29 / 04 / 2024

Gündüzler Barajı'nın akıbeti TBMM'de!

Gündüzler Barajı'nın akıbeti TBMM'de!

Eskişehir'in Tepebaşı ilçesinde yapımı duran Gündüzler Barajı'nın akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Süllü, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, Eskişehir'in Tepebaşı ilçesinde yapımı duran Gündüzler Barajı'nın akıbetine ilişkin soru önergesi hazırladı. Süllü, sorusunun Tarım Ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Süllü, ''Bakanlığınız Devlet Su İşleri (DSİ) kurumuna bağlı devam eden yatırımların maddi sıkıntılar nedeniyle durma noktasına geldiği, bir kısmında ise ödeme alamayan firmaların inşaatları durdurduğu yönünde kamuoyundan şikâyetler gelmektedir. DSİ 2019 yatırım planı verilerinden elde edilen bilgiler ışında ekonomik kriz nedeniyle 2019 yılına ait toplam 1,5 milyar TL'ye yakın tutardaki işlerin neredeyse yüzde 95'inin tasfiye, devir ve süre kapsamında olduğu anlaşılmaktadır'' dedi.

Süllü, şu açıklamalarda bulundu: ''Yarım kalan projeler arasında Eskişehir’de DSİ’nin yatırımları olan gölet ve sulama projeleri de vardır. Eskişehir'de merkez ve ilçelerde yapımına başlanılan birçok yatırım teslim tarihleri geçmesine rağmen tamamlanamamış durumdadır. Bu yatırımlardan biri de Eskişehir Tepebaşı İlçesi Gündüzler Mahallesi’ndedir. 2017 yılında yapımına başlanılan ve Mayıs 2019 tarihinde bitirileceği belirtilen baraj inşaatında çalışmalar durmuş ve 3 ay geçmesine rağmen baraj inşaatı tamamlanamamıştır. Bakanlığınızın resmi sitesinde verilen bilgilere göre 2018 birim fiyatları ile dekar başına 426 TL. Gelir artışı ve ülke ekonomisine yıllık 5 120 520 TL. katkı, 250 kişiye de istihdam alanı sağlanması hedeflenen ve depolanacak su ile 12,020 dekar zirai arazinin sulanmasını sağlayacak baraj inşaatı ile ilgili sorularımızın cevaplanmasını talep etmekteyiz.''

CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü'nün soruları:

1. Eskişehir Tepebaşı İlçesi Gündüzler Mahallesi'nde yapımı duran Gündüzler Barajımın teslim tarihi nedir?
2. Eskişehir’de Bakanlığınıza bağlı DSİ bünyesinde yarım kalan yatırımlar nelerdir?
3. İnşaat çalışması ekonomik kriz ve ödenek yetersizliği ile duran yatırımların tamamlanması için Bakanlığımızın aldığı bir önlem var mıdır?
 


Geri Dön