28 / 04 / 2024

zonguldak Filyos Limanı

zonguldak Filyos Limanı

AKP Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır, Filyos Limanı'nın 2019 yılında hizmete gireceğini söyledi.

Zonguldak Filyos Limanı'nda altyapı çalışmaları başladı!

Filyos Limanı ihalesinin sonuçlanmasının ardından geçtiğimiz haftalarda yer teslimi yapılmıştı. İhale alan Şenbay Madencilik-Özgün Yapı İş Ortaklığı, bir hafta önce Çaycuma ilçesine bağlı Sazköy mevkiinde şantiye kurma çalışmalarına başladı.

Zonguldak Filyos Limanı'nın inşası başlıyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Filyos Limanı'nın yer teslimini 19 Temmuz'da yaptık, çok yakın bir zamanda da kazma vurulmuş olacak." dedi.

Zonguldak Filyos Limanı ihalesinde sözleşmeler imzalandı!

Filyos Limanı ihalesinin sözleşmesi, dün Bayburt Grup'un bünyesinde yer alan Şenbay Madencilik ve Özgün Yapı Ortaklığı ile imzalandı. Şirkete yer teslimi 10 gün içinde yapılacak.

Filyos Limanı bu ay ihaleye çıkıyor!

Zonguldak Çaycuma'da kurulacak 25 milyon ton kapasiteli Filyos Limanı'yla, başta kıyı Karadeniz ülkeleri olmak üzere Rusya, Ortadoğu ve Uzakdoğu ile ticaret hacminin artırılması ve İstanbul Limanı'nın yükünü hafifletecek...

Bakan Dönmez’dan flaş gaz açıklaması! İşte Karadeniz gazının verileceği tarih

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, beraberindeki heyetle birlikte ziyaret ettiği Filyos Limanı’nda, Karadeniz’de 2020 yılında keşfi yapılan doğal gazın sisteme verileceği net tarihi açıkladı.

Zonguldak'ın en gözde ilçesinde imarlı tarla satılıyor! Fiyatına inanamayacaksınız!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Zonguldak, Çaycuma  ilçesi Filyos Mahallesi'nde bulunan tarla satışa çıkardı. Yatırımcılar tarafından merakla beklenen satış ihalesi yarın saat 14:15'tegerçekleştirilecek.

Ukrayna Limanı'ndan yola çıkan ilk Türk yük gemisi Zonguldak'a ulaştı

Rusya'nın limanlarını abluka altına almasının ardından Ukrayna'da bekleyen gemilere izin çıktı. Türkiye, Ukrayna ve Rusya arasında son dönemde yapılan diplomasi trafiği sonuç verdi. Mariupol'den yola çıkan ilk Türk kuru yük gemisi Zonguldak Limanı'na yanaştı.

Fatih Dönmez: Doğal gazda önümüzdeki günlerde önemli gelişmeler olacak

Zonguldak’ın Filyos Limanı’nda hazırlıklarını tamamlayan Yavuz sondaj gemisi, Karadeniz’deki ilk görevi için demir aldı. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) envanterine kayıtlı Fatih, Kanuni ve Yavuz sondaj gemileri, Karadeniz’de ilk kez birlikte görev yapacak.

Gayrimenkul Sektöründe Gözler Filyos’ta!

Türkiye'nin ilk mega endüstri bölgesi olan Zonguldak Filyos yatırımcıların ilgi odağı olmaya başladı. Filyos Liman Projesi’nin inşa edilmesinden sonra ilgi rağbet görmeye başladı. 

Filyos'taki imara aykırı yapılar için yıkım kararı!

Zonguldak Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, geçtiğimiz günlerde Filyos'ta 26 adet yapı ve bir yapı için alınmış 10 adet yapı kayıt belgesinde yapılan incelemede üç adet yapıdaki yedi adet bağımsız bölümün imara aykırı olduğunu belirledi.

Filyos Limanı 2.2 milyar TL'ye mal oldu!

Filyos Limanı'nın toplam maliyeti 2.2 milyar Türk Lirasına ulaştı. Limanın açılışı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirilecek.

Filyos Limanı yarın hizmete açılıyor!

Karadeniz’de bulunan doğalgaz rezervinin karadaki merkezi olarak inşa edilen Filyos Limanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yarın hizmete açılıyor.

Filyos Limanı'nın maliyeti 4 kat arttı!

2016'da 537 milyon TL'ye sözleşme imzalanan Filyos Limanı projesinde fiziki gerçekleşme yüzde 99 oldu. Ancak bedeli neredeyse 4 kat artarak 2.2 milyar TL'yi buldu.

Adil Karaismailoğlu: 26 havalimanı sayısını 56'ya yükselttik!

Filyos Limanı'nda incelemelerde bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, önemli açıklamalar yaptı.

Filyos Limanı'nın 2'nci ihalesini 695.4 milyon TL'ye Kolin İnşaat aldı!

“2. Abdülhamit’in Rüyası” olarak tanıtılan Filyos Limanı için ikinci bir ihale gerçekleştirildi. İkinci ihale “Pazarlık” usulüyle düzenlendi. İhale 695.4 milyon TL'ye Kolin İnşaat’a verildi. İhale sonucu tam 439 gün sonra açıklandı.

Filyos Limanı'ndaki çalışmalarda sona gelindi!

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz yaptığı açıklamada şehirde yapımı devam eden Filyos Limanı'ndaki çalışmaların bitmek üzere olduğunu bildirdi.

Filyos Limanı Projesi meclis gündeminde!

Filyos Limanı Projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Demirtaş, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

zonguldak Filyos Limanı Haberi

zonguldak Filyos Limanı

AKP Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır, Filyos Limanı'nın 2019 yılında hizmete gireceğini söyledi. 


Liman ihalesiyle ilgili iddiaların doğruları yansıtmadığını anlatan Özbakır yapımında 4 bin kişi; bittikten sonra 12 bin kişinin istihdamedileceğini belirterek, "Filyos projesinin alt yapısı için 700 milyon, tamamı için sanayi bölgesi dahil 4 milyarlık bütçe ayrılmıştır. Çaycuma Ovası'nın denizle buluştuğu deltanın doğu kısmında kurulacak olup, arka bölümünde sanayi bölgesi oluşturulacaktır. Ana mendireği, tali mendireği, liman sahası, demiryolu ve karayolu bağlantısı olacaktır" ifadelerini kullandı. 


"Filyos Limanın alt yapı dolgu ve tali çalışmalarının 2017 yılında. Limanın ise 15 Temmuz 2019 yılında bitirilmesi hedeflenmektedir" diyen Özbakır, "Hükümetimizin yaptığı hiçbir yatırımda, sayın Başbakanımız halkımızı asla aldatmamıştır. Bunları yazan ve söyleyenler partimiz aleyhinde sürekli aleyhte yayın ilkesini benimsemiş yayın kuruluşlarıdır, onlara söylenecek söz söylenmiştir. Onlar...