07 / 05 / 2024

konfeksiyon

konfeksiyon

Hazır giyim ve konfeksiyon sektörü, senenin sekiz ayında 14 milyar 248 milyon dolarlık ihracat ile tüm zamanların en yüksek ocak-ağustos ihracatını gerçekleştirdi.

İŞKUR açıkladı! Türkiye’de en fazla eleman aranan 10 meslek belli oldu...

İŞKUR'un 2023 İşgücü Piyasası Araştırması sonuçlarını paylaştı. En fazla açık iş olan 10 meslek arasında, makineci (dikiş), garson, satış danışmanı, ahşap mobilya imalat ustası, temizlik görevlisi, gazaltı kaynakçısı, konfeksiyon işçisi, akaryakıt satış elemanı, ark kaynakçısı ve yük taşıma şoförü.

Ekim ayında en fazla ihracatı otomotiv endüstrisi yaptı!

Geçen ay 3 milyar 87 milyon dolarlık ihracata imza atan otomotiv endüstrisini, 2 milyar 706 milyon dolarla kimyevi maddeler, 1 milyar 497 milyon dolarla hazır giyim ve konfeksiyon sektörü izledi.

İŞKUR’a göre işi hazır olan 10 meslek grubu var!

İŞKUR’un “Türkiye İş gücü piyasasında En Çok Açık İşi Olan 10 Meslek” raporundaki meslek grubu şöyle: Garson, makineci, satış danışmanı, dokuma konfeksiyon, temizlik görevlisi, gazaltı kaynakçısı, perakende satış elemanı, ön muhasebeci, şoför yük taşıma, paketleme işçisi.

'Uzak doğulu firmalara bizi ezdirmeyin’ çağrısı!

Konfeksiyon yan sanayi, yüzde 40’lara varan ithal ürünlere karşı koruma tedbirleri istiyor. KYSD Başkanı Murat Özpehlivan, “Sektörümüzün Uzak doğulu firmalara ezdirilmesini istemiyoruz” dedi.

Haziran ayında en fazla ihracatı otomotiv endüstrisi gerçekleştirdi!

Açıklanan rakamlara göre, otomotiv endüstrisi, geçen ay 3 milyar 9 milyon dolar ile en fazla ihracat yapan sektör oldu. Otomotiv endüstrisini, 2 milyar 365 milyon dolarla kimyevi maddeler ve mamulleri, 1 milyar 659 milyon dolarla hazır giyim ve konfeksiyon izledi.

Türkiye'den Kazakistan'a tüm zamanların en yüksek ihracatı gerçekleşti!

Türkiye, Kazakistan'a 727 milyon 450 bin dolarla tüm zamanların en yüksek ocak-mayıs ihracatını yaptı. Kazakistan'a bu dönemde en fazla ihracatı, 164 milyon 768 bin dolarla hazır giyim ve konfeksiyon sektörü gerçekleştirdi.

Hükümete,“Doları bizim için 23 TL yapın” çağrısı!

Uzun süredir kurun artmaması nedeniyle rekabette zorlanan ihracatçılardan hükümete yeni çağrı geldi. Hazır giyim ve konfeksiyon sektörü, ekonomi yönetimine seslenerek, dolar kurunun kendileri için 23 TL olarak uygulanmasını istedi.

Hazır giyimde sabit fiyat geliyor! Zincir marketlerin başlattığı fiyat sabitleme tekstilde de başlıyor... 

Hazır giyim ve konfeksiyon sektörü enflasyon, kur baskısı ve maliyetlerin neden olduğu olumsuzluklarla mücadele ediyor. Zincir marketlerin başlattığı fiyat sabitleme tekstilde de başlıyor! Hazır giyimde sabit fiyat geliyor...

Türkiye’den rekor! 9 ayda 16 milyar dolarlık ihracat

Hazır giyim ve konfeksiyon sektörü, bu senenin dokuz ayında 16 milyar 172 milyon dolar değerinde ihracat ile tüm zamanların en yüksek ocak-eylül zaman dilimi ihracatına imza attı. İşte detaylar…

Revza Yapı İnşaat Kumaş Boya Baskı Konfeksiyon Aksesuar Medikal Ürünleri Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti. kuruldu!

Revza Yapı İnşaat Kumaş Boya Baskı Konfeksiyon Aksesuar Medikal Ürünleri Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti. Başakşehir'de 400 bin TL sermaye bedeli ile Şahin Aslantaş tarafından kuruldu.

Berkman Yapı Kumaş Konfeksiyon Aksesuar İnşaat Otomotiv Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Berkman Yapı Kumaş Konfeksiyon Aksesuar İnşaat Otomotiv Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü'nde Ahmet Önaldın tarafından kuruldu.

Hazır giyim ve konfeksiyondan 14,2 milyar dolarlık rekor ihracat

Hazır giyim ve konfeksiyon sektörü, senenin sekiz ayında 14 milyar 248 milyon dolarlık ihracat ile tüm zamanların en yüksek ocak-ağustos ihracatını gerçekleştirdi.

Vahap Küçük, LC Waikiki'nin üretim tesisleri için Yalova'dan 3 bin dönüm arazi aldı!

LC Waikiki mağazalarında satışı yapılan senelik 500 milyon adedin üzerindeki ürünler, hem kendi üretim tesislerinde hem de piyasadaki konfeksiyon atölyelerinde üretiliyor. LC Waikiki'nin İstanbul'daki üretim yerlerinin Yalova'ya taşınacağı belirtildi.

konfeksiyon Haberi

konfeksiyon

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) açıklamalarına göre, Türkiye'nin ihracatı, ağustosta geçen senenin aynı ayına kıyas ile % 13,1 artarak 21,3 milyar dolar seviyesinde oldu. Bu şekilde bu zamana kadarki en yüksek ağustos ayı ihracatına gerçekleştirdi.

Ocak-Ağustos 2022'de ihracat, geçen senenin aynı dönemi ile karşılaştırıldığında % 18,3 artarak 165,7 milyar dolara taşındı. Senelik ihracat değeri ise 250,7 milyar doları aştı.

Ağustos ayı 2021'de 1 milyar 736 milyon dolarlık ihracat yapan hazır giyim ve aynı zamanda konfeksiyon sektörü de bu senenin aynı döneminde % 6,1 artışla 1 milyar 842 milyon dolarlık ihracat kayıtlara geçti.

Hazır giyim ve konfeksiyon sektörü, Ocak ve Ağustos arası 2022'de ise geçen senenin aynı dönemine göre % 10,9 artış ile 14 milyar 248 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Bu şekilde sektör tüm...