28 / 04 / 2024

Hafize Gaye Erkan onu görevden almıştı! Yerine kimin geleceği belli oldu!

Hafize Gaye Erkan onu görevden almıştı! Yerine kimin geleceği belli oldu!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın görevden aldığı Gizem Uzuner’in yerine Dünya Gazetesi Haber Koordinatörü Kerim Ülker’in danışmanlık görevine getirileceği ifade edildi. Kerim Ülker, Dünya gazetesinin köşe yazarları arasında yer alıyordu.



Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanlığı’na atanan Hafize Gaye Erkan’ın, görevden aldığı basın danışmanı Gizem Uzuner’in yerine getireceği isim belli oldu.

10 Haber’in haberine göre, göreve başlamasının ardından Merkez Bankası İletişim ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Gizem Uzuner’i görevden alan fakat yerine atama yapmayan Hafize Gaye Erkan’a Dünya Gazetesi Haber Koordinatörü Kerim Ülker’in danışmanlık yapacağı öğrenildi.

Bir kaynak Uzuner’i görevden alınma sebebinin kendisinden beklenen performansı Şahap Kavcıoğlu döneminde de gösterememiş olması olarak ifade etmişti.

Hafize Gaye Erkan onu görevden almıştı! Yerine kimin geleceği belli oldu!

UZUNER, KAVCIOĞLU’NA ŞİKÂYET EDİLMİŞTİ

Hatta pek çok banka genel müdürünün Gizem Uzuner’i, Türkiye Cumhuriyet Eski Başkanı Şahap Kavcıoğlu’na şikâyet ettiği onun da yakın çevresine “Keşke asaletten atama yapmamış olsaydık” diye yakındığı aktarılmıştı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı olarak atanmanın ardından iletişim danışmanlığını yaptığı Hazine ve Maliye Eski Bakanı Berat Albayrak’ın görevden ayrılmasından sonra Merkez Bankası’nın iletişiminde kilit rol oynayan eski gazeteci Gökay Otyam da Şahap Kavcıoğlu’nun ekibine dahil olmuştu.

İşte diğer ayrıntılar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön