28 / 04 / 2024

Halk GYO'nun 4 projesinin toplam değeri 10,2 milyar TL'ye yaklaştı!

Halk GYO'nun 4 projesinin toplam değeri 10,2 milyar TL'ye yaklaştı!

Halk GYO, 4 projesinin 2023 yılının ilk 6 ayına ilişkin satış rakamları ile inşaat durumlarını açıkladı. Şirket, yılın ilk yarısında 4 projenin değerini 10 milyar 165 milyon 826 bin 823 TL olarak duyurdu.



Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) Proje Satışları ve İnşaat Durumları Hakkında açıklama yaptı. 

Halk GYO portföyünde yer alan projelerin 2023 yılının ilk 6 aylık dönemine ilişkin satış rakamları ve inşaat durumlarındaki gelişmeler paylaşıldı. 

Halk GYO'dan  yapılan açıklamaya göre, 2023'ün ilk yarısında, IFM Halk Ofisleri Kuleleri, İstanbul Beyoğlu Projesi,  İzmir  Evora ve Bizimtepe Aydos projelerinin toplam değeri  10 milyar 165 milyon 826 bin 823 TL olarak açıklandı.

HALK GYO'NUN HANGİ PROJESİNİN DEĞERİ NE KADAR?


HALK GYO OFİS KULELERİ!

Halk GYO ofis Kuleleri İstanbul'un Ümraniye ilçesinde Aralık 2016 yılında yapım aşamasına başlandı.  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen İstanbul Finans Merkezi (IFM) projesinin en büyük paydaşlarından biri olarak, proje dahilindeki arsası üzerine 46 (A Blok) ve 34 katlı (B Blok) iki kule inşa edildi.

Toplam değeri 9,9 milyar TL olan projenin bu ay bitmesi planlanıyor.  2022 yılı Haziran döneminde, A Blok için, ana ortağı Türkiye Halk Bankası A.Ş. ile aylık 35.000.000 TL bedel üzerinden 2 yıl süreli kira sözleşmesi akdedilmiş olup, kira ödemeleri Nisan 2023 itibariyle başlamıştır.

Halk GYO nun 4 projesinin toplam değeri 10,2 milyar TL ye yaklaştı!

EVORA İZMİR PROJESİ!

Emlak Konut GYO A.Ş.’nin, İzmir Alsancak’taki iki ayrı parselden oluşan yaklaşık 47 dönümlük arazisi için 2017 yılında açtığı arsa karşılığı gelir paylaşım ihalesini 1 milyar 672 milyon TL hasılat ve yüzde 35 idare payı taahhüdü ile kazanan Teknik Yapı A.Ş. ile tüm gider ve gelirler ile elde edilecek kar paylaşım oranları yarı yarıya olmak üzere, "Teknik Yapı - Halk GYO Adi Ortaklığı" kuruldu. 

Kurulan Teknik Yapı – Halk GYO Adi Ortaklığı ile Emlak Konut GYO A.Ş. arasında da, toplam söz konusu projeye ilişkin olarak, "Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı Sözleşmesi" imzalanmıştır. Sözleşme detaylarına göre, Adi Ortaklığın gelir payı oranı yüzde  65'dir.

Konut, ticari ve sosyal fonksiyonları bir arada barındıran karma bir yapıda tasarlanan EVORA İZMİR projesi, her yıl gerçekleştirilen SOTCA (Sign of the City Awards) organizasyonunun 2018 etabında “En İyi Mimari Tasarım” ödülünü kazandı.

1195 bağımsız bölüm içeren projede inşaat çalışmaları ve satış süreci devam ediyor.  30 Haziran 2023 itibariyle projede 697 adet bağımsız bölüm için satış vaadi sözleşmesi imzalanmıştır. 

Halk GYO nun 4 projesinin toplam değeri 10,2 milyar TL ye yaklaştı!
BİZİMTEPE AYDOS!

Vakıf GYO işbirliği ile kurulan ortaklık üzerinden hayata geçirilen Bizimtepe Aydos projesi, İstanbul'un Sancaktepe ilçesinde yer alıyor.

“Mutluluk evinizden başlar” sloganıyla, yaklaşık 95 bin metrekarelik bir arsa alanı üzerinde yükselen proje yüzde 90 peyzaj alanına sahip.  2+1, 3+1, 4+1 daire seçeneklerinin yer aldığı ve 13’er katlı 17 blok ve toplam 1037 adet konut ve 47 ticari üniteden oluşan proje içerisinde, hobi bahçeleri, bisiklet ve koşu parkurları, çocuk oyun alanları, çardaklar ve süs havuzları, çim amfiler ile özel anaokulu ve ticari birimlerin olduğu çarşı da yer alıyor. 

2015 yılı Kasım ayında inşaatına başlanan proje 2018 yılında tamamlanmıştır.

Halk GYO nun 4 projesinin toplam değeri 10,2 milyar TL ye yaklaştı!
İSTANBUL BEYOĞLU BİNASI!

Halk GYO, portföyünde yer alan ve yıkılarak yeniden projelendirilmesine karar verilen İstanbul İli Beyoğlu İlçesi İstiklal Caddesi’nde lokasyonlu “Beyoğlu Binası”, 2 bodrum kat, zemin kat, 6 normal kat ve teras kattan oluşuyor. Projede inşaat süreci halen devam ediyor. 

Halk GYO nun 4 projesinin toplam değeri 10,2 milyar TL ye yaklaştı!

Mikail Hıdır Vakıf GYO Yönetim Kurulu başkanı oldu!

ATA GYO'dan yılın ilk yarısında 53.4 milyon TL'lik net kar!

Ziraat GYO İzmir Bayraklı'daki 3 arsasının yüzde 50 hissesini 1.1 milyar TL'ye sattı! 

Geri Dön