30 / 04 / 2024

Hazine arazilerinin satışına yüzde 20 indirim geldi! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Hazine arazilerinin satışına yüzde 20 indirim geldi! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Hazine taşınmazlarının satışına yeni düzenleme geldi. Milyonlarca kişinin yüzünü güldüren yeni düzenlemenin detayları belli oldu. Bu kapsamda Hazine taşınmazlarının doğrudan satışlarında, peşin ödemeler için yüzde 20 oranında indirim uygulanacak...



TASARRUF FİNANSMAN MAĞDURLARINA İLİŞKİN DÜZENLEME DE YAPILDI

Bu kapsamda, tasfiye edilen Tasarruf Finansman şirketlerinin mal varlıklarının tasarruf tutarlarını ödemekte yeterli olmaması ve kaynak açığı olması sebebiyle, bu şirketlerin, tasarruf dönemindeki müşterilerine ait tasarruf finansman sözleşmeleri, Finansal Kiralama Faktoring Finansman Ve Tasarruf Finansman Şirketleri Kanunu'na intibak sürecinde olan ya da intibak sürecini tamamlayan ve faaliyet iznini alan  tasarruf finansman şirketlerine devredilecek.

Hazine arazilerinin satışına yüzde 20 indirim geldi! Resmi Gazete de yayımlandı!

-Devredilen sözleşmelerle beraber müşterilere ödenecek tasarruf bedelleri ise  Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) aracılığıyla firmalara nakden ödenecek. 

-Yapılacak sözleşme devirlerine ilişkin tasarruf tutarlarının tespitinde, devreden şirketin kayıt ve belgeleri esas alınacak. Devir kapsamına, hukuki süreci devam edenler hariç olmak üzere, devreden şirketin tasarruf dönemindeki tüm tasarruf finansman sözleşmeleri dahil olacak.

-Tasarruf finansman sözleşmesi, devredilen müşteri tarafından devralan şirkete sözleşme fesih talebinde bulunulması halinde, ilgili tasarruf finansman sözleşmesi, devreden şirkete iade edilecek. İade edilen tasarruf finansman sözleşmesine ilişkin tasarruf tutarı tasfiye masası tarafından sıra cetveline tabi olmaksızın bir ay içinde müşteriye nakden ve defaten ödenecek.

-Sözleşmesini devralan şirkette devam ettirmek isteyen müşterinin tasarruf tutarı, devralan şirketin talebi üzerine tasfiye masası tarafından devralan şirkete mutabakat tarihinden itibaren bir ay içinde nakden ve defaten ödenecek. Tasfiye masası tarafından devralan şirkete ödenecek tutar, müşterinin devreden şirkete ödemiş olduğu tasarruf tutarı ile sınırlı olacak.

-Devralan şirket ile yeni tasarruf finansman sözleşmesi imzalayan müşterilere tahsisat yapılabilmesi için, yeni sözleşmenin imzalandığı tarihte sözleşme tutarının yüzde 40'ı kadar tasarruf yapılmış olması ve tasarruf ödemesi yapılan sürenin, toplam sözleşme süresinin beşte ikisine ulaşmış olması zorunlu olacak.

Çiftçiye müjde! Kredi limitleri 5 kat yükseldi, süre 2023'e uzatıldı! İşte Ziraat Bankası ve Tarım Kredi faiz oranları..

Emekliye bayram ikramiyesinde son dakika: Hala zam haberi gelmedi! 

Motorine indirim geldi! Akaryakıt fiyatlarında son dakika! Petrol Ofisi, Opet, Shell, BP ve Total 15 Nisan fiyat listesi

 


Geri Dön