30 / 04 / 2024

Hayalet kent Maraş için düğmeye basıldı!

Hayalet kent Maraş için düğmeye basıldı!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 46 yıl boyunca kapalı halde bulunan Doğu Akdeniz’in en önemli turizm merkezlerinden Maraş kentinin açılmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.



KKTC devlet televizyonu BRT’den Kıbrıs Türk halkına seslenen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, 46 yıl boyunca kapalı halde bulunan Doğu Akdeniz’in en önemli turizm merkezlerinden Maraş kentinin açılmasını yeniden gündeme getirdi.

Oktay, “Rum’un keyfini bekleyerek bir toprağın 46 yıl kapalı tutulması mümkün değil. Maraş’ın bir an önce açılmasını arzuluyoruz. Türkiye, Maraş ve Doğu Akdeniz konusunda bedeli ne olursa olsun KKTC’nin yanında” şeklinde konuştu.

SALGIN MOLASI BİTTİ

Hürriyet'ten Ömer Bilge'nin haberine göre; Oktay, salgın sonucunda geri planda kalan Maraş açılımının sürmesi gerektiğinden bahsederek “Türkiye ve KKTC’nin Rumlarla müzakerelerde artık oyalanmayı kabul etmeyecek. Eğer bir şey konuşulacaksa hemen şimdi” diye konuştu. KKTC Başbakanı Ersin Tatar, Maraş’ın hemen açılması mesajını yayınlayan Oktay’a tam destek verip, Dışişleri Bakanlığı’nın yanı sıra Başbakanlık’ta da kentin bir an önce açılması için özel bir komite kuracaklarını ifade etti.
 


Geri Dön