29 / 04 / 2024

Zilyetlik tapusu alınır mı

Zilyetlik tapusu alınır mı

Bir şey üzerinde fiili hâkimiyeti bulunan kimse onun zilyedi oluyor. Taşınmaz üzerindeki irtifak haklarında ve taşınmaz yüklerinde hakkın fiilen kullanılması zilyetlik sayılıyor. Peki, zilyetlik tapusu nasıl alınır?

Aplikasyon krokisi nedir, nasıl alınır?

Tapusu olan kişilerin sıklıkla ismini duyduğu Aplikasyon krokisinin tanımı merak ediliyor. Peki, Aplikasyon krokisi nedir, nasıl alınır? İşte detaylar...

Kat irtifakı tapu ne demek? Konutta Kat irtifakı ne demek? Kat irtifakı olan ev alınır mı?

Son zamanlarda konut alıcıları arasında merak uyandıran konulardan biri 'kat irtifakı tapusu' oldu. Peki, kat irtifakı olan ev alınır mı? Kat irtifaklı daire kiraya verilir mi? Kat mülkiyeti ve kat irtifakı arasındaki fark nedir?  İşte ayrıntılar...

Tapusu olmayan yere nasıl tapu alınır? Tapusu olmayan evin emlak vergisi olur mu?

Tapu; Tapu Sicil Müdürlüğü tarafından verilmekte olan, arazinin üstüne inşa edilen yapının ya da arazinin bir bölümünün sahibi kim ise onu gösteren resmi bir belgedir. Peki Tapusu olmayan yere nasıl tapu alınır?

Tapusu olmayan ev alınır mı?

Tapu, taşınmazların satışında kullanılan resmi bir belgedir. Bu belge ev ya da arsanın kimin veya kimlerin üzerine olduğunu gösterir. Peki Tapusu olmayan ev alınır mı?

Dededen kalan miras tarla tapusu nasıl alınır?

Tapuda miras kalan malların mirasçılar tarafından alınması belli başlı şartlar doğrultusunda gerçekleşmektedir. Vatandaşlar Dededen kalan miras tarla tapusu nasıl alınır? sorusunu da bu yüzden sık sık sormaktadır.

Bir evin tapusu nasıl alınır? Yeni yapılan ev tapusu nasıl alınır?

Bir evin tapusu nasıl alınır? Yeni yapılan ev tapusu nasıl alınır? tapuya dair sorulan soruların başında gelmektedir. İşte merak edilen detaylar!

Babadan ev tapusu nasıl alınır?

Tapu geçişlerine dair pek çok soru sorulmaktadır. İşte Babadan ev tapusu nasıl alınır? sorusunun detaylı yanıtları!

Zilliyet nedir? Zilliyet tapu alınır mı?

Zilliyet ve zilliyet tapusu terimleri günlük hayatta çok fazla karşımıza çıkmazken, ancak bir gayrimenkulün alım satım veya kiralama işlemlerinde rastlanılmaktadır. Bu nedenle zilliyet nedir? Zilliyet tapu alınır mı? gibi soruların cevaplarını okurlarımız için bir araya getirdik... 

2b arazisi tapusu nasıl alınır?

2B arazisi için başvuruda bulunan kimseler, tapu sürecini merak ediyor. Peki, 2b arazisi tapusu nasıl alınır?

Yapı kullanma izin belgesi nereden alınır?

Herhangi bir yapının inşaat çalışmalarının tamamlanmasından sonra mülkiyet tapusu için iskan izinlerinin alınması gerekiyor. Yapı kullanma izin belgesi nereden alınır? İşte tüm merak edilenler...

Yapı Kullanma İzin Belgesi nasıl alınır?

Bir yapının inşaat çalışmalarının tamamlanmasının ardından mülkiyet tapusu için öncelikle iskan izinlerinin alınması gerekiyor. Peki Yapı Kullanma İzin Belgesi nasıl alınır? İşte merak edilen her şey...

Kat irtifakı tapusu nedir, nasıl alınır 2021?

Arsa üzerinde başlanacak inşaata yönelik mülkiyet hakkı olarak bilinen kat irtifakı tapusu nedir, nasıl alınır 2021? İşte tüm merak edilenler...

Kat mülkiyeti tapusu nasıl alınır?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Bir bina yapıldıktan sonra oturma müsaadesi alınır ve kat mülkiyeti kurulur. Ama daireler hala arsa tapusu olarak görülüyor. Bu tapuları bina tapusu olarak değiştirme mecburiyeti var mı? Değiştirilmezse ne olur? ' sorusunu yanıtladı.

Zilyetlik tapusu alınır mı Haberi

Zilyetlik tapusu alınır mı

Zilyetlik tapusu nasıl alınır?

Zilyetlik mevzuatı gereğince, bir şey üzerinde fiili hâkimiyeti bulunan kimse onun zilyedi oluyor. Taşınmaz üzerindeki irtifak haklarında ve taşınmaz yüklerinde hakkın fiilen kullanılması zilyetlik sayılıyor.


Bir sınırlı aynî hak veya bir kişisel hakkın kurulmasını ya da kullanılmasını sağlamak için şeyi başkasına teslim ederse, bu durum zilyet olarak tanımlanıyor.


Zilyetlik, şeyin veya şey üzerinde hâkimiyeti sağlayacak araçların, edinene teslimi veya edinenin önceki zilyedin rızasıyla şey üzerinde hâkimiyeti kullanacak duruma gelmesi hâlinde devredilmiş oluyor.


Bir üçüncü kişi veya zilyetliği devreden, özel bir hukukî ilişkiye dayanarak zilyet olmakta devam ederse zilyetlik, teslim gerçekleşmeksizin kazanılmış oluyor.


Zilyetliğin bu yolla devri, zilyet olmakta devam eden üçüncü kişiye karşı, ancak durumun devreden tarafından kendisine bildirildiği andan başlayarak hüküm doğuruyor.


Üçüncü kişi, zilyetliği devredene karşı ileri sürebileceği sebeplerle...