18 / 05 / 2024

Hazine 1,3 milyar TL borç yaptı

Hazine 1,3 milyar TL borç yaptı

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre, bugün tertiplenen tahvil ihalesinde 1 milyar 33,3 milyon TL borçlanmaya gittiği ifade edildi.



YARIN İKİ İHALE DAHA DÜZENLENECEK

Hazine ve Maliye Bakanlığı, yarın 2 devlet tahvili ihalesi daha gerçekleştirecek.

Bakanlığın yayımladığı iç borç ihraç takvimi bilgileri ışığında, ilk ihalede 7 sene (2548 gün) vadeli, 6 ayda bir kupon ödemeli, değişken faizli devlet tahvilinin ilk ihracı yapılacak.

İkinci ihalede ise 9 sene vadeli, 6 ayda bir kupon ödemesi apılarak sabit kuponlu devlet tahvilinin tekrar ihracı gerçekleştirilecek.

TAHVİL İHALESİ NEDİR?

Tahvil ihalesi, bir kurumun veya hükümetin, borçlanma amacıyla tahvil ihracı yapmak için düzenlediği bir açık artırma veya teklif sürecidir. Bir tahvil ihalesi, yatırımcılara yeni tahvilleri satın alma fırsatı sunar.

Tahvil, bir şirketin veya hükümetin borçlanma aracıdır. İhale süreci, bu tahvillerin satışını düzenlemek ve belirli bir faiz oranı ve vade süresiyle yatırımcılara sunmak için yapılır. İhale, çeşitli şekillerde gerçekleşebilir, ancak genellikle potansiyel alıcılardan gelen tekliflerin toplandığı bir süreci içerir.

Tahvil ihalesinde, ihraçcı tarafından belirli bir miktar tahvil sunulur ve potansiyel alıcılar bu tahvillere teklif verir. Teklifler, belirli bir faiz oranı ve vade süresi ile birlikte yapılır. İhraçcı, tekliflerin toplandığı sürecin sonunda, genellikle en iyi şartları sunan teklifleri kabul eder. Kabul edilen teklifler sonucunda, tahvillerin satın alınması ve satış işlemi tamamlanır.

Tahvil ihalesi, ihraçcının borçlanma ihtiyaçlarını karşılamasına ve sermaye elde etmesine yardımcı olur. Aynı zamanda yatırımcılara düzenli faiz ödemeleri ve vade sonunda anapara geri ödemesi gibi belirli bir getiri sağlar. Tahvil ihalesi, sermaye piyasalarında yaygın bir finansal araçtır ve hem şirketler hem de hükümetler tarafından kullanılır.

Simfer Midi Fırın en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar? İşte fiyat listesi

Bosch çamaşır makinesi en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar? İşte fiyat listesi

Altus buzdolabı en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar? İşte fiyat listesi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön