06 / 05 / 2024

Halkbank müjdeyi verdi! Düşük faizli 60 ay vadeli 500.000 TL kredi desteği! 

Halkbank müjdeyi verdi! Düşük faizli 60 ay vadeli 500.000 TL kredi desteği! 

Halkbank 60 ay vadeli 500.000 lira kredi desteğinden yararlanmak isteyenler başvuru şartlarını ve detaylarını araştırıyor. Peki Halkbank esnaf kredi desteği kimlere verilecek? Halkbank 60 ay vadeli kredi başvurusu nasıl, nereden yapılır?



Halkbank müjdeyi verdi! Düşük faizli 60 ay vadeli 500.000 TL kredi desteği! 

BAKAN NEBATİ: "ÜRETENİ DESTEKLEMEK TEMEL HEDEFİMİZ"

Ahaber'de yer alan detaylara göre, esnafa desteklerin devam edeceğini açıklayan Bakan Nebati, esnaf kültürünün temelleri üzerinde yükselen, girişimci yapısını her zaman korunacağını belirtti.

Bakan Nebati, esnafımıza desteğin her daim sürdüğünü ve her daim süreceğine dikkat çekerek, "Ekonomi politikamızın temelini 'üretim' oluşturuyor. Bu memleket için üreteni desteklemek temel hedefimizdir. Bu kapsamda, Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında esnaf ve sanatkarlarımıza toplam 100 milyar TL tutarında kredi kullandıracağız" dedi.

Verilecek kredi miktarını açıklayan Nebati, "Esnafımızın hizmetine sunulacak krediler, 60 ay vadeye kadar uygun taksitlerle ve yüzde 7,5 faiz oranı ile kullandırılacaktır. Kredilerin şahıs üst limitlerini de 500 bin TL'ye yükseltiyoruz. Buna ek olarak, İş yeri Edindirme ve Taşıt Kredi limitini de 1,5 milyon TL'ye yükseltiyoruz" dedi.

İSTİHDAM ARTACAK!

Esnafın borçlarında kolaylıklar sağlanacağını belirten Bakan Nebati, "Halkbank'ın doğrudan kullandırdığı esnaf kredileriyle ilgili takip borcu bulunan esnafımıza, 6 aya kadar geri ödemesiz, toplam 36 aya kadar vadeyle ve yüzde 4 gibi düşük bir faizle ödeme imkânı sunarak, esnaflarımızın takip borcunu tasfiye etmesi için kolaylık sağlıyoruz" diye belirtti.

Halkbank müjdeyi verdi! Düşük faizli 60 ay vadeli 500.000 TL kredi desteği! 

Üretimi temel alan ekonomi politikasıyla ilk günden bu yana finansman maliyetlerini düşürmek için çaba harcadıklarını ve girişimcilerin, esnafın düşük maliyetli krediye ulaşmasının üretimi ve ihracatı artıracağını, ekonomik büyümeyi sürdürülebilir hale getireceğini ve refah seviyemizi yükselteceğini bildiklerini söyledi.

Bu yolda ilerlemeye devam edeceklerine dikkat çeken Bakan Nebati, "Son günlerde, bazı uluslararası finans kuruluşları Türkiye'nin 2023 yılına yönelik büyüme potansiyeline dikkat çekmeye başladı. Bu potansiyeli gerçeğe dönüştüreceğiz. Cumhuriyetimizin 100. yılında esnafımız, girişimcilerimiz daha fazla üretecek, daha fazla istihdam oluşturacak, refahımız artacak ve Türkiye kazanacak" ifadelerine yer vermişti.

NASIL BAŞVURULUR?

Esnaf ve sanatkarlar, Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi (ESKKK) ortağı ise kooperatifleri aracılığıyla, kooperatif ortağı değil ise yetkili Şubeleri üzerinden kredi başvurularını, Kimlik Belgesi, Esnaf Oda Kayıt Belgesi ve Vergi Levhası örneğini ileterek yapabilirler.

KİMLER BAŞVURABİLİR?

Esnaf ve sanatkarlar Odası ve Siciline kayıtlı faal esnaf ve sanatkarlar krediye başvurabilir.

Dar gelirliye 1.250 TL ödenecek! Aralık ayı Aile Destek ödemeleri ne zaman yatırılacak? Aile Destek parası ne demek?

Uzman öğretmen ve başöğretmen maaşı kaç TL olacak? Maaşlar peş peşe duyuruldu! Hemen siz de son dakika hesabına bakın...

Kenarda köşede doları olan baksın! Nefesler tutuldu! Bu rakamların peşinden gitmeyin! Bugün dolar ne kadar olacak? 

 


Geri Dön