29 / 04 / 2024

zorunlu proje tadili

zorunlu proje tadili

Kat Mülkiyeti Kanunu madde 42 gereğince, engellilerin yaşamı için zorunluluk göstermesi hâlinde, yapıda proje tadili yapılabiliyor. Peki, yapılarda özürlülerin kullanımına yönelik proje tadili nasıl yapılır?

Türker Proje Gayrimenkul'ün esas sözleşme değişikliği tescillendi!

Türker Proje Gayrimenkul'ün Esas Sözleşmesi'nin "ŞİRKETİN SERMAYESİ" başlıklı 6. Maddesi'nin tadili bugün İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü tarafından tescillendi.

Türker Proje esas sözleşme tadili için başvuru yaptı!

Türker Proje Gayrimenkul ve Yatırım Geliştirme A.Ş., esas sözleşme tadili için iznini almak üzere T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na bugün başvuru yaptı.

İhlas Gayrimenkul esas sözleşmesi tadili için başvuru yaptı!

İhlas Gayrimenkul Proje Geliştirme esas sözleşmesinin "Sermaye ve Paylar" başlıklı maddesinin tadili için SPK'ya başvuru yaptı. 

Mutlu Yatırım esas sözleşmenin tadili için izin aldı!

Mutlu Yatırım Proje ve Gayrimenkul Geliştirme A.Ş., esas sözleşmenin 2. maddesinin tadili ile ilgili olarak T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndan izin aldı

Proje tadili ne demek?

Proje tadili yapılabilmesi için, ilgili mevzuata uygun davranılması gerekiyor. Örneğin mesken içerisinde yapılacak ruhsat gerektiren tadiller için gerekli belgeler ile belediyeye müracaat etmek gerekiyor. Peki, proje tadili ne demek?

Yapılarda özürlülerin kullanımına yönelik proje tadili nasıl yapılır?

Kat Mülkiyeti Kanunu madde 42 gereğince, engellilerin yaşamı için zorunluluk göstermesi hâlinde, yapıda proje tadili yapılabiliyor. Peki, yapılarda özürlülerin kullanımına yönelik proje tadili nasıl yapılır?

Yapılarda özürlülerin kullanımına yönelik proje tadili yönetmeliği!

634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanununun 42 nci maddesi hükümlerine dayanılarak hazırlanan Yapılarda özürlülerin kullanımına yönelik proje tadili ile ilgili yönetmelik, 22 Nisan 2006 tarihinde 26147 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı...

Erdoğan Bayraktar: Rezerv ve özel proje alanlarında bisiklet yolu zorunlu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı özel proje ve rezerv yapı alanlarında bisiklet yolunu zorunlu tutuyor. İlk uygulama İstanbul’da 730 hektar alanda kurulacak olan Ispartakule Toplu Konut Alanın’da yapıldı.

Özel proje alanlarında bisiklet yolu zorunlu oldu!

Rezerv ve özel proje alanlarında bisiklet yolu zorunlu oldu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, rezerv ve özel proje alanlarının imar planlarında bisiklet yolunu artık zorunlu tutuyor.

Proje Beyaz Danışmanlık Avrupa TEMi kiralayacak!

İstanbulda lüks konseptteki projelerin kiralanmalarını gerçekleştiren Proje Beyaz Danışmanlık, Kempiski Residences Astoria ve Kempinski Residence Bellevueden sonra Avrupa Konutlarının redizanslarının kiralanmasını üstlendi

Bosna'da 11 milyar euroluk proje yatırımcısını bekliyor!

Bosna Hersek ile İlişkileri Geliştirme Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Çilek, ülkede toplam 11 milyar euro değerinde 150 proje bulunduğu belirterek, "Farklı sektörlerde küçüklü büyüklü projeler var. Bunlar şu anda hazır, yatırımcısını bekliyor" de

Basın Ekspres Yolu özel proje alanı olarak değerlendirilecek!

Ayamama Deresinin taşması sonucu 2009da sele teslim olan İkitelli Basın Ekspres Yolu, Başbakan Tayyip Erdoğanın 2023 vizyonu çerçevesinde özel proje alanı olarak değerlendirilerek, İstanbulun en önemli akslarından biri oluyor....

Garage İnşaat Merter'e karma proje yapacak!

Topkapı'daki eski Fako arazisini satın alarak burada Garage Tower 2 koduyla yeni bir proje geliştirmeye başlayan firma, Merter'in İstanbul'un parlayan yıldızı olacağını düşünüyor

zorunlu proje tadili Haberi

zorunlu proje tadili

Yapılarda özürlülerin kullanımına yönelik proje tadili nasıl yapılır?

Kat Mülkiyeti Kanunu madde 42 gereğince, engellilerin yaşamı için zorunluluk göstermesi hâlinde, proje tadili kat maliklerinin en geç üç ay içerisinde yapacağı toplantıda görüşülerek sayı ve arsa payı çoğunluğu ile karara bağlanır. 


Toplantının bu süre içerisinde yapılamaması veya tadilat talebinin çoğunlukla kabul edilmemesi durumunda; ilgili kat malikinin talebi üzerine bina güvenliğinin tehlikeye sokulmadığını bildirir komisyon raporuna istinaden ilgili mercilerden alınacak tasdikli proje değişikliği veya krokiye göre inşaat, onarım ve tesis yapılır. 


İlgili merciler, tasdikli proje değişikliği veya kroki taleplerini en geç altı ay içinde sonuçlandırır. Komisyonun teşkili, çalışma usûlü ile engellinin kullanımından sonraki süreç ile ilgili usûl ve esaslar Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ile Özürlüler İdaresi Başkanlığı tarafından müştereken hazırlanacak yönetmelikle belirlenir.


Bu işlerin giderleri,...