05 / 05 / 2024

Zilyetliğin kaybı

Zilyetliğin kaybı

Zilyetlik yukarıdaki tanımdan da anlaşıldığı üzere bir şey üzerinde fiili hakimiyet olarak karşımıza çıkıyor. Peki zilyetlik ne zaman kaybedilir? İşte zilyetliğin kaybı ile ilgili hükümler...

Teslime bağlı rehin nasıl sona erer?

Teslime bağlı rehin nasıl sona erer? Türk Medeni Kanununa göre, teslime bağlı rehnin sona erme sebepleri nelerdir? İşte teslime bağlı rehni sona erdiren sebepler bu haberde...

Teslime bağlı rehin nedir?

Teslime bağlı rehin ile ilgili yasal hükümler Türk Medeni Kanunu kapsamında, Üçüncü Bölüm Birinci Ayırım Teslime Bağlı Rehin ve Hapis Hakkı kapsamında yer veriliyor. Buna göre teslime bağlı rehin nedir?

Konutta vergi kaybının engellenmesi için öneri: Tapu devri ve ödemeleri noterlerde, avukatlık firmalarında yapılsın!

Marmara Capital Portföy Yönetimi Genel Müdürü Haydar Acun, konutta vergi kaybının önlenmesi amacıyla bir öneri paylaştı. İşte o öneri ve vatandaşlar ile sektör temsilcilerinden gelen yorumlar... 

Borsa İstanbul’da işlem gören 9 hisse için 9 aracı kurum hedef fiyat açıkladı!

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi rekor tazelerken, birçok yatırımcı daha kaybının yerine koymuş değil. Yatırımcılar hisselerin yükseleceği seviyeyi merakla beklerken Borsa Filozofu, 9 farklı aracı kurumun 9 farklı hisse için verdiği hedef fiyatları açıkladı.

Tapuya giden vatandaş TL'de yaşanan değer kaybı yüzünden parasını valiz ile götürüyor!

Türk Lirası’nda yaşanan değer kaybı ve erime, yapılan alışverişlerde vatandaşın sıkıntı yaşamasına neden oluyor. Örneğin, 5 milyon TL’lik ödeme için 25 bin adet 200 lira lazım. 5 milyon TL’yi oluşturan 200 liralık 250 destenin ağırlığı ise 28 kilogramı aşmış durumda. 

Kahramanmaraş'ta orta hasarlı binalar için yeni süreç başladı! Ekip kurulacak, masraf ve zaman kaybı olmayacak!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, orta hasarlı binaların güçlendirme süreçlerinin daha sağlıklı ilerlemesi noktasında yeni bir model ortaya koyduklarını açıkladı ve şehirdeki çalışmaları tek tek anlattı. Peki orta hasarlı binalar için neler değişti?

SPK Başkanı Gönül açıkladı: Gayrimenkul değerlemesi ile vergi kaybı önlenecek!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül, tüm tapu işlemleri için gayrimenkul değerlemesinin yapılması, gerek vergi kaybını önlemesine gerekse hem alıcının hem de satıcının değer konusunda daha sağlıklı işlem yapabilmesine imkan vereceğini açıkladı.

Japon deprem uzmanından Marmara için korkutan senaryo: 7.9 ve daha büyük şiddette olabilir! 

Japon Deprem Uzmanı Marmara Bölgesi için çarpıcı bir uyarıda bulundu. Marmara'da beklenen depremin şiddetini açıklayan japon uzman, 6 Şubat depreminin 2-3 katı can kaybı olabileceğine dikkat çekti. işte ayrıntılar...

Depreme dayanıklı bina nasıl tasarlanır? Depreme dayanıklı olması için ne yapılmalıdır?

En yıkıcı doğal afetlerden biri olan deprem, can ve mal kaybına neden oluyor. Bu nedenle günümüzde depreme dayanıklı bina uygulamaları da yaygınlaştı. Peki depreme dayanıklı binalar nasıl yapılır ve depreme dayanıklı olması için ne yapılmalıdır?

İnşaat sektörü, Rusya kaybını Suudi Arabistan'da telafi etmek istiyor! TMB'den sektör raporu geldi! 

Türkiye Müteahhitler Birliği'nin raporu, savaş sebebiyle Rusya pazarında oluşan kaybın Suudi Arabistan'la kapatılabileceğine dair beklenti olduğunu ortaya koydu. İşte raporda yer alan veriler...

Altın ve dolar değer kaybı yaşıyor ama oraya yatırım yapan kazanıyor!

Son dönemde altın ve dolar piyasalarında değer kaybı yaşanırken, araç fiyatlarının yükselmesi yatırımcılar için umut verici bir potansiyel sunuyor.

THY'den deprem bölgesi için flaş karar! O uygulama bir müddet daha devam edecek

Türk Hava Yolları 6 Şubat'ta olan ve 11 ilde büyük can ve mal kaybına sebep olan zelzelelerin akabinden deprem bölgesine yapılacak uçuşlar için yüzleri güldüren kararını açıkladı.

Ayçiçeği bekleyen büyük tehlike! Rekolte kaybı yaşanabilir!

Yağışların azalması nedeniyle ayçiçek için ciddi bir rekolte kaybı beklentisi oluşan üreticinin ekimden vazgeçmesi durumunda piyasada sıkıntılar yaşanabileceği dile getiriliyor.

Altın kolları sıvadı! Yedinci aylık kaybına hazırlanıyor

Altın fiyatları, bu hafta Fed'in faiz kararını artırmaya hazırlanması ile yedinci aylık kaybın hazırlanıyor. Altın, düşüşler için kolları sıvarken yatırımcılar altın için son dakika gelişmeleri merak ediyor. 

Gram altın için 3.000 TL olacak demişti! Altında kıyamet kopuyor! 100 yılın en büyük kaybı yaşanıyor! Çabuk bakın

Altın fiyatlarındaki düşüşün önüne geçilemiyor. Uzman Tuna Kaya gram altının 3.000 TL olacağını söylemişti fakat altında son zamanlarda kıyamet kopuyor. Ekim ayının gelmesi ile gittikçe değer kaybeden altın fiyatlarında 100 yılın en büyük kaybı yaşanıyor.

Zilyetliğin kaybı Haberi

Zilyetliğin kaybı

Zilyetliğin kaybedilmesi!

Zilyetlik yukarıdaki tanımdan da anlaşıldığı üzere bir şey üzerinde fiili hakimiyet olarak karşımıza çıkıyor. Buna göre, eşya üzerinde hak sahibi olmayan hırsız dahi eşya üzerindeki fiili hakimiyeti nedeniyle zilyet oluyor.


Yukarıda yar alan tanımlamadan da anlaşıldığı gibi; zilyet; mal sahibi olan kişi aslında sahibi olduğu malın hakimiyetçisine deniyor. Örneğin bir ev sahibi evini başkasına kiralayana kadar o evin aynı zamanda zilyeti durumunda oluyor.


Ancak evini başkasına kiraladığı takdirde söz konusu evin mal sahibinin zilyetliğinden çıkmış oluyor. Evin yeni zilyeti, kiracısı konumuna geçmiş oluyor. Zilyetlik bu yüzden değişkenlik gösteren bir durum olarak karşımıza çıkıyor.


Zilyetlik ne zaman kaybedilir?

Zilyetliğin kaybedilmesi demek, eşya üzerinde fiili hakimiyet icra etme imkanının devamlı olarak ortadan kalkmış olması demektir. Bu da zilyedin iradesi veya iradesi dışında olur. 


İradesi dışında...