19 / 05 / 2024

Hasanağa Bahçesi yenilenerek açıldı!

Hasanağa Bahçesi yenilenerek açıldı!

Uzun süren yenileme çalışmalarının ardından adeta bir spor kompleksine dönüşen bahçede yürüyüş ve egzersiz yapmak için buluşan bölge sakinleri, "Beklediğimize değdi. İlçemiz eski haliyle kıyaslanmayacak kadar güzel bir tesis kazandı" diye konuştu.




İzmir Büyükşehir Belediyesi, Hasanağa Bahçesi'ni yeniden düzenleyerek Bucalıların hizmetine sundu. İçinde tartan pist, basket sahaları, tenis kortu, kaykay pisti ve çocuk trafik oyun alanı oluşturulan bahçedeki asırlık ağaçların gölgesi, sağlıklı yaşam için spor yapanların yeni gözdesi oldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından modern bir anlayışla yeniden düzenlenen Hasanağa Bahçesi, Bucalılardan tam not aldı. Uzun süren yenileme çalışmalarının ardından adeta bir spor kompleksine dönüşen bahçede yürüyüş ve egzersiz yapmak için buluşan bölge sakinleri, "Beklediğimize değdi. İlçemiz eski haliyle kıyaslanmayacak kadar güzel bir tesis kazandı" diye konuştu. 


İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında, toplam 96 dönümlük alanda doğal doku korunarak yenileme çalışması yapıldığı kaydedildi. Bahçedeki asırlık ağaçların arasında gezinti ve dinlenme alanlarının yeniden düzenlendiğini belirten yetkililer, bin 400 metrelik tartan pist, bin metrelik bisiklet yolu, 2 adet basketbol sahası, tenis kortu, duvar tenis kortu, kaykay pisti ve tuvalet binası yapıldığını ifade ettiler. Ayrıca 50 araçlık açık otopark, 2 adet çocuk oyun alanı ile çocuk bisiklet ve küçük araba pisti oluşturulduğunu kaydeden belediye yetkilileri, düzenlemede engellilerin kullanımı da göz önüne alındığını ve toplam maliyetin yaklaşık 5.5 milyon TL'yi bulduğunu hatırlattılar.


Yeni Asır


Geri Dön