30 / 04 / 2024

Hazine arazilerinin satışına yüzde 20 indirim geldi! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Hazine arazilerinin satışına yüzde 20 indirim geldi! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Hazine taşınmazlarının satışına yeni düzenleme geldi. Milyonlarca kişinin yüzünü güldüren yeni düzenlemenin detayları belli oldu. Bu kapsamda Hazine taşınmazlarının doğrudan satışlarında, peşin ödemeler için yüzde 20 oranında indirim uygulanacak...



Pakete göre, Türkiye'de yerleşmiş olmayan yabancı uyruklu gerçek kişiler, çalışma ya da oturma izni alarak 6 aydan daha çok yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarıyla, kanuni ve iş merkezi Türkiye'de yer almayan ve bir iş yeri ya da daimi temsilci aracılığıyla Türkiye'de kazancı olmayan kurumlara gerçekleştirlen konut ve iş yeri teslimlerinde, Katma Değer Vergisi'nden istisna sayılmak için 1 sene elde tutma koşulu 3 seneye yükseltilecek.

Hazine arazilerinin satışına yüzde 20 indirim geldi! Resmi Gazete de yayımlandı!

HAZİNE ARAZİLERİNE YÜZDE 20 İNDİRİM 

-Hazine taşınmazlarının rayiç bedelden doğrudan satışları kapsamında, satış tutarının peşin ödenmesi durumunda yüzde 20 indirim uygulanacak. 

-Yapı kayıt belgesi alınan yapıların yer aldığı  Hazine taşınmazlarının satışıyla ilgili başvuru süresi 31 Aralık 2022 tarihine kadar uzatılıyor. 

-İmar planı olmayan ya da imar planında tarımsal amaç için ayrılmış olan Hazine arazileri, 31 Aralık 2019 tarihinden önce en az 3 seneden beri tarım için kullanılanve kullanımlarının hala sürdüğü kullanıcılarına, ecrimisil tutarının yarısından 10 seneye kadar doğrudan kiralama yapılabilecek.

-Üzerinde yerleşim yeri olması sebebiyle orman sınırları dışında kalan Hazine adına tescilli gayrimenkullerin kadastrosu yapılacak. Bu taşınmazlar, 2/B alanlarında kalan taşınmazların satışıyla ilgili hükümlerle kıyaslanarak hak sahiplerine doğrudan satılacak. 


Geri Dön