01 / 05 / 2024

Hekim Holding 2017'de yüzde 15'lik büyüme hedefliyor!

Hekim Holding 2017'de yüzde 15'lik büyüme hedefliyor!

Hekim Holding ikinci kuşak temsilcisi Aydan Hekim şirketin 2017 yılında yüzde 15'lik büyüme hedeflediğini dile getirdi. 3 şubesi bulunan Hekim Holding 320 milyon TL ciroya sahip.



Temelleri Giresunlu Önder Hekim ve Ünal Nafiz Hekim tarafından 1989'da atılan Hekim Holding, hazır konut mobilyalarından panele, profilden boyaya kadar birçok alanda faaliyet gösteriyor. Pendik, Şekerpınar ve Hendek'te üç tesisi bulunan şirket, 320 milyon TL ciroya sahip. Şirketin ikinci kuşak temsilcisi Aydan Hekim, "2017'de yüzde 15'lik büyüme hedefliyoruz" diyor. 



Anadolu'daki pek çok şehir çeşitli nedenlerle göç veriyor, özellikle de Karadeniz Bölgesi'ndeki iller uzun süredir bu sorunu yaşıyor. Bölgedeki iş imkanlarının kısıtlı olması büyük şehirlere göçe neden oluyor. 

Giresunlu öner ve Ünal Nafiz Hekim kardeşler de bu sorun nedeniyle 1974 yılında İstanbul'a göç ettiler. Çeşitli iş kollarında çalıştıktan sonra da 1989 yılında kendi şirketlerini kurmaya karar verdiler. Hekim Kardeşler, İstanbul Pendik'te kurdukları Prefabrik Yapı isimli tesis ile yapı sektörüne adım attılar. Küçük bir atölyede ön üretimli prefabrike yapı üretimine başladılar ve zamanla yapı sektörünün diğer alanlarına da girdiler. 


Bugün ise holding çatısı altında topladıkları birçok şirketleri var. Hekim Holding, İstanbul Pendik, Şekerpınar ve Hendek'te bulunan üç üretim tesisinde hazır konut ve şehir mobilyalarından panele, profilden boyaya ve plastiğe kadar birçok alanda faaliyet gösteriyor. Holding bünyesinde yapı malzemeleri üretiminin yanı sıra maden ve dış ticaret şirketleri de bulunuyor. 



SEKİZ ŞİRKETİ VAR 

Bünyesinde sekiz şirket ve sekiz işletme bulunan Hekim Holding, yurtiçi ve yurtdışında 100'den fazla bayiye sahip. Ürünlerini 130'a yakın ülkeye satan holding büyümesini sürdürüyor. Şirketin ikinci kuşak temsilcilerinden Aydan Hekim, "2005'ten sonra bünyemize bir şirket ve altı işletme katıldı. Bunun büyümemizde etkisi büyük oldu. O yıl 42 milyon TL olan ciromuz bugün 320 milyon TL'ye ulaştı. Bu yıl da yüzde 15 büyüme hedefliyoruz" diyor. 


Bine yakın kişiye istihdam sağlayan Hekim Holding'in bünyesinde Prefabrik Yapı, özge Yapı, Hebo Yapı, Hekim Süt, Hekim Yapı, Hekim Boya ve Plastik, Piraziz Dış Ticaret şirketlerinin yanı sıra Hekim Madencilik, HekimBoard, HekimPanel, HekimPor, HekimPlast, HekimPan, Hekim Profil ve Steelin işletmeleri de bulunuyor. Toplam 191 bin metrekare üretim ve hazır yapı tanıtım alanına sahip olan şirketin bugüne kadar 50 binin üzerinde referansı var. 


İç pazarın yanı sıra yurtdışı satışlarıyla da öne çıktıklarını belirten Aydan Hekim, üretimini yaptıklan malzemeleri 130'a yakın ülkeye ihraç ettiklerini dile getiriyor. İhracat payının şirketlere göre değişkenlik gösterdiğini belirten Hekim, "Hekim Yapı'da ihracatın payı yüzde 25 iken, hazır yapı grubunda bu yüzde 40-60 olabiliyor. Daha önce Ortadoğu ağırlıklı çalışıyorduk ancak yaşanan gelişmeler nedeniyle bu durum değişti. Almanya, Fransa, Hollanda gibi AB ülkelerine ihracatımız yoğunlaştı" diye anlatıyor. 




Ekonomist


Geri Dön