30 / 04 / 2024

Gündeme bomba gibi düşen iddia: Erdoğan sinyali verdi kesin artıracak

Gündeme bomba gibi düşen iddia: Erdoğan sinyali verdi kesin artıracak

Türkiye'de gerçek enflasyon değerinin 3 haneli rakamlara eriştiği belirtilirken The Economist dikkat çeken bir Erdoğan ve seçim analizi yayınladı. Hükümetin seçim için harcama musluklarını açacağının ifade edildiği yazıda "bu durumun ihtimal değil kesin" olduğu vurgulandı.



TÜİK'in Haziran'da açıkladığı yüzde 78'lik enflasyonun piyasadaki gerçekle örtüşmediğini pekçok ekonomist dile getirdi. Ekonomistler iktidarın ekonomide yaptıkları hataların affedilir bir yanı olmadığını söyledi. Enflasyonun gerçek manada 3 haneli rakamları gördüğü ifade edildi. The Economist ise dikkat çeken bir analiz yayınlayarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim öncesi ekonomisi için hazırlık yaptığını ve harcamaların kesinlikle artırılacağını açıkladı.

Türkiye'de yaşanan ekonomik krizi masaya yatıran ekonomi uzmanları, Türkiye İstatistik Kurumu'na (TÜİK) göre yıllık yüzde 78,62, bağımsız Enflasyon Araştırma Grubu'na (ENAGRUP) göre ise yıllık 175,55'e yükselen enflasyondaki artışı, iktidarın yanlış ekonomik politikalarının sonucu olduğu konusunda hemfikir.

Dünyaca ünlü ekonomi dergisi The Economist son sayısında, Türkiye'de aşırı artan enflasyon ve iyice hissedilen yoksullaşmayı analiz eden bir yazıyı yayımladı. Haftalık olarak yayımlanan gergide yer alan haberde, Türkiye'nin kritik bir seçim sürecini girdiğini ve hükümetin başı ve aynı zamanda Cumhurbaşkanı olan Erdoğan'ın bütçe harcamalarını kesin olarak artıracağını ifade etti.

The Economist dergisinde yer alan “Türkiye üç haneli enflasyonla boğuşuyor” başlıklı makalede, Türk Lirası'nın Amerikan doları karşısında çok değer kaybettiği ayrıca enflasyonun vatandaşı iyice yoksulaştırdığı ifade edilirken Erdoğan'ın seçim öncesi önemli harcamalar yaparak seçimi kazanmaya çalışacağına dikkat çekildi.

Gündeme bomba gibi düşen iddia: Erdoğan sinyali verdi kesin artıracak

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön