02 / 10 / 2024

Hatay ve Adıyaman'da ağır hasarlı binaların yıkımı sürüyor!

Hatay ve Adıyaman'da ağır hasarlı binaların yıkımı sürüyor!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Hatay ve Adıyaman'da ağır hasarlı konutların yıkımı devam ediyor.




Ayrıca, 2023 yılı ek bütçe kanun teklifinde, KGM'ye 27,3 milyar lira ödenek tahsis edilirken bunun 1,2 milyar lirası Kahramanmaraş merkezli depremlerden zarar gören yolların iyileştirilmesinde kullanılacak.

Devlet ve il yollarında trafik güvenliğinin geliştirilmesine ilişkin yapım giderlerine 2 milyar 534 milyon lira ayrılırken, otoyollarda trafik güvenliğinin geliştirilmesine ilişkin bakım ve onarım giderlerine de 1,3 milyar lira ek bütçe verildi.

Öte yandan KDK, riskli yapı tespitini bazı kat maliklerinin engellemesi nedeniyle tamamlayamadığını ileten belediyeye, Türkiye'nin deprem ülkesi olduğu ve hasar tespit işlemleri sırasında gerekirse kolluk birimlerinden yardım alınabileceği hatırlatmasını yaptı.

İstanbul Kartal'da 19 Haziran 2021'de meydana gelen 4,2 büyüklüğündeki depremin arından Tarihi Yarımada'nın bulunduğu Fatih'te yaşayan bir kişi, evinin kolonlarından gelen sesler ve kolonlardaki yarılmalar üzerine gerekli tedbirlerin alınması talebiyle Fatih Belediyesine başvuruda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mektup gönderen emekliler 4 bin lira seyyanen zam istedi!

Benzine 40 kuruş, motorine 38 kuruş, LPG'ye de 15 kuruş zam geliyor! Bu gece fiyatlar resmen değişiyor!

Milyarder Jeff Bezos, kirada oturacak: California'daki 3.500 metrekarelik malikaneyi aylık 600 bin dolara kiraladı! 


Geri Dön