13 / 05 / 2024

Hatice Zeynep Bodur Okyay kimdir? Daha önce hangi görevlerde bulundu? Nereli?

Hatice Zeynep Bodur Okyay kimdir? Daha önce hangi görevlerde bulundu? Nereli?

Kalekim Kimyevi Maddeler Sanayi ve Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Kale Grubu Başkanı ve CEO Hatice Zeynep Bodur Okyay kimdir? Kaç yaşında? Hatice Zeynep Bodur Okyay daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Hatice Zeynep Bodur Okyay'ın eğitim hayatı nasıldı?



Görevleri

 2004-07 seneleri içine Kale Grubu Şirketleri Yönetim Kurulları Başkan Yardımcısı ve İcra Kurulu Başkanlığı vazifelerini yürüttü. 27 Temmuz 2007 tarihi itibari ile Kale Grubu Başkanını sürdürmektedir.

Yoğun iş temposunun yanı sıra pek çok dernek, vakıf ve meslek odasının yönetim kurullarında faal olarak çalışmakta olan Okyay; İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı, Türkiye Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Üyeliği,  Türkiye Genç İşadamları (TÜGİAD) Derneği Üyeliği, İstanbul Sanayi ve Ticaret Odası (İSO) Yönetim Kurulu Üyeliği, Seramik Kaplama Malzemecileri Birliği (SERKAP) Yönetim Kurulu Üyeliği, Dış Ekonomik İlişkiler (DEİK) Türk-İtalyan İş Konseyi Başkanlığı görevlerini sürdürmektedir.

Hatice Zeynep Bodur Okyay kimdir? Daha önce hangi görevlerde bulundu? Nereli?

Ödülleri

Bodur, kurucuları içine bulunduğu Harvard Mezunlar Derneği’ndeki çalışmaları ile Harvard Üniversitesi’nde Türk kürsüsü oluşturulmasına da destek vermiştir. İtalyanca ve İngilizce dillerine hakim Zeynep Bodur, 2006 senesinde Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) aracılığı ile ülkesine ulusal ve uluslararası seviyede üstün hizmetler yapanlara, Türkiye’nin tanıtımına destek sağlayanlara, halkın refahı eğitimi, mutluluğu ve sosyal gelişimi için faydalı hizmetlerde bulunanlara verilen Üstün Hizmet Madalyası’nı eline bulundurmaktadır. Türk - İtalyan bağlarına yaptığı estekler ve hizmetler sebebiyle yine 2006 senesinde İtalyan Devleti vesilesi ile “Caveliere di Lavora” nişanı ile taltif edildi. 2010 senesinde Türkiye ve Avrupa Birliği ülkeleri arasındaki bağlara sunduğu desteklerden dolayı da “Turkey in Europe” bağlamına verilen “Franco Nobili Ödülü”ne layık görüldü. 

Zeynep Hanım, Kale Grubu Şirketleri Teknik ve Kimya Grubu Başkanı ko numunda vazife yapmakta olan Osman Okyay ile evlidir ve bir erkek çocuk annesidir. Kale Grubu bünyesinde Türkiye’nin bilim, kültür ve sanat yaşamına destekte bulunan pek çok icraat gerçekleştiren Okyay’ın yaptırdığı okullar ile bir kısım eğitim merkezlerine onun adı verilmiştir.


Geri Dön