07 / 05 / 2024

Hazır giyim ve konfeksiyondan 14,2 milyar dolarlık rekor ihracat

Hazır giyim ve konfeksiyondan 14,2 milyar dolarlık rekor ihracat

Hazır giyim ve konfeksiyon sektörü, senenin sekiz ayında 14 milyar 248 milyon dolarlık ihracat ile tüm zamanların en yüksek ocak-ağustos ihracatını gerçekleştirdi.



Hazır giyim ve konfeksiyon sektöründe geçtiğimiz ay en fazla dış satım yapılan ülke, 314 milyon dolar ile Almanya oldu. Almanya'yı, 256 milyon dolar ile İspanya ve 181 milyon dolar ile Birleşik Krallık izledi. Sektör, ocak-ağustos zamanlarında ise Almanya'ya 2,5 milyar dolar, İspanya'ya 1,8 milyar dolar ve Birleşik Krallık'a 1,4 milyar dolar ihracat yaptı.

Sektörde geçen ay en fazla ihracatın yapılmış olduğu ülke gruplarına bakıldığında, 1,1 milyar dolar ile AB ülkeleri birinci, 238 milyon dolar ile diğer Avrupa ülkeleri ikinci ve 153,4 milyar dolar ile Bağımsız Devletler Topluluğu ülkeleri üçüncü sırada yer almış oldu.

Bahsi geçen ülke gruplarına sekiz ayda yapılan ihracata bakıldığı zaman ise AB ülkelerine 8,8 milyar dolar, diğer Avrupa ülkelerine 1,8 milyar dolar ve aynı şekilde Orta Doğu ülkelerine 1 milyar dolarlık ihracat kayıtlara geçti.

TİM verilerine göre, geçtiğimiz ay 180 ülke ve bölgeye ise ihracat yapan hazır giyim ve konfeksiyon sektörü, aynı zaman diliminde ülkenin toplam ihracatından % 8,6 pay aldı.

Bu senenin sekiz ayında ise 212 ülke ve bölgeye ihracat yapan sektör, ülkenin toplam ihracatında % 8,6 paya sahip oldu.

Hazır giyim ve konfeksiyondan 14,2 milyar dolarlık rekor ihracat

TOKİ Osmaniye Toprakkale’de 2+1 ve 3+1!

10 soruda TOKİ Kastamonu Merkez!

Oyuncuların telefonu Oppo A55 indirimli fiyatı ile CarrefourSA’da! 21 Eylül 2022 fiyat listesi


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön