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığının "İlk Evim, İlk İş Yerim Projesi" kapsamında İzmir genelinde yapılacak 12 bin 400 konut için hak sahiplerinin kurayla belirlenmesine başlandı.

Kardeşler bağışlanan gayrimenkul için hak talep edebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, geçen yıl babasının evinin satılıp ücretinin kardeşine verildiğini belirten okuyucu, annesinin evini kendisine vereceğini aktardı. Okuyucu bunun ne şekilde yapılmasının uygun olacağını ve diğer çocukların hak talep edip edemeyeceğini sordu.

Van'da inşa edilen 1000 konutun hak sahibi belli oldu!

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, İran merkezli deprem sonrasında yıkılan evler için inşa edilen 1000 konut için hak sahiplerinin belirlendiğini dile getirdi. 

Mamak Eserkent konutları için kura çekilişi yapıldı!

Ankara Mamak'ta yeni evli ve 65 yaş üstü vatandaşlar için aylık 100 TL'den kiraya verilecek konutlar için hak sahipleri önceki gün belirlendi.

KİPTAŞ İzmit Çınar Evler için imzalar atılmaya başladı!

28 Aralık tarihinde temeli atılan ve 18 ay içerisinde tamamlanması beklenen İzmit Çınar Evler için hak sahipleriyle sözleşme imzalanmaya başladı. 

Gebze'de hak sahiplerine tapu teslimi yapıldı! 

Kocaeli Gebze'de 1 milyon metrekarelik arsa için hak sahiplerine tapu teslimi yapıldı. 

Yıldırım 7. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi için anlaşma sağlanıyor!

Bursa Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Mevlana Mahallesi’nde hayata geçirilmesi planlanan Yıldırım 7. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi için hak sahipleriyle bir araya geldi.

Bursa Mevlana Mahallesi'nde kentsel dönüşüm için imzalar atıldı!

Bursa Yıldırım Belediyesi, Mevlana Mahallesi'nde hayata geçecek olan kentsel dönüşüm çalışmaları için hak sahipleri ile sözleşme imzaladı.

Trabzon'da kentsel dönüşüm için 8.4 milyon TL'lik ödeme!

Trabzon'da kentsel dönüşüm projesi için kamulaştırma çalışması yapılan alanlar için hak sahiplerine 8 milyon 416 bin 225 lira ödeme yapıldı.

TOKİ 100 bin konut için kura çekilişi ne zaman?

2020 yılında TOKİ 100 bin sosyal konut projesi için hak sahipleri belirlenecek. 1 milyondan fazla kişinin başvuru yaptığı sosyal konutlarda dairelerin özellikleri geçtiğimiz günlerde tanıtılmıştı. Peki, TOKİ sosyal konut kuraları ne zaman çekilecek?

Habersiz devredilen gayrimenkul için hak talep edilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında okuyucusunun ''Babamın iki evi var. Erkek kardeşim yeni evlendi. Ona da “Boş olan evde otur” dedi. Babam evi kardeşimin üzerine bizden habersiz verirse, bir hak talep edebilir miyiz?'' sorusunu cevaplandırdı. İşte o haber...

Zilyetliğin hak karinesi olarak korunması Haberi

Zilyetliğin hak karinesi olarak korunması

Zilyetliğin hak karinesi olarak korunması


Hak karinesi ne demektir? 


Hak karinesi hak iyeliğinin kesinlikle belli olmadığı durumlarda, bunu gösteren kimi belirtilerin ve kanıtların bulunması anlamına geliyor. Zilyetliğin hak karinesi olarak korunması diğer bir deyişle menkul davası olarak ta hukukumuzda yerini bulan durum, 


Hukuk düzeni zilyetliğin bir hakka dayandığını, yani zilyetliğin iddia edilen hakka karine olduğunu kabul ediyor. Ancak zilyetliğin hakkın varlığına karine oluşu sadece menkuller bakımından söz konusudur; gayrimenkullerde bu fonksiyonu tapu sicili görür. Zilyetlikten doğan hak karineleri;


Mülkiyet karinesi; Menkul bir şeyin zilyedi onun maliki addolunur. Mülkiyet karinesi menkul bir eşyanın zilyedini onun maliki kabul ettiğine göre, zilyedi olduğu eşya üzerinde mülkiyet hakkına sahip iddia eden kimse, bunu isbat etmekle yükümlü olmayacaktır. Ancak bu karine kesin bir karine olmadığından aksini isbat etmek...