10 / 05 / 2024

Halkbank'tan Sapphire AVM açıklaması! Sapphire AVM'nin satışından zarar edilmedi!

Halkbank'tan Sapphire AVM açıklaması! Sapphire AVM'nin satışından zarar edilmedi!

Halkbank, Sapphire AVM'nin zararına satıldığı iddialarının gündeme gelmesinin ardından son dakika açıklamasında bulundu. İşte Halkbank'tan o iddialara verilen yanıt...



Basında ve sosyal medyada yer alan haberlerin ardından KAP'ta konuyla ilgili açıklama yapan Halkbank, "Gayrimenkulün yarı fiyatına eski sahiplerine geri satıldığına dair yapılan haber ve söylentiler, gerçeğe aykırı, bağlamından kopuk, kamuoyunu ve yatırımcıları yanıltıcı ve Bankanın güven ve itibarını sarsıcı niteliktedir" ifadelerini kullandı. 

Banka tarafından konu ile ilgili gerçekleştirilen açıklamada, "Varlık borç takasına konu edilen kredi Türk Lirası cinsinden olup, gayrimenkuller de Türk Lirası cinsinden edinilmiştir. Yabancı para cinsinden kredi tasfiyesi ile yabancı para cinsinden gayrimenkul edinimi söz konusu dahi değildir" denildi ve takasa konu kredinin faizler dahil güncel değerinin gayrimenkulün güncel satış değeri ile aynı seviyede olduğu vurgulandı. 

Aynı zamanda açıklamada, güncel satış tutarının gayrimenkullerin edinim değerinin oldukça üzerinde olduğuna dikkat çekildi. 

Halkbank tan Sapphire AVM açıklaması! Sapphire AVM nin satışından zarar edilmedi!

Satış sebebiyle herhangi bir banka zararının olmadığının altı çizilen açıklamada, Halkbank tarafından, maliyet değerinin üzerinde satış yapılarak banka alacağının nemalarıyla beraber tahsil ve tasfiyesinin sağlandığı belirtildi. 

KAP'a yapılan açıklamanın devamında, "Bankamızda kredi kullandırım işlemleri ile kredi alacağına karşılık edinilen gayrimenkullerin elden çıkarılması işlemleri, 5411 sayılı Bankacılık Kanunu ve Bankamız iç düzenlemeleri uyarınca yerine getirilmektedir. Söz konusu haberler, kamuoyunu ve yatırımcıları yanıltıcı, hisse değerini etkileyici, Bankamızın güven ve itibarını sarsıcı nitelikte kişisel yaklaşıma ve yorumlara dayalı niteliktedir" denilerek, gerçeği yansıtmayan açıklamalar hakkında her türlü hukuki ve cezai hakların saklı tutulduğu da ifade edildi. 

NELER OLDU?

Geçtiğimiz günlerde Kiler GYO ve ana ortağı KBC Gıda Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. tarafından, İstanbul İli, Kâğıthane İlçesi, Emniyet Evleri Mahallesi, 304 Pafta, 1947 Ada, 91 Parsel no'lu, 11.602,48 metrekare yüzölçümlü, "Kâgir Bina" nitelikli ana gayrimenkul üzerinde yer alan Sapphire AVM ve seyir terasının satın alındığını açıklamıştı. Satın almanın bedeli 905 milyon Türk Lirası olarak belirtildi. 

Ardından Kiler Holding'in daha önce kamu bankası Halkbank'a olan borçları sebebiyle 100 milyon dolara satışını yaptığı Sapphire Alışveriş Merkezi'ni 48 milyon dolara satın aldığı gündeme gelmişti. 

Sapphire AVM resmen Kiler GYO'nun oldu! Tam 905 milyon TL'ye...

100 milyon dolara sattı 48 milyon dolara geri aldı

Konut üreticilerinin gözü AVM'lerde! AVM'ler yerini lüks konutlara bırakıyor!

 


Geri Dön