02 / 05 / 2024

Hangi şehirde konut fiyatları fırladı?

Hangi şehirde konut fiyatları fırladı?

Türkiye'deki ekonomik krizle beraber ev ve araç sahibi olmak bir lüks oldu ve zorlaştı. İstanbul'da en kötü evin kira tutarı bin 500 Türk Lirası'ndan fazla. Yalnızca kiralık ev fiyatları değil satılık konut fiyatları da uçuşa geçmiş durumda.



Türkiye'deki ekonomik krizle beraber ev ve araç sahibi olmak bir lüks oldu ve zorlaştı. Milli Gazete'den Eser Gedik'in haberine göre; şu an ülkemizde kiracı olmak, konut sahibi olmaktan da daha maliyetli bir hale geldi. 

İstanbul'da konut sektöründe ilginç durumlar yaşanıyor. En kötü evin kira tutarı bin 500 Türk Lirası'ndan fazla. Bununla beraber dolar kurunda yaşanan yükselişle bağlantılı şekilde yüksek enflasyon ve ardarda yapılan zamlar vatandaşın alım gücünün düşmesine neden oldu. Kira fiyatlarında meydana gelen fahiş zamlara bir de site aidatları dahil oldu.

Hangi şehirde konut fiyatları fırladı?

Peki büyük kentlerde yaşanan bu emlak kaosu nasıl düzelecek?

Geçen günlerde Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) tarafından Türkiye'deki kira artışlarının ve ev fiyatlarının yer aldığı bir rapor hazırlandı. 

Hazırlanan raporda kiralardaki yükselişlerin ve ev satış fiyatlarının uçtuğu görülüyor.

Geçen sene 2 bin Türk Lirası olan ortalama bir ev kirasının bu sene neredeyse yüzde 100 artış gösterdiği ve 4 bin Türk Lirası seviyelerine geldiği belirtiliyor, bu görüşü emlak sektörünün temsilcileri de destekliyor. 

 Hangi şehirde konut fiyatları fırladı?

Daha 1 sene önce 500 bin Türk Lirası fiyatla satışa sunulan evler şimdi İstanbul'un en ücra ilçelerinde bile 1 milyon Türk Lirası'nda ulaştı. Peki ev fiyatlarında meydana gelen bu yükselişler kimlere yarıyor?

İnşaat sektöründe yükselen maliyetleri oldukça aşan bu azami zamlı tutarlar vatandaşları daha fazla mı faiz kıskacına sokuyor?

Yükselen fahiş kira fiyatlarının yanı sıra site aidatlarıyla beraber konut sahiplerinden adeta yeni bir kira alan siteler, Kamu Denetçiliği Kurumu, Ticaret Bakanlığı veya sorumlu yetkililer tarafından ne zaman denetlemeye tabi tutulacak?

 Hangi şehirde konut fiyatları fırladı?

KONUTLARDA AİDATLAR KİRAYA BAĞLANDI

İstanbul'un Bağcılar, Esenler, Güngören ilçelerinde bile hiçbir donanıma sahip olmayan sitelerin aidatları 500 Türk Lirası seviyesine ulaştı.

Konut sektöründe normalleşme adımları atılıyor!

2021'in ilk çeyreğinde konut fiyatlarında rekor artış!

Konutta fiyatlar yükseliyor!


Geri Dön