05 / 05 / 2024

Hafize Gaye Erkan, Merkez Bankası’nın başına mı geçiyor?

Hafize Gaye Erkan, Merkez Bankası’nın başına mı geçiyor?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in göreve başlaması ile beraber tüm gözler ekonomi bürokrasisinde atılacak adımlara çevrildi. Bu doğrultuda, ABD’de önemli işlere imza atan Dr. Hafize Gaye Erkan'ın Merkez Bankası'na ilk kadın başkan olarak atanmasına kesin gözüyle bakılıyor.



HAFİZE GAYE ERKAN KİMDİR?

1982 yılında dünyaya gelen Erkan, İstanbul Erkek Lisesi'ni ikincilikle ve Boğaziçi Üniversitesi'ni ise birincilikle bitirdi. Erkan, daha sonra tam burslu olarak Amerika’ya gitti ve orada finans alanında çalışmalar yaptı. Erkan, Amerika’nın en genç finans profesörü olup iş dünyasında başarı basamaklarını hızla çıktı. Banka başkanlığına kadar yükseldi. Finans alanında önemli kadınlar listesine girdi.

Hafize Gaye Erkan, Merkez Bankası’nın başına mı geçiyor?

FİRST REPUBLİC BANK’TA ÇALIŞTI

Dr. Hafize Gaye Erkan, 1985 yılında kurulan First Republic Bank bünyesinde çalıştı. First Republic Bank'ta yaklaşık 8 sene süresince Co-Chief Executive Officer, Başkan, Yönetim Kurulu Üyesi, Baş Yatırım Sorumlusu, Baş Depozito Sorumlusu ve Co-Chief Risk Officer gibi görevlerde yer aldı.

Daha önce Goldman Sachs'ta yaklaşık 10 yıl çalıştı. Yönetici Direktör ve Finansal Kuruluşlar Grubu Analitik ve Stratejiler Bölümü Başkanı olarak görev aldı. Dr. Hafize Gaye Erkan, büyük Amerikan bankaları ve sigorta şirketlerinin yönetim kurullarına ve yönetici yönetim ekiplerine bilanço yönetimi, stres testi ve sermaye planlaması, risk yönetimi ve birleşme ve satın alma konularında danışmanlık yaptı.

Tam 9 ildeki huzurevlerine çok sayıda personel alımı yapılacak! KPSS şartı yok!

TEB müşterilerinin başına talih kuşu kondu! TEB hesaplara para yatıracak!

ŞOK’ta 2’li tava seti 200 TL’ye, kuvars döküm tencere 400 TL’ye, düdüklü tencere 800 TL’ye düştü!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön