29 / 04 / 2024

Halk GYO karını yüzde 72.5 artırdı!

Halk GYO karını yüzde 72.5 artırdı!

Yayınlanan 3. Çeyrek mali verilerine göre satışlarını geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 53,5 oranında arttırarak 30,0 milyon TL’ye ulaştıran Halk GYO, Eylül ayı sonu itibari ile 754 milyon TL özkaynak büyüklüğüne ulaştı




2013 yılının ilk 9 ayında Halk GYO’nun karı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 72,5 oranında artışla, 17,1 milyon TL olarak gerçekleşti.


Halk GYO 2013 yılını karlılıkla kapatmaya hazırlanıyor. Yayınlanan 3. Çeyrek mali verilerine göre satışlarını geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 53,5 oranında arttırarak 30,0 milyon TL’ye ulaştıran Halk GYO, Eylül ayı sonu itibari ile 754 milyon TL özkaynak büyüklüğüne ulaştı. Aktif toplamı, 2012 yıl sonuna göre yüzde 28 artışla, 868 milyon TL olan şirketin dönem karı, 2012’nin aynı dönemine göre yüzde 72,5 oranında artışla 17,1 milyon TL’ye yükseldi. Şirketin gayrimenkul portföy büyüklüğü ise en son ekspertiz raporlarına göre, 1.087 milyon TL’ye ulaştı.



Halk GYO'nun amiral gemisi İstanbul Finans Merkezi (İFM) projesi için; mimari tasarım firması ve proje yönetim firması seçim sürecini tamamlandı. Halk GYO arsası üzerinde geliştirilecek projede 46 ve 34 katlı iki kule ve 8 katlı üç bina inşa edilecek. Proje ile yüksek kalitede yükselecek ofis kulelerinin İstanbul’ un dünya standartlarında ofis ihtiyacını karşılaması hedefleniyor. Şirketin ikinci konut projesi Eskişehir Odunpazarı’nda inşa ediliyor. Halk GYO’nun ikinci konut projesi için inşaat ruhsatı alındı ve önemli bir adım olan ana yüklenici firma seçim sürecini tamamlandı.  Bakırköy arsası üzerinde, 254 konut ve 73 adet cadde mağazası planı dahilinde Kiler Holding iştiraklerinden Biskon Yapı Ortaklığı ile başlatılan "Referans Bakırköy" projesi de hızla ilerliyor. Eylül sonu itibariyle projede gayrimenkul satışları 105 milyon TL rakamına ulaştı.


Kocaeli Şekerpınar’daki arsası üzerinde yükselecek banka operasyon merkezinin birinci kısmı için inşaat ruhsatını alan ve projenin inşasına başlayan Halk GYO, karlı ve yüksek gelir getirecek projelerinden biri için daha önemli bir süreci tamamladı.  İş dünyasının kalbindeki konumu ile Halk GYO’nun portföyündeki en önemli varlıklardan biri olan ‘Dedeman Park Levent’ projesi için “ana yüklenici” şirket seçim süreci tamamlandı. Halk GYO’nun turizm sektöründeki ilk yatırımı olmasıyla ayrı bir öneme sahip olan proje, mimarisi ve konumu itibariyle şehir otelciliğinin en güzel örneklerinden biri olarak iş hayatının en yoğun olduğu bölgede; Mecidiyeköy - Maslak hattında yükseliyor.


Akşam


Geri Dön