06 / 05 / 2024

Hangi memur ve emeklinin maaşına ne kadar zam gelecek kalem kalem açıklandı! 9 bin 500 lirayı bulacak

Hangi memur ve emeklinin maaşına ne kadar zam gelecek kalem kalem açıklandı! 9 bin 500 lirayı bulacak

Emekli ve memur maaşlarının ne kadar artacağını belirleyecek iki veri kaldı. TÜİK son olarak Nisan ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Mayıs ve Haziran ayının enflasyon rakamları da belli olunca maaşlardaki artış da kesinleşmiş olacak.



EMEKLİ VE MEMUR İÇİN TEMMUZ ZAM ORANI YÜZDE 38 OLACAK

Memur ve memur emeklileri ise Ocak ayında yüzde 7,5 toplu sözleşme zammı almıştı. Bunun üzerinde gerçekleşecek 6 aylık enflasyon rakamı ve Temmuz 2022'de uygulanacak yüzde 7 toplu sözleşme zammı dikkate alındığında memur zammı Temmuz ayında yüzde 38 olması bekleniyor. 

Bu hesaba göre; 

En düşük emekli aylığı memurlarda 4 bin 289 TL'den 5 bin 918 TL'ye,

BAĞKUR emeklisi esnafta 2 bin 948 TL'den 4 bin 083 TL'ye,

2000'den önce emekli olan SSK'lılarda ise bu rakam 3 bin 292 TL'den 4 bin 559 TL'ye çıkacak.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön