04 / 06 / 2024

Havalar soğudu hamsi irileşti ama cep yakıyor! Peki hamsinin kilosu kaç para oldu?

Havalar soğudu hamsi irileşti ama cep yakıyor! Peki hamsinin kilosu kaç para oldu?

Havaların soğumasıyla beraber Türk insanının geleneksel balığı hamsi de irileşti ancak fiyatında önemli artış yaşandı. Peki özellikle kış aylarının vazgeçilmez lezzeti hamsi tezgahlarda kaç paradan alıcı buluyor?



Bugün itibarıyla iri olarak tezgahlarda iri hamsinin yer aldığını haber veren Çoğalmış, sezonun başından beri tutulan hamsilerin ince olduğunu hatırlattı. İri hamsinin bir anda çıkınca talep gördüğünü vurgulayan Çoğalmış, hal böyle olunca tüketicinin fiyatını da umursamadığını söyledi.

Havalar soğudu hamsi irileşti ama cep yakıyor! Peki hamsinin kilosu kaç para oldu?

Bir diğer balıkçı Gökmen Aydın ise havaların soğumasıyla balıktan beklentilerinin yükseldiğini belirtti. Bugün ilk kez tezgahlarda bugün iri hamsi yer aldığını ve vatandaşın da bundan çok memnun olduğunu söyleyen Aydın, havaların giderek soğuduğunu hatırlatarak, “İnşallah hamsi bundan sonra da hamsi bol çıkar ve vatandaş 30-35 TL’den yer” ifadelerini kullandı.

Balık almak için tezgaha gelen Ümit İskender ise 15 gündür Trabzon’da hiç hamsi yiyemediklerini söyleyerek, Yaklaşık 15 gündür buradayız. Hiç hamsi yiyememiştik. Bugün de Erzurum’a dönüyorum. Gelirken arkadaşların siparişleri vardı ve tesadüf bugün hamsi iri, çok güzel mükemmel. Son güne denk geldi ama aldık. İnşallah Erzurum’a götürüp yiyeceğiz” diye konuştu.

Bir başka müşteri Hasan Ertuğral ise tezgahtan hamsi ve istavrit aldığını bildirerek, 20 gün önceye oranla hamsinin çok daha iyi olduğunu dile getirdi. 


Geri Dön