05 / 05 / 2024

Zorlu Enerji kömüre dayalı termik santral

Zorlu Enerji kömüre dayalı termik santral

Zorlu Enerji Elektrik Üretim Anonim Şirketi, Manisa ili Soma ilçesinde kurulması planlanan 1220 MW gücündeki ithal kömüre dayalı termik santral için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na başvuru yaptı...

Hatay Defne'de rezerv alan krizi: Tahliye için 1 gün süre verildi, habersiz yıkım başlatıldı! 

Hatay Defne’de orta hasarlı olmasına karşın yıkım kararı verilen konutların tahliye edilmesi için bir günlük süre tanındı. Yıkım için gelen ekip vatandaşların direnmesi üzerine geri gitti. İşte detaylar...

Zorlu Enerji ile Schaeffler ortaklık anlaşması imzaladı

Zorlu Enerji, rüzgar türbinlerindeki major ekipmanların atölye seviyesi bakım hizmetleri ve bu alandaki yenilikçi çözümlerini arttırmak için Almanya merkezli olan teknoloji firması Schaeffler ile ortaklık anlaşması imzaladı.

1 ton kömür ne kadar? 2023 kömür fiyatlarına zam geldi mi?

Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte kömür fiyatları gündemde yerini aldı. Peki, kömüre zam geldi mi, 1 ton kömür ne kadar? 2023 kömür fiyatları kaç TL? İşte detaylar...

Rimak Yapı Mimarlık Enerji Tarım Ve Hayvancılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı! 

Rimak Yapı Mimarlık Enerji Tarım Ve Hayvancılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Rimak Yapı Mimarlık Enerji Tarım Ve Hayvancılık Sanayi Ticaret Limited Şirketi'nin merkezi Avcılar'da yapıldı.

Heybet Yapı İnş.Taah.Mimarlık Mühendislik Danışmanlık Hiz.Tur.Ve Enerji San.Dış Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Heybet Yapı İnş.Taah.Mimarlık Mühendislik Danışmanlık Hiz.Tur.Ve Enerji San.Dış Tic.Ltd.Şti. bugün Silivri'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Bülent Yılmaz tarafından kuruldu.

Net 0 Enerji Danışmanlık Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Net 0 Enerji Danışmanlık Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Başakşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Osman Güray Erden tarafından kuruldu.

Töre Döküm İnşaat Ve Nakliye Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Töre Döküm İnşaat Ve Nakliye Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi Fatih'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Faruk Töre tarafından kuruldu.

Benaholl Desing Mimarlık Mühendislik Taahhüt Enerji Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Benaholl Desing Mimarlık Mühendislik Taahhüt Enerji Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 100 bin TL sermaye bedeli ile İkra Erol tarafından kuruldu.

Opt Enerji Danışmanlık Mühendislik Pazarlama Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Opt Enerji Danışmanlık Mühendislik Pazarlama Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi bugün Kadıköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Ertan Önal tarafından kuruldu.

Yebete Consultıng Danışmanlık Mühendislik Yazılım Enerji Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yebete Consultıng Danışmanlık Mühendislik Yazılım Enerji Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Beyoğlu'nda 100 bin TL sermaye bedeli ile Sena Yetgin ve Umut Aydın ortaklığında kuruldu.

Hu Desıgn Mimarlık Mühendislik İnşaat Taahhüt Enerji Ticaret Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Hu Desıgn Mimarlık Mühendislik İnşaat Taahhüt Enerji Ticaret Sanayi Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Nurullah Talha Şahin tarafından kuruldu.

Aykazone Enerji Danışmanlık Mühendislik Ticaret İthalat İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Aykazone Enerji Danışmanlık Mühendislik Ticaret İthalat İhracat Limited Şirketi bugün Şişli'de Ahsen Yıldız ve Alper Kökmen ortaklığında kuruldu.

Bu kış ne doğalgaz ne kömür… Vatandaş yanacak! Yeni kömür fiyatları ağızları açık bıraktı…

Başta Avrupa olmak üzere dünya çapında yaşanan enerji krizinin etkisi ve akabininde arzda yaşanan bozulmalarla kömür fiyatları rekor kırdı. Buna göre kömürün ton başına fiyatı 436,71 dolara çıktı.

Zorlu Enerji kömüre dayalı termik santral Haberi

Zorlu Enerji kömüre dayalı termik santral


Zorlu Enerji Elektrik Üretim A.Ş. tarafından yapılan açıklama şöyle;


Zorlu Enerji Elektrik Üretim Anonim Şirketi, Manisa ili Soma ilçesinde kurulması planlanan 1220 MW gücündeki  ithal kömüre dayalı termik santral için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na, üretim lisansına dönüştürmek üzere ön lisans için 14 Ağustos 2013 tarihinde başvuruda...