30 / 04 / 2024

Haziran enflasyonu sonrası ilk zam gelen ürün açıklandı! Fiyatı yüzde 130 artıyor

Haziran enflasyonu sonrası ilk zam gelen ürün açıklandı! Fiyatı yüzde 130 artıyor

TÜİK'in açıkladığı enflasyon verilerinden sonra piyasada beklenen zam dalgasına yönelik ilk haber geldi. Müşterilerin taleplerini erken alması artışlarda etkili oldu. Sektör temsilcileri ürünleri bugün alamayanın yarın daha pahalı alacağını ifade etti.



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in 'Sorun yok mu, var. Sorun enflasyonun kendisi. Tahminimiz, yapılan hesaplamalar aralık ayından itibaren enflasyonun inişe geçeceğini, önümüzdeki ocak, şubatta Türkiye'nin daha iyi yere geleceği şekllinde. Diyelim tersi oldu, kimse endişe etmesin. Çalışanlarımızı o günkü şartlarda koruyacak düzenlemeleri yapacağız' sözleriyle ifade ettiği yüksek enflasyon verileri açıklandı. TÜİK, haziranda aylık bazda yüzde fiyatların 4,95 arttığını söz konusu artışın yıllık yüzde 78,62 olduğunu bildirdi. ENAG ise Haziran enflasyon verisini yüzde 8,3 yıllık enflasyon verisini ise yüzde 175,5 olarak verdi.

Açıklanan enflasyon verileri sonrasında zam dalgasının başladığı ilk ürünler hazır giyim ve ayakkabı oldu. Sektör temsilecileri ürünlerde yüzde 120-130'ları bulan artışlar yaşanacağını ifade etti.

 Derimod Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Zaim, katıldığı televizyon yayıınında hazırgiyim ve ayakkabıda kıştan kışa yüzde 120 - 130 artış görüşeceği uyarısında bulundu. Enflasyon nedeniyle müşterilerin taleplerini erkene çektiğini ifade eden Zaim, ürünlerde  kıştan kışa yüzde 120 - 130 artış görüleceğini ifade etti.

Sektörde son bir senede ciddi bir talep artışı yaşandığını gözlemlediklerini söyleyen Murat Zaim, bu yılın ilk altı ayında satışların artarak devam ettiğini bildirdi..

Ürünlerdeki fiyat arışının iki temel sebebi olduğunu vurgulayan Zaim, bu nedenleri enflasyon ve turist girişi olarak açıkladı.

Haziran enflasyonu sonrası ilk zam gelen ürün açıklandı! Fiyatı yüzde 130 artıyor

Tüketicinin talebini artan fiyatlar nedeniyle erkene çektiğini açıklayan Murat Zaim, enflasyon ile birlikte fiyatların arttığını ve tüketicilerin alımlarını erkene çektiğini tüketicinin bugün almadığı bir ürünü yarın daha pahalı alacağını hatırlattı. Zaim, turizm sezonun açıklmasıyla ülkeye gelen yabancı turistlerin de talebi etkilediğine vurgu yaptı. İlk 5 aylık turizm rakamlarına bakıldığında 3 sene öncesiiyle hemen hemen aynı turist girişi olduğunu ancak harcamaların daha yüksek gerçekleştiğini ifade etti. Bu iki etken nedeniyle markaların cirolarının daha yüksek olduğunu bildirdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön