28 / 04 / 2024

istanbul ev kiraları

istanbul ev kiraları

İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerde yüksek oranlarda artan kira bedellerine yetişeyemen memurlar, taşra şehirlerine tayin talep ediyor.

İstanbul'da kira bedelleri yüzde 161.4 arttı! Fiyatları duyan şok oldu!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İstanbul Planlama Ajansı, “Konut krizi ile mücadele” çalışması gerçekleştirdi ve sonuçlarını açıkladı. Buna göre, megakentte yeni kiracılar için ortalama tutarın 6 bin 360 TL'ye ulaştığı belirtildi. 

İstanbul'da konut kiraları düşecek mi? İşte o sorunun yanıtı!

Konut sektöründeki fiyat krizi tam gaz devam ediyor. Kiralık ve satılık konut fiyatları pandemi, kentsel dönüşüm ve stok yetersizliği sebebiyle uçuşa geçti. Peki konut fiyatlarındaki artış devam edecek mi? Sektörü neler bekliyor? 

İstanbul'da kira fiyatları yüzde 71,43 arttı!

İstanbul'da konut giderleri kapsamında kira maliyetlerinin son bir yılda yüzde 71,43 yükseldiği belirlendi. 

Metropollerde konut kiraları cep yakıyor!

İstanbul’daki ortalama kira fiyatları, dünyanın önemli metropollerinin gerisinde kalıyor. Şehir merkezlerindeki 2+1 evlerin baz alındığı araştırmalarda Berlin’de 1400 avro olan kira ortalaması, Madrid’de 1350, Roma’da 1250, Paris’te ise 2200 avroya kadar yükseliyor.

İstanbul'daki ev kiralarına pandemi dopingi!

İstanbul’daki bir konutun ortalama konut kredisinin aylık taksit tutarı 5 bin 884 TL ile 6 bin 377 TL arasında değiştiği belirlendi. Bu durumda dar gelirlilerin konut sahibi olması da zorlaştı. Aynı zamanda ev kiralarının da yüzde 66 arttığı görüldü.

İstanbul'da konut kiraları yüzde 70 arttı!

İBB'ye bağlı İstanbul Planlama Ajansı tarafından açıklanan verilere göre, İstanbul’da yaşam maliyeti bir senede yüzde 50,18, kiralar yüzde 70 arttı.

İstanbul'da konut fiyatları ve yüksek kiralar gündemden düşmüyor!

İstanbul'da konut fiyatları ve yüksek kiralar gündemden düşmüyor. İPA tarafından yapılan bir ankette katılımcıların yüzde 35,5’i “Gündemimizde konut ve kira fiyatlarındaki artış var” dedi.

İstanbullular yüksek ev kiralarından şikayetçi!

İlk sırada konut kiraları olmak üzere pek çok kaleme gelen zamlar İstanbul'da tek yaşayan ve ay sonunu getirmeye çalışan vatandaşları zorluyor. Bazı vatandaşlar, yeniden ev arkadaşı almayı ya da evinin bir odasını kiraya vermeyi düşünüyor.

Üniversite kentlerinde kiralık konut fiyatları ne oldu?

Üniversitelerin yüz yüze eğitime geçişiyle beraber binlerce öğrenci okuluna yakın, aradığı kriterlere uygun kiralık konut arayışlarına start verdi. Peki üniversite kentlerinde kiralık konut fiyatları ne oldu? En yüksek kira fiyatı hangi ilde? İşte ayrıntılar...

İstanbul'da ev kiraları 1.5 kat arttı!

İstanbul’daki 56 üniversite ve yüksekokulda öğrenim gören öğrencilerin yaklaşık 600 bini başka şehirlerden geldi. Kamu ve özel yurtların yatak kapasitesi 100 bine anca ulaşıyor ve yaklaşık 500 bin öğrenci, kiralık konut veya yurtlarda kalacak yer arayışında.

İstanbullu öğrencilerden kira fiyatlarına tepki!

Artan ev kiraları gündemden düşmüyor. Üniversitelerin açılma kararıyla birlikte ev ve yurt aramaya başlayan öğrenciler, konut ve ev bulunmamasından ve yüksek fiyatlardan yakınıyor.

İstanbul'da ev kiraları yüzde 50 arttı!

Konut kira fiyatlarında yaşanan artış hız kesmiyor. İstanbul başta olmak üzere birçok şehirde konut talebinin yükselmesi kiraların yüzde 50 artmasına sebep oldu.

İstanbul'da öğrencilerin ev bulma sorunu büyüyor!

İstanbul’da fahiş kira tartışmaları devam ediyor. Beşiktaş'taki Vişnezade Mahallesi; kentte son bir senede konut kiralarının en fazla yükselişe geçtiği ikinci mahalle oldu.

İstanbul'da kira fiyatları yüzde 66 arttı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Planlama Ajansı tarafından hazırlanan “Konut Sorunu Araştırması: İstanbul'da Mevcut Durum ve Öneriler raporu” dün açıklandı. 

İstanbul'da ev kiralamak için 3, Ankara'da ev kiralamak için 2 emekli aylığı lazım!

Emeklilere yapılan maaş zammının ardından, kira bedelleri yeniden gündem oldu. Meclis'te zamlı emekli maaşlarının ev kiralarını bile karşılamayacağı konuşuldu. İşte CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve diğer vekillerin o açıklamaları...

GYODER'den ev kiralarını düşürecek model: Hedef İstanbul’da 10-12 bin TL’ye sıfır konut!

Erişilebilir fiyatlı kiralık konut için hazırlanan yeni model merakla bekleniyor. Kamunun arsa göstermesi durumunda harekete geçeceklerini belirten GYODER Başkanı Neşecan Çekici, “Bu modelle İstanbul’da 10-12 bin lira bandında kiralık ev bulmak mümkün olacak” diye konuştu.

Kiracılardan Bakan Şimşek'e tepki: Anadolu’nun en ücra köşesinde bile ev kiraları asgari ücrete eşitlendi!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından yapılan "büyükşehirlerde kiralarda gerileme başladı" açıklamaya, kiracılardan tepki geldi. Kiracılar Dayanışması Platformu Başkanı Cengiz Kul, Anadolu’nun en ücra köşesinde bile ev kiralarının asgari ücrete eşitlendiğine dikkat çekti. 

İstanbul'da kiralar 20 bin lirayı geçti!

Fahiş kiralar vatandaşın belini büküyor. Ev sahiplerinin fahiş kira zammı enflasyonu derinleştiriyor. İstanbul’da ortalama 20 bin TL’den başlayan kiralar, bazı bölge ve dairelerde 200 bin TL’yi görüyor.

Fahiş konut kiraları o ili de vurdu! İstanbul ve Ankara ile yarışıyor...

Yüksek kira sorunu neredeyse tüm ülkeye sıçradı. Yeni imar alanlarının yetersiz olması, bankaların kredi vermemesi konutta arz talep dengesini tepetaklak etti. O ilde ev kiraları büyükşehirlerle yarışıyor. İşte detaylar...

Kirada yüzde 25'lik zam sınırında sona geliniyor! Ev sahipleri kiraları nasıl yükseltecek? Kiracılar siz de hemen bakın!

Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, ev kiralarında azami yüzde 25 artış sınırı uygulamasında son aylara girildiğini belirterek, konutla ilgili konuştu. Peki ev sahipleri kiraları nasıl yükseltecek?

Ev kiralarına sınırlama mı getiriliyor? Şehirlere göre kirada üst limit iddiası!

Bazı ev sahiplerinin fırsatçılık yaparak kiraları iki katına çıkarması sonrası, sosyal medya ve bazı medya kuruluşlarında "Ev kiralarına il il limit getiriliyor" şeklinde haberler yer almıştı. Ancak konu hakkında resmi bir açıklama yapıldı.

İstanbul’da kiralar uçuşa geçti! Ev kiralamak isteyen 12 bin lirayı gözden çıkaracak…

Kahramanmaraş depreminin ardından uzun yıllardır büyük deprem beklenen İstanbul’da, kiralık emlak fiyatları adeta uçuşa geçti.  Depreme karşı zemini sağlam yerlere taşınmak isteyenlerin de etkisiyle kiralar artış eğilimine girerken, Şile, Ataşehir ve Beşiktaş kiraların en fazla yükseldiği ilçeler ol

Fahiş kiralara olağanüstü hal önlemi geliyor! Ev kiralarındaki artış için OHAL yetkileri kullanılacak! 

Depremin ardından kira fiyatlarında fahiş yükselişe gidenlere ilişkin şikayetler gün geçtikçe çoğalıyor. Fahiş kiralara olağanüstü hal önlemi geliyor! Ev kiralarındaki artış için OHAL yetkileri kullanılacak! 

En ucuz ev kiraları hangi ilde 2022?

Ev kiraları son zamanlarda bir hayli arttı. Bu ortamda uygun kiraya sahip ev bulmakta zorlaştı. Vatandaşlar, “En ucuz ev kiraları ne kadar, En ucuz ev kiraları hangi ilde 2022?” sorularına yanıt aramaya başladı. İşte detaylar!

İşte kiralar bu sebep ile düşecek! Ev sahipleri çok pişman!

Artan ev kiraları ile birlikte ev sahipleri ve kiracılar arasındaki davalar rekor sayıya ulaştı. Uzmanların öngörüleri ise ev sahiplerinin bu durumdan sıkıldığı ve bu sebep ile kira fiyatlarında düşmeye gidecekleri yönünde. İşte detaylar…

Fahiş ev kiralarına yapı kooperatifi çözümü! Kooperatifler sistem kapsamına alınmalı!

Ev kiralarında yaşanan fahiş yükselişler son günlerde en önemli gündem maddelerinden oldu. Realtyplus Franchising A.Ş Kurucu Ortağı Özhan Carda, fahiş fiyatlar için kooperatif çözümünü sundu.

İTO Başkanı Avdagiç'ten ev kiralarını düşürecek 5 öneri! 

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, konutu etkileyen en önemli unsurun arsa maliyeti olduğununa dikkat çekerek, ev kiralarını düşürecek 5 önerisini açıkladı.

istanbul ev kiraları Haberi

istanbul ev kiraları

İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerde kira fiyatları yüksek oranlarda artış gösterdi. Kiraya yetişemeyen memurlar, taşra illerine tayinlerini istemeye başladı. Konut ve barınma sorunu konusunda verilen Meclis araştırma önergesinin tartışıldığı esnada söz alan İyi Parti İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz, memurun aldığı maaşın 8 bin Türk Lirası olduğuna dikkat çekti. 

İstanbul'da en ucuz konut kirasının 4 bin TL olduğunu belirten Ümit Beyaz, krizin her geçen gün daha da büyüdüğüne vurgu yaparak konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

İşte konut kiralarıyla ilgili gündeme gelen o konuşmalar...

İyi Parti İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz, konuyla ilgili açıklamasında fahiş kira yükselişlerine getirilen sınırla yeni sorun oluştuğuna dikkat çekerek "İstanbul'daki memur, kiradan dolayı memleketine tayin istiyor. Bu insanlar faturalara, mutfak masrafına nasıl yetişecek, çocuğunun eğitim masrafını nasıl karşılayacak"...