17 / 05 / 2024

Hasadı başlayan kirazın fiyatı bahçede 10 lirayken markette 30 lira!

Hasadı başlayan kirazın fiyatı bahçede 10 lirayken markette 30 lira!

Kirazın hasadı Gaziantep’in İslahiye ilçesinde başladı. İslahiye Ziraat Odası Başkanı Mehmet Köse, hasadın başladığını duyurdu. Köse, sezonun ilk kirazları bahçede 10 lira civarındayken marketlerde 30 liradan alıcı bulduğunu belirtti.



Amanos Dağları’nın eteklerinde konumlanan Kabaklar, İdilli, Hasanlök, Yağızlar, Kayabaşı, Tandır ve Koççağız mahallerinde 330 dekar alanda üretilen kirazın hasadı başladı.

Rekoltenin geçen yıla oranla yüksek olmasının sevindirdiğini belirten Köse, sezonun ilk erkenci kirazının kilosu bahçede 10 lira olduğunu ancak marketlerde 30 liraya alıcı bulduğunu söyledi.

Hasadı devam eden kiraz ise bölgedeki deprem sebebiyle tüccarların ilgisinin beklenilen altında kaldığını kaydeden Köse, yaşanan deprem felaketinin sonrasında üretime devam eden çiftçilerin tüm bunlara rağmen emek verdiği ürünün hasadıyla emeğinin karşılığını almasının mutluluk verici olduğunu belirtti.

Hasadı başlayan kirazın fiyatı bahçede 10 lirayken markette 30 lira!

AMAÇ KALİTELİ ÜRÜN YETİŞTİRMEK 

Bölgedeki mahallerinin en büyük geçim kaynağının kiraz olduğunu söyleyen Koçcağız Mahalle muhtarı ve kiraz çiftçisi Bekir Samlı, hasadını yaptıkları kirazı yurt içi ve yurt dışına gönderdiklerini kaydetti.

Samlı, Mahallede kiraz hasadının başladığını belirterek, "Çiftçilerimize bol, bereketli bir sezon diliyorum. Napolyon cinsi kirazımız kalitesiyle, lezzetiyle, aromasıyla tüketicinin tercih etmesine rağmen bahçede toptan olarak 10 lira ile 15 liradan gidiyor" dedi.

Samlı, marketlerde 30 TL civarında tüketiciye sunulduğuna dikkat çekerek, "Mahallemizin en büyük gelir kaynağı kirazdır. Amacımız kaliteyi düşürmeden daha kaliteli ürün yetiştirmektir'' diye konuştu. 

Bugün Babalar Günü mü? Babalar Günü'ne özel en anlamlı mesaj örnekleri neler? 

Ev sahipleri ve kiracıların gözü yeni kira kararında! İşte tek tek açıklanan o son dakika detayları!

Tarım Kredi'den Kurban Bayramı kataloğu! Şölen Madlen çikolata 86 TL'ye, tereyağı 145 TL'ye, but 83 TL'ye düştü!


Geri Dön