13 / 05 / 2024

GYODER'den depreme karşı akıllı kentler için KÖİ modeli önerisi!

GYODER'den depreme karşı akıllı kentler için KÖİ modeli önerisi!

Kamu Özel Sektör İş Birliği (KÖİ) Modeli, depreme dayanıklı dirençli kentler, yerel hizmetler, akıllı şehircilik, çevre ve enerji projeleri, kiralık evler, yurtlar ve sosyal alanlar gibi üst yapı projeleri için de önemli bir yöntem olacak.



Açıklamasında KÖİ Modeli'nin yerel yönetimlere büyük fırsatlar sunduğuna değinen Aydın, şehirlerin akıllı şehirler şeklinde yeniden inşasında, özel sektörün finansman bulma, inovasyon, projelerin belirlenen bütçe ve süre içerisinde tamamlanması ve koordinasyon yeteneğinden mutlaka faydalanılması gerektiğini belirtti.

GYODER den depreme karşı akıllı kentler için KÖİ modeli önerisi!

Geçen Haziran'da gerçekleştirilen hukuki düzenleme ile belediyelerin özellikle çevre projelerinde KÖİ modelini kullanabilmesine imkan sağlandığını belirten Aydın, "Trabzon, Sakarya, İzmir, Samsun ve mega kent İstanbul'da belediyeler KÖİ Modeli ile projeler çalışıyor. Söz konusu model, hem kamu hem son kullanıcı hem de özel sektöre sunduğu avantajlarla, dirençli ve akıllı kentlerin inşasında özellikle yerel yönetimlere büyük fırsatlar da sunuyor. Ayrıca büyük bir potansiyel barındıran bu alanın önü açık. 2024 yılında yerel düzeyde KÖİ projelerinin gelişmesi için çok önemli bir sene olacak." değerlendirmesini yaptı.

GYODER'den kiraları düşürecek 'Yeni Konut Modeli'

Mehmet Kalyoncu yeniden GYODER Başkanı oldu!

GYODER, deprem bölgesindeki konut piyasasını analiz etti: Satılık ve kiralık konut fiyatları arttı! 


Geri Dön