05 / 05 / 2024

İzmir'deki Hasanağa Bahçesi açıldı!

İzmir'deki Hasanağa Bahçesi açıldı!

İzmir’ in Buca ilçesinde bulunan 96 dönümlük Hasanağa Bahçesi, yeniden tasarlanarak hizmete alındı. Harabe durumdan kurtarılan Hasanağa Bahçesi, 5,5 milyon TL harcanarak yeniden düzenlendi....




İzmir’in Buca ilçesinde bulunan 96 dönümlük Hasanağa Bahçesi, yeniden tasarlanarak hizmete alındı. Açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Biz bir kuruşluk mal satmadık, bu konuda tescilliyiz. İzmirlinin malı emin ellerde olsun, satacak adamın, miras yiyerek kamu servetini tüketen insanların elinde olmasın. Talana hayır, kamu yararına evet.” dedi. Harabe durumdan kurtarılan Hasanağa Bahçesi, 5,5 milyon TL harcanarak yeniden düzenlendi. Açılış törenine Devlet eski Bakanı Işılay Saygın,  İzmir  milletvekilleri Alaattin Yüksel, Hülya Güven ve Mustafa Moroğlu, Başkan Kocaoğlu, ilçe belediye başkanları, meclis üyeleri, belediye bürokratları ve muhtarlar katıldı.


Buradaki konuşmasında Buca’ya yaptıkları yatırımlar hakkında bilgi veren Kocaoğlu, AK Parti İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay’ın Sümerbank arazisine ilişkin açıklamalarına da değindi. Büyükşehir Belediyesi olarak kamu yararından yana olduklarını belirterek, “Sümerbank arazisinin orada bir tanesi kültür ve eğitim alanı, diğeri ise turizm ve ticaret alanı olarak belirlenen iki büyük alan var. Ertuğrul Günay Bey ile Valimiz Cahit Kıraç zamanında kültür alanı olarak belirlenen yer için, ‘Biz bir kısmını müze yapalım, siz bir kısmını kongre merkezi yapınb’ diye ayaküstü görüşmüştük ama şimdi Ertuğrul Günay Bey diyor ki, ‘Sana burayı vereyim, sen buraya kongre merkezi yap’. Ben bu alana müze yapayım, tamam güzel ama sonra diyor ki, ‘Müzeye sponsor buldum’. Müzede bulduğun sponsora ne vereceksin? Buradaki turizm ve ticaret alanı olarak belirlenen yeri verecek. Kimin malını veriyorsun? Orası İzmir’in yerel sermayesi.” şeklinde konuştu.


Eski Bakan Saygın ise Hasanağa Bahçesi’nin yeniden düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Hasanağa Bahçesi açıldığından bu yana Büyükşehir Belediyesi’nden iki başkan geçti ama hiçbiri buraya sahip çıkmadı. İlk defa Aziz Kocaoğlu Başkanım, buraya el uzatarak Bucalılara hediye etti. Kendisine candan teşekkür ediyorum.” dedi.


Cihan


Geri Dön