06 / 05 / 2024

Güven endeksi hizmet sektöründe düştü, perakende ticaret ve inşaat sektöründe ise yükseldi!

Güven endeksi hizmet sektöründe düştü, perakende ticaret ve inşaat sektöründe ise yükseldi!

Açıklanan resmi rakamlara göre, güven endeksi Kasım ayında geçen aya oranla hizmet sektöründe yüzde 1 azalırken, perakende ticaret sektöründe yüzde 2,1, inşaat sektöründe yüzde 1,2 oranında artış gösterdi.



Perakende ticaret sektörü güven endeksi Kasım 2022

Mevsim etkilerinden arındırılmış perakende ticaret sektörü güven endeksi Ekim ayında kaçtı? İşte merak edilen o sorunun yanıtı...

Mevsim etkilerinden arındırılmış perakende ticaret sektörü güven endeksi Ekim ayında 119,4 iken bu ay 121,9'a yükseldi.

Perakende ticaret sektöründe geçen aya göre, son 3 aylık dönemde iş hacmi-satışlar yüzde 2,6 oranında, mevcut mal stok seviyesi yüzde 1,5 oranında , gelecek 3 aylık dönemde iş hacmi-satışlar beklentisi yüzde 2,2 oranında yükseldi.

Yine verilen resmi detaylara göre, mevsim etkilerinden arındırılmış inşaat sektörü güven endeksi geçen ay 90,5 şeklinde iken söz konusu bu rakam bu ay 91,6 şeklinde oldu.

Merakla beklenen bu rakamlara göre, inşaat sektöründe geçen aya göre, alınan kayıtlı siparişlerin mevcut düzeyi yüzde 1,6, gelecek 3 aylık dönemde toplam çalışan sayısı beklentisi alt endeksinde ise yüzde 0,8'lik artış görüldü.

Euro Bölgesi'nde yatırımcı güveni arttı!

Güven endeksi açıklandı! Hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektörlerinde artış!

Perakendeciler karamsar, işler azalıyor, fiyatlar artıyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön